به گزارش بازار به نقل از استانداری گیلان، اسدالله عباسی تصریح کرد: کاهش ۵۰۰ میلیون مترمکعبی ذخیره آب سد سفیدرود نسبت به مدت مشابه سال قبل که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب بود، کاهش محسوس بارش در سال جاری به میانگین ۴۲ درصد که در بیست سال اخیر بی سابقه بوده و ذخیره ناکافی برف در مناطق کوهستانی در جهت افزایش ذخایر آبی، تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب کشاورزی در گیلان را به ضرورتی غیر قابل انکار تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه کشاورزان برنجکار رنجهای بسیاری را متحمل میشوند، یادآور شد: اسفند ماه سال گذشته با توجه به پیش بینی های اعلام شده توسط کارشناسان حوزه کشاورزی و آب در تهران و گیلان، توصیه بر آن شد که حدود ۶۰ هزار هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری استان به دلیل کمبود آب، کشت نشود و با بیمه کشاورزی خسارت وارده جبران شود که برای بنده به عنوان استانداری بومی؛ غیر قابل پذیرش بود.
استاندار گیلان به اعلام مخالفت خود برای عدم کشت در بخشی از مزارع کشاورزی استان اشاره و اظهار کرد: آبرو و حیثیت هر یک از برنجکاران که با هزاران امید و آرزو با توکل به خدا سال زراعی را شروع میکنند، زمین کشاورزی اوست که باید در هر شرایطی مورد حمایت قرار گیرد.
عباسی بیان کرد: تاکنون از همه ظرفیت های موجود در گیلان برای مدیریت صحیح آب کشاورزی به کار گرفته شده و این تلاش ها تا پایان فصل زراعی امسال تداوم دارد.
وی با تاکید بر اینکه فرمانداران بعنوان روسای قرارگاه های جهادی آب در شهرستانها پایکار هستند، گفت: همکاری برنجکاران در اجرای درست زمانبندی عملیات فصل زراعی نیز در کاهش آسیبهای کشاورزی مؤثر بوده است.
وی ادامه داد: در برخی مناطق گیلان بدلیل عدم کشت در سالیان قبل و تغییر کاربری به برنجکاری به منظور تولید برنج با توجه به افزایش قیمت این محصول، بهره نگرفتن از امکانات و تجهیزات آبیاری و نظیر آن، مزارع مذکور را آسیب هایی تهدید میکرد که دستور دادم تا با تانکر هم شده به آن مناطق آبرسانی شود.
نماینده عالی دولت در گیلان وضعیت کنونی مزارع را بر اساس بررسی های بعمل آمده علیرغم شرایط سخت، رضایتبخش عنوان و بیان کرد: در برخی نقاط گیلان که کمتر از یک درصد از اراضی شالیزاری استان است، مزارع در تنش آبی قرار دارند که مسئولان بصورت شبانه روزی پای کار هستند.
نظر شما