به گزارش بازار، در تازهترین نشست روسای کمیسیونهای تخصصی با هیات رئیسه اتاق ایران، درباره ساختار بررسی عملکرد کمیسیونها و اقدامات انجام شده توسط مرکز پژوهشهای اتاق ایران درباره برنامه توسعه هفتم، صحبت شد.
در این نشست ضمن تشریح آنچه به همت مرکز پژوهشها و چند کمیسیون تخصصی اتاق ایران در طول یک سال گذشته درباره تدوین مطالبات بخش خصوصی از برنامه هفتم توسعه، انجام شده، توافق شد کمیته ویژهای شکل بگیرد تا در چارچوب آن، دیدگاهها و پیشنهادهای برنامهای بخش خصوصی به صورت منسجم در اختیار کمیتههای دولت که مسئولیت تهیه برنامه هفتم توسعه را به عهده دارند، قرار بگیرد.
بر اساس اظهارات محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران ابتدا در یک مرحله مطالعهای توسط مرکز انجام شد با این محتوا که برنامههای توسعهای که تاکنون تهیه و اجرایی شدند، کمفایده بودند. نتیجه این مطالعه نیز به صورت نامه در اختیار حاکمیت و متولیان امر قرار گرفت.
او ادامه داد: در کنار مطالعه صورت گرفته، سعی شد با توجه به تداوم تلاشها در راستای تدوین برنامه هفتم توسعه، نقطهنظرات بخش خصوصی پیرو چگونگی تدوین برنامه و آنچه در این برنامه باید دیده شود، تهیه شده و در اختیار دولت و دستگاههای تصمیمگیر قرار بگیرد.
قاسمی با اشاره به زمان اعلام شده از سوی سازمان برنامهوبودجه که قرار است ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ برنامه توسعه هفتم را برای تصویب به مجلس بفرستد، خاطرنشان کرد: حدود ۷ ماه برای تدوین نگاه بخش خصوصی به برنامه، زمان داریم. البته اتاق ایران به دلیل اهمیتی که برای برنامه توسعه قائل بود سال گذشته به همت کمیسیون اقتصاد کلان و مرکز پژوهشها با همکاری چند کمیسیون دیگر جلسات مشورتی را برگزار کرد و نتیجه آن رسیدن به چندین پیشنهاد برنامهای در حوزههای مختلف بود. در چند حوزه نیز محورها مشخص شده؛ اما پیشنهاد برنامهای نداریم. برای تکمیل پیشنهادها فقط دو الی سه هفته فرصت باقی است.
او با نگاهی به مجموعه اقدامات انجام شده، تصریح کرد: سعی کردیم مجموعه پیشنهادهای برنامهای فعالان اقتصادی را در دو حوزه بخشی و فرابخشی با تاکید بر اجرایی بودن آن ببینیم.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران پیشنهاد داد: برای مرحله آخر، پیشنهاد میشود کمیتهای تشکیل شود که روند حضور و انتقال دیدگاههای بخش خصوصی به کمیتههای دولت را مدیریت کند تا بتوانیم به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل کنیم.
در این بخش حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق ایران ضمن تاکید بر اهمیت نقشافرینی فعال در فرآیند تدوین برنامه توسعه هفتم، اقدامات صورت گرفته را ارزشمند خواند و بر همکاری کلیه کمیسیونها در تکمیل آن تاکید کرد.
او در ادامه به ضرورت بازنگری در نظام بررسی عملکرد کمیسیونها اشاره و تصریح کرد: در مدت زمان باقی مانده از دوره نهم هیات نمایندگان لازم است اقدام شاخصی که هر کمیسیون میتواند انجام دهد را شناسایی و پیگیری کنیم. این موضوع میتواند به نتیجهبخش بودن فعالیتهای کمیسیونها کمک کند.
نایبرئیس اتاق ایران بررسی عملکرد کمیسیونها را یکی از اقداماتی دانست که باید پیش از هر اقدام دیگری مورد توجه باشد. او اعلام کرد: متناسب با همین نگاه، طراحی الگویی درباره تعریف درست و دقیق از عملکرد کمیسیونها در دستورکار قرار دارد.
روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران در رابطه با جهتگیری که در پیشنهادهای اتاق ایران درباره برنامه توسعه هفتم باید ملاک عمل باشد، به چند مورد اشاره کردند که میتوان تلاش بر کوچک شدن دولت و خروج دولت از تصدیگری، توجه به تعادل منطقهای، آمایش سرزمین و تخصیص منابع به مناطق مختلف کشور، الزام به رعایت حاکمیت شرکتی در همه بنگاهها به ویژه بنگاههای خصولتی، تعیین و اعلام چگونگی تامین بودجه لازم برای اجرای برنامه، تدوین برنامه توسعه با رویکرد تکمیل طرحهای نیمهتمام و مقابله با تورم قوانین در راستای بهبود محیط کسبوکاررا مورد توجه قرار داد.
در راستای مجموعه نکاتی که مطرح شد، علی چاغروند، معاون کمیسیونها، شوراها و مجامع اتاق ایران از تدوین مانیفست موردنظر اتاق ایران با تکیه بر نگاه بخش خصوصی به برنامه هفتم توسعه سخن گفت و پیشنهاد داد: در قالب همین پیشنهادهایی که درباره تدوین برنامه توسعه ارائه میشود، محورهای حرکت کمیسیونها در ماههای پیشرو را تدوین کنیم.
نظر شما