۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۶
صرفه ۱۰ برابری سرمایه‌گذاری در بهینه‌سازی مصرف انرژی به‌جای تولید
مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز تشریح کرد

صرفه ۱۰ برابری سرمایه‌گذاری در بهینه‌سازی مصرف انرژی به‌جای تولید

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در تشریح اهمیت سرمایه‌گذاری برای بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: هر یک واحد سرمایه‌گذاری برای بهینه‌سازی مصرف انرژی معادل ۱۰ واحد سرمایه‌گذاری برای بخش تولید است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، حسینعلی محمدحسینی، بعدازظهر امروز (سه‌شنبه، ۱۹ مهرماه) در میزگرد علمی-ترویجی (آموزشی) با عنوان «چالش‌های مدیریت تأمین گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال و راه‌های برون‌رفت از آن» در محل مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با بیان اینکه کشورهایی که منابع خدادادی ندارند، برنامه‌ریزی‌های مدونی درباره بهینه‌سازی مصرف سوخت داشته‌اند، گفت: شاخص‌های مختلفی درباره بهینه مصرف داریم، ممهم‌ترین شاخص شدت مصرف انرژی است که مقدار انرژی برای تولید یک واحد ثروت را نشان می‌دهد.

وی افزود: بررسی روند ۲۰ ساله کشورها نشان می‌دهد که این شاخص همواره نزولی بوده است، اما در کشور ما با توجه به اینکه همه نگاه‌ها به سمت افزایش عرضه بوده، همچنان به فکر افزایش تولید انرژی هستیم و بر همین اساس شدت مصرف انرژی بالا رفته است که جز ایران تنها عربستان در این دسته قرار می‌گیرد.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز درباره نگاه اقتصادی به این‌ موضوع تصریح کرد: اگر از نگاه اقتصادی بنگریم یک واحد سرمایه‌گذاری در بخش بهینه‌سازی مصرف انرژی، معادل ۱۰ واحد سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی است، به بیان واضح‌تر اگر یک دلار در بخش بهینه‌سازی سرمایه‌گذاری کنیم، معادل ۷ تا ۱۰ دلار سرمایه‌گذاری برای تولید نفت و گاز است.

محمدحسینی گفت: شرکت ملی گاز ایران با این نگاه برنامه‌های مفصلی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور دارد تا بتواند چالش بهینه‌سازی مصرف گاز را که از مشکلات شرکت ملی گاز است برطرف کند.

تعیین قیمت خوراک گاز با عقلانیت
وی با اشاره به اینکه تکالیفی برای تأمین منابع بودجه سال ۱۴۰۱ از سوی دولت به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ شده است، اظهار کرد: هر گونه تغییر در قیمت فروش گاز طبیعی منابع بودجه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در عین حال با توجه به اینکه باید از تولید داخل حمایت بکنیم، در بحث خوراک گاز ممکن است حمایت‌هایی شود البته حمایتی که مبتنی بر عقلانیت باشد و نه رانت خوراک، بر همین اساس بحث‌های مختلفی شده است تا سال آینده به سمت و سویی برویم که در عین حمایت از صنایع منابع تبصره ۱۴ را محقق کنیم.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران مقایسه تخفیف خوراک برای صنایع را منوط به عوامل مختلفی از جمله شرایط جهانی دانست و گفت: با توجه به مسائل ژئوپلتیکی که در منطقه مطرح است، اکنون فرصتی ایجاد شده ست تا صادرات گاز بیشتری داشته باشیم، در واقع موضوعی که در بحث خوراک صنایع باید در نظر گیریم، هزینه فرصت صادراتی است که بابت تخفیف می‌پردازیم.

محمدحسینی در تشریح این موضوع گفت: در واقع قیمت ۱۲ هزار تومان به ازای هر متر مکعب در صادرات را باید با قیمت ۵ هزار تومان سقف فروش به صنایع داخلی مقایسه کرد و با توجه به شرایط باید دید چه کاری برای کشور مناسب است.

وی افزود: در واقع اکنون گاز حدود ۶ تا ۷ هزار تومان به ازای هر مترمکعب ارزان‌تر از صادرات به بخش داخلی عرضه می‌شود.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز درباره برنامه این شرکت برای اصلاح تعرفه گاز در بخش خانگی توضیح داد: برای بخش خانگی نیز اصلاح را به‌گونه‌ای در نظر گرفته‌ایم که بدمصرف‌ها، پرمصرف‌ها و یارانه بگیران پنهان گاز کنترل شوند و از محل صرفه‌جویی بتوانیم صادرات بیشتری داشته باشیم و در واقع کسانی که طبق الگو، مصرف‌کننده گاز هستند، کمترین افزایش را تجربه می‌کنند.

کد خبر: ۱۸۰٬۲۹۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha