علیه فیروزی؛ خبرگزاری بازار_ مرغداریهای استان همانند سایر مناطق کشور، قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان را فرصت مناسبی برای خروج از بحران فعلی پیش رویشان میدانستند. بر همین اساس تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا به هر قیمتی شده به این روزها برسند.
اما آغاز ماه رمضان نیز گشایشی در کار مرغداران ایجاد نکرد. این در حالی است که همهساله در چنین روزهایی، اوج بازار مرغ و ماهی بود و این مردم بودند که در گوشه دیگر رینگ، نگران افزایش قیمتها بودند. اما امروز شرایط فرق میکند و مرغداران در کنار فقدان بازار، با مشکلات دیگری در تأمین نهادههای دامی نیز مواجه هستند و برنامههای دولت دراینباره نیز، راه بهجایی نبرده است.
کمبود نهادههای دامی در استان اردبیل نیز همانند سایر استانهای کشور جریان دارد و مرغداران اردبیلی هم هر تلاشی برای یافتن این نهاده انجام میدهند، عموماً راه بهجایی نمیبرند. حتی تأمین این نهاده از استانهای دیگر نیز تقریباً محال شده است. چراکه این معضل در سایر استانها، حتی در سطح وسیعتری جریان دارد.
کمبود نهادههای دامی در شرایطی که سیستم دلالی نیز در این حوزه ورود اساسی دارد، مشکلات را دوچندان کرده است. سیستم دلالی در کار مرغداریهای استان همواره در موارد بحرانی، به بحرانیتر شدن شرایط انجامیده است و درآشفته بازار کمبود نهادههای دامی، همچنان هستند افرادی که درصدد هستند تا اندک نهادههای موجود را، نه به هر قیمتی که به قیمتهای گزاف در اختیار مرغداران قرار دهند.
در همین رابطه نوبخت اژدری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: متأسفانه در سال جاری میزان تخصیص نهادههای دامی به استانها کاهشیافته و همین موضوع مشکلاتی را به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: البته کمبود نهادههای دامی تنها به استان اردبیل محدود نمیشود و توزیع نهادههای دامی در سطح کشور کاهشیافته است.
اژدری بابیان اینکه میزان سهمیه تخصیصیافته در فروردین و اردیبهشتماه کفاف نیاز استان را نمیکند گفت: میزان تخصیصیافته سال جاری نیز بهصورت مساوی بین واحدها توزیع میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بابیان اینکه در سال ۹۸ در تأمین نهادههای دامی در استان هیچ مشکلی وجود نداشت گفت: سال گذشته، ۶۰ هزار تن کنجاله سویا و ۵۵ هزار تن ذرت با نرخ مصوب دولتی بین اعضاء توزیع شد.
وی از توزیع بیش از ۱۵ هزار تن مکمل لیزین و متیونین در بین دامداران و مرغداران خبر داد و گفت: علاوه بر این ۵ هزار تن کنسترانتره دامی نیز توسط کاخانه های استان تولید و در بین واحدها توزیع شد.
اژدری بابیان اینکه در سال ۹۸، نیاز نهادههای دامی استان تأمینشده بود گفت: سال گذشته توزیع نهادههای دامی از طریق سامانه بازارگاه انجام شد.
وی تصریح کرد: در همین خصوص ۱۰ درصد نیاز استان به نهاده های دامی نیز توسط شرکت پشتیبانی امور دام برای مواقع بحرانی ذخیره میشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل از توزیع ۴۰ هزار تن سبوس گندم در سال ۹۸ در بین واحدها خبر داد.
درهرحال مرغداران اردبیلی از اینکه میزان نهادههای دامی در استان پاسخگوی نیازهای فعلی نیست ابراز ناراحتی کرده و معتقدند باید مدلهای سریعتری برای تخصیص نهاده برای مرغداران به کار گرفته شود تا بخشی از مشکلات موجود بتواند در مسیر حلوفصل قرار گیرد.
هرچند در مسیر تأمین نهادههای مرغداران مشکلاتی وجود دارد اما شرایط حاکم در موضوع ویروس کرونا نیز بر دامنه مشکلات مرغداران استان افزوده است.
همانند سایر بازارها، مرغداریها نیز دچار شرایط ناگواری براثر شیوع کرونا شدند و در ادامه مسیر، کمبودهای دیگری نیز بر سر راه ایجاد شدند که شرایط را بدتر از قبل کردند.
نظر شما