۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۲
مدل موفق مدیریت مصرف برق را در آب هم اجرایی می‌کنیم
وزیر نیرو:

مدل موفق مدیریت مصرف برق را در آب هم اجرایی می‌کنیم

محرابیان، وزیر نیرو با اشاره به فعال شدن دیپلماسی آب و انرژی در دولت سیزدهم، گفت: احیای حقوق آب کشور را همواره پیگیری می‌کنیم.

به گزارش بازار، علی‌اکبر محرابیان با اشاره به شرایط تحویل دولت سیزدهم و مشکلات موجود، اظهار کرد: شهریور سال گذشته که دولت مشغول به کار شد در حوزه آب مسائل و مشکلاتی وجود داشت که بخشی از آن مربوط به شرایط طبیعی کشور از جمله خشکسالی و کمبود منابع بود.

وی ادامه داد: بخش دیگر هم تعداد بالایی از پروژه‌های نیمه‌تمام و متوقف شده بود که نیاز داشت با کار و تلاش جدی و یک برنامه‌ریزی منسجم بتوانیم برنامه‌های دولت و مطالبات مردمی را پاسخگو باشیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که خود وزارت نیرو منتشر کرد قبل از حضور دولت مردمی، تابستان گذشته حدود ۳۰۰ شهر و بیش از ۸ هزار روستا دچار تنش آبی بودند و دولت با این شرایط شروع به کارکرد.

محرابیان با بیان اینکه مجموع بارش‌ها حدود ۲۰۲ میلی‌متر بوده، گفت: این میزان، تقریبا حدود ۱۷ درصد کمتر از شرایط نرمال بوده که البته میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته بهتر بوده ولی نسبت به شرایط نرمال تقریبا ۱۷ درصد کاهش داشتیم.

وی با اشاره به اینکه امسال هم جزو سال‌های خشک محسوب می‌شود، گفت: بارش‌ها در هر صورت مثبت است چرا که به منابع آبی اضافه شده و اگر درجاهایی که سیل بند یا سد وجود داشته باشد باعث می‌شود این آب‌ها در پشت سدها ذخیره شود.

وزیر نیرو گفت: امسال موفقیت ما در گرو مدیریت مصرف برق بود که به وسیله مردم، ذینفعان و مصرف کنندگان انجام شد.

محرابیان ادامه داد: در بخش آب هم با توسعه این‌ شیوه و با میزان آبی که در اختیار داریم می‌توانیم شاهد بهره وری و رشد تولید باشیم.

وزیر نیرو با اشاره به وجود ۷۴۰۰ نقطه شناسایی شده در بستر و حریم رودخانه‌های کشور گفت: در تلاش هستیم با همکاری سایر دستگاه‌ها زمینه اصلاح این نقاط را فراهم کنیم و تاکنون ۴۰۰ نقطه از این سازه‌های تقاطعی را رفع کردیم و برنامه برای سایر نقاط و روستاها نیز ادامه دارد.

وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد از خسارات سیلاب مرتبط با همین سازه‌های تقاطعی است و از همکاران خود در سایر دستگاه‌ها می‌خواهیم که در اصلاح این سازه‌ها همکاری داشته باشد.

محرابیان در رابطه با اقدامات در حال اجرای وزارت نیرو به سه زمینه اشاره کرد و گفت: برنامه‌هایی که اکنون در حال اجرا داریم در سه زمینه است که در اولین حوزه استقرار سازوکار حکمرانی آب است چراکه در حکمرانی آب معتقدیم می‌توانیم از ظرفیت‌های کشور و مردمی بهتر استفاده کنیم.

وی افزود: به همین منظور سندی را آماده کردیم که نقطه نظرات تمامی متخصصان و متفکران حوزه‌های آب در آن لحاظ شده است.

محرابیان با اشاره به ویژگی‌های سند آب گفت: مشارکت تمام ذینفعان در توزیع آب، مدیریت مصرف و پروژه‌های زیربنایی بوده که از ویژگی‌های بارز این سند است.

وی با بیان اینکه بخش سوم برنامه‌های وزارت نیرو به مسئله پروژه‌های زیرساختی آب کشور اختصاص دارد، گفت: بخش سوم خود در سه بخش یعنی ۸۰۰ پروژه کوچک و متوسط برای حل مسئله شهرها، پروژه‌های جهاد آبرسانی در بیش از ۱۰ هزار روستای کشور و تعریف ۲۷۴ پروژه ویژه به دنبال تامین پایدار منابع آب برنامه‌ریزی شده است.

به گفته وزیر نیرو، طی پنج ماه ابتدایی امسال، برای ۱۲۰۰ روستا تامین آب پایدار و باکیفیت صورت گرفته است.

این مقام مسئول با اشاره به ابرپروژه آبرسانی غدیر گفت: در پروژه غدیر علاوه بر ایجاد سازوکاری برای توسعه بزرگترین شبکه آبرسانی کشور به ظرفیت ۱۲ متر مکعب در ثانیه، منبع تامین آب را از کرخه به دز به عنوان یکی از بهترین منابع آبی سوق دادیم که مسئله آب ۶۰ درصد استان پهناور خوزستان را به صورت بلندمدت حل خواهد کرد، البته برای سایر مناطق خوزستان نیز پروژه‌های کلانی را در نظر داریم که با سرعت اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت شهر همدان خاطرنشان کرد: شهر همدان از دهه ۷۰ دچار مشکل آب بوده و از آن زمان تا حال حاضر این شهر دچار تنش آبی بوده است که امسال این تنش آبی بیشتر شده و متخصصان در حال حل مشکل این شهر هستند.

وی ادامه داد: برای آبرسانی از فاصله ۱۴۵ کیلومتری این شهر، طرح عملیاتی شروع شد و با گذشت ۱۷ سال از این طرح پیشرفت بسیار کمی داشت.

محرابیان با اشاره به سفر اعضای کابینه دولت سیزدهم به استان همدان، اظهار کرد: با حمایت رئیس جمهور اعتبار ویژه‌ای به این طرح داده شد که عملیات اجرایی آن با سرعت هرچه تمام‌تر شروع شود.

وی با بیان اینکه این پروژه در مدت پنج ماه پروژه پیشرفت مناسبی داشته، گفت: امیدواریم این پروژه تا پایان شهریورماه به اتمام برسد.

محرابیان با بیان اینکه هیچ محدودیتی در تامین آب شهرکرد نداریم، اظهار کرد: متاسفانه سیل‌هایی که در ارتفاعات زردکوه اتفاق افتاد باعث ذوب شدن یخچال‌های طبیعی شد و همراه سیلاب‌ها وارد سرچشمه‌ها شد و سرچشمه کوهرنگ که یکی از چشمه‌های با کیفیت بسیار خوب است، کدورت بالایی پیدا کرد.

وزیر نیرو با بیان اینکه در لحظه حدود ۶۰ درصد آب استان را از دست دادیم، ادامه داد: این اتفاقی بود که مشابه آن را نداشتیم و اقدامی که برای تامین آب شرب منطقه انجام شد یک اقدام بسیار قوی بود که توانستیم در مدت کوتاهی این حجم آب را جایگزین کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت نیرو احیای زاینده‌رود است، گفت: به طور قطع احیای زاینده‌رود امکان‌پذیر است. احیا به گونه‌ای است که تامین آب مطمئن و پایدار بوده و رهاسازی حداقل آبی در فصل‌ها و ماه‌های مختلف شکل بگیرد.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسئولان مرتبط گفت: در زاینده‌رود پروژه‌های مختلف مطرح شده، اما نیمه کاره هستند. هم‌اکنون با همفکری و همگرایی متخصصان برنامه‌ها به گونه‌ای طراحی شده که اجرایی شود.

به گفته محرابیان، دیپلماسی آب فعال‌تر شده و موضوع آب پایه ثابت تمامی مذاکرات با کشورهای خارجی است، به‌طوری‌که احیای حقوق آب کشور را همواره پیگیری می‌کنیم.

وی با تشریح شرایط آب‌های مرزی در حوزه افغانستان و ترکیه گفت: ایران در این مناطق، پایین دست بوده و دریافت کننده آب است. پیش از این سازه‌هایی وجود داشت که مانع ورود آب می‌شد که طی سفر اخیر به این کشورها بر حذف این سازه‌ها تاکید شد.

وزیر نیرو با اشاره به موافقت طرف افغانستانی افزود: موضوع بعدی رهاسازی حقابه ایران بود که طبق ماده ۱۵۱ باید این اقدام صورت می‌گرفت و هم‌اکنون رهاسازی انجام شده و طبق آخرین آمار ۱۳.۵ متر مکعب بر ثانیه را دریافت کرده‌ایم.

به گفته عضو کابینه دولت سیزدهم، مطالبات آبی ایران از هیرمند در سال‌های گذشته ۸۲۰ میلیون مترمکعب بوده که در حال پیگیری برای دریافت آن هستیم.

وی در پایان در خصوص سدسازی‌های کشور ترکیه نیز گفت: با توجه به سدهایی که ترکیه احداث کرده، نگرانی‌هایی برای ایران ایجاد شده بود که پایان این ماه در مذاکرات با وزیر کشاورزی کشور ترکیه توافقاتی صورت خواهد گرفت.

کد خبر: ۱۷۱٬۵۸۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha