به گزارش بازار، محمود قاسم نژاد در جلسه ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاه های ساحلی استان با اشاره به آغاز فصل گرما و پیش بینی ها مبنی بر ورود گردشگران به استان از ماه آینده، یکی از اهداف اصلی در ساماندهی سواحل را فراهم سازی تسهیلات لازم برای عموم مردم در جهت ایجاد تفریحات سالم ذکر کرد و افزود: مردم درباره اعلام سیاست های استان در خصوص بهره گیری از سواحل انتظاراتی دارند و لازم است اطلاع رسانی دقیقی از روند رویکردهای اتخاذ شده برای استفاده از سواحل در اسرع وقت انجام شود.
وی به بیماری کویید ۱۹، بازگشایی سواحل و حضور مردم و گردشگران متاثر از این بیماری اشاره و تأکید کرد: لازم است ضمن توجه به رعایت پروتکل های مراقبتی، برنامه ریزی برای بازگشایی و فعالیت طرح های سالم سازی دریا با رعایت موارد بهداشتی صورت گیرد.
معاون استاندار گیلان همچنین بر لزوم رفع مشکلات موجود در عرصه های ساحلی از جمله کاهش شمار غرق شدگان تاکید کرد و گفت: برای جلوگیری از آسیب های این بخش باید همه دستگاه های اجرایی تعامل داشته باشند.
وی با تأکید بر لزوم استفاده بهینه از محدوده ساحلی در جهت شادی و نشاط اجتماعی افزود: ارائه برنامه های فرهنگی متناسب با ارزش های دینی نظام اسلامی ایران، در این عرصه ها باید تقویت شود.
اعتبارسنجی رویدادهای فرهنگی در نوار ساحلی
وی اعتبارسنجی رویدادهای فرهنگی اجرا شده در نوار ساحلی طی سال های گذشته و بررسی تاثیرگذاری آن در توسعه فرهنگی را لازم دانست و تصریح کرد: با همکاری فرمانداری های ۹ شهرستان ساحلی، دستگاه های متولی حوزه فرهنگ و فعالان بخش خصوصی با سوابق اجرایی مناسب ، برنامه های متنوعی در نوار ساحلی و طرح های سالمسازی برنامه ریزی و اجرا کنند.
قاسم نژاد یادآور شد: در اجرای این فعالیت های فرهنگی و هنری می توان ارائه پیام های بهداشتی و زیست محیطی را نیز مورد توجه قرار داد.
وی با استناد به آمارها از موفقیت اقدامات انجام شده طی سال های اخیر ، تاکید کرد که باید نسبت به کیفیت بخشی برنامهها و نیز اثربخشی خدمات توجهی بیشتر شود.
قاسم نژاد به عنوان مصوبه از دانشگاه علوم پزشکی گیلان خواست طی یکهفته دستورالعمل های بهداشتی در حوزه بهره برداری از سواحل را به اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ارائه دهد.
وی با اشاره به فعالیت دکه ها در شناگاه ها تصریح کرد: این مشاغل باید با رعایت موارد بهداشتی و توجه به اصل فاصله گذاری اجتماعی به فعالیت خود ادامه دهند.
قاسم نژاد در خصوص پرداخت حقوق ناجیان نیز اظهار داشت: استان گیلان از ناجیان خوب و مجربی برخوردار است و باید به پرداخت به موقع حقوق آنان توجه شود ضمن آنکه امکان فعالیت نیروهای مجرب و آموزش دیده در سواحل را فراهم کنیم و باید فرمانداران پیشبینی اعتبارات لازم در این خصوص را داشته باشند.
وی به اثربخشی فعالیت گروه های امدادی در سواحل نیز اشاره و اضافه کرد: هلال احمر آمادگی کافی برای استقرار گروه های امداد و نجات در مناطق ساحلی و اورژانس همچون سالهای گذشته را داشته باشد.
وی به اجرای طرح آزادسازی حریم دریای خزر تا شعاع ۶۰ متری اشاره و گیلان را در این موضوع دارای وضعیت بهتری نسبت به دیگر استان های ساحلی ذکر کرد و در عین حال از دستگاه های متولی خواست در راستای رفع تصرف اراضی، با معاونت عمرانی استانداری گیلان همکاری کنند و فرمانداران هم نسبت به این مهم حساس باشند.
معاون استاندار گیلان در توضیح بررسی های صورت گرفته در بخش غرق شدگان گفت: احتمال غرق شدگی در نقاط خطرآفرین بیشتر است از اینرو باید هدف گذاری ها محدود به همان ناحیه باشد ضمن آنکه بررسی ها نشان می دهد غرق شدگی در ساعات پایانی فعالیت طرحهای سالمسازی، بیشتر و فراوانی سنی جانباختگان هم در گروه ۱۸ تا ۲۵ سال است.
وی بر ضرورت تدوین برنامه ای جامع از سوی دستگاه های متولی برای جلوگیری از بروز حوادث خطرآفرین تأکید و اظهار کرد: برخی ناهنجاری ها در سواحل نیز گزارش شده که نظارت با دوربین های مدار بسته در نواحی ساحلی و طرح های ساحلی، گامی در جهت کاهش این حوادث است و باید در دستور کار فرمانداران باشد.
نظر شما