به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، دستورالعمل شهرک سازی ابتدای سال ۹۹ به منظور ساماندهی زمینهای خارج از محدوده شهری، مدیریت زمین و توزیع جمعیت تصویب شد.
ایجاد شهرک به عنوان یکی از روشهای مؤثر تأمین مسکن در شکل موقت و دائم در کشورها به شمار میآید و میتوان گفت شهرکها و شهرهای جدید هر دو به عنوان بازوهای سیاستی دولتها، میتوانند نقشی مهم در ایفای رسالت ساماندهی نظام اسکان، تعادل بخشی به پهنه سرزمین و همگرایی با رویکردهای توسعهای ایفا کنند.
در روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن به ویژه در حوزه تامین زمین، از آنجا که در این طرح علاوه بر خانه سازی، فراهم کردن فضای مناسب سکونت و تامین نیازهای شهری نیز همواره از سوی وزیر راه و شهرسازی مورد تاکید قرار گرفته است، نقش شهرک سازی در این طرح پررنگتر خواهد بود.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز پیش از این در سخنانی گفته بود که برای ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن نیاز به ایجاد شهرکهای جدید داریم.
در این زمینه علیرضا جعفری، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید نیز با بیان اینکه ۷۰ درصد استانها ظرفیت ساخت شهرک را دارند، از شناسایی ۴۰ نقطه در استانهای مختلف برای ساخت شهرک خبر داده بود.
جعفری همچنین ساخت شهرک را مانعی برای زمین خواری میداند و معتقد است، شهرک سازی فرصتی ایجاد میکند تا فضای مسکونی مناسب را متناسب با الگوسازی شهرهای ایرانی اسلامی بسازیم.
شرکت عمران شهرهای جدید تا کنون اقدامات متعددی در حوزه شهرکسازی انجام داده که از جمله آنها میتوان به شناسایی ۶۵ شهرک دولتی در قالب مطالعات امکانسنجی و مکانیابی طرح جامع اشاره کرد.
راهاندازی سامانه ملی یکپارچه شهرکسازی و بهرهگیری از شهرکها در تامین زمین برای نهضت ملی مسکن از جمله اقدامات مهم شرکت عمران شهرهای جدید در مدت اخیر بوده است.
همچنین شرکت عمران شهرهای جدید اقدام به تدوین شرح خدمات و دستور کار طرح جامع شهرک، طرح آمادهسازی و طراحی شهری شهرک و همچنین تدوین قالب تفاهمنامههای شهرکسازی بخش خصوصی و بخشهای عمومی کرده است.
پیگیری شناسایی مجموعهها و مجتمعهایی که قبلا ساخته شده و مجوز شهرک نگرفتهاند وهمکاری با ادارات کل راهوشهرسازی استانها برا پاسخگویی به درخواست بخش خصوصی به منظور احداث شهرک از دیگر اقدامات شرکت عمران شهرهای جدید بوده که به منظور جذب و هدایت سرمایه بخش خصوصی به حوزه شهرکسازی انجام گرفته است.
نظر شما