خبرگزاری بازار؛ مازندران فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری از طریق فایناس و خارجی دارد و در چند سال اخیر میل سرمایهگذاران خارجی برای ورود به طرحهای مختلف در این استان بیشتر شده است.
بیش از چهار هزار و ۸۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در مازندران مصوب شد که هرسال بخش قابلتوجهی از آن طرحها به بار مینشیند.
بیش از ۲۵۰ فرصت سرمایهگذاری در مازندران شناسایی شد که این فرصتها در همایشهای مختلف ازجمله اجلاس روسای اتاقهای بازرگانی کشورهای حاشیه خزر و اکو به سرمایهگذاران معرفی شدند.
مازندران درحالیکه برای سرمایهگذاری مستعد به شمار میرود اما موانعی نظیر بروکراسیهای اداری، بالا بودن قیمت زمین و کمبود زمین مناسب، تعارضات اجتماعی و محلی تا حدودی انگیزه را برای سرمایهگذاری در استان با تعلل مواجه میکند.
سرمایه گذاری ۵۳ میلیون دلاری طی دو سال در مازندران
اما بااینحال در چند سال اخیر شاهد اجرای برخی طرحهای سرمایهگذاری خارجی در استان بودیم و به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران سال ۹۷ ۳۵ میلیون دلار و سال قبل ۱۸ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان به بار نشسته است.
حسن خیریان پور با اظهار اینکه در سال ۹۷ پروژههای مهمی مانند نیروگاه مقیاس کوچک در شهرهای محمودآباد، بابلسر و سوادکوه اجراشده است، افزود: سرمایهگذارانی از کشور آلمان، چین و ایتالیا در این طرحها سرمایهگذاری کردهاند.
وی افزود: سال گذشته نیز سه پروژه نیروگاهی با مشارکت خارجیها در استان به بهرهبرداری رسید و این استان درمجموع رتبه اول سرمایهگذاری خارجی را در کشور به دست آورده است.
ایجاد مجتمع صیدگاه پرورش ماهی، نیروگاه، بستهبندی مواد پروتئینی، پودر کیوی، بیوگاز برای بازیابی پسماند و ضایعات کشاورزی، صنعتی و شهری ازجمله فرصتها به شمار میروند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در استان گفت: ایجاد مجتمع صیدگاه پرورش ماهی، نیروگاه، بستهبندی مواد پروتئینی، پودر کیوی، بیوگاز برای بازیابی پسماند و ضایعات کشاورزی، صنعتی و شهری ازجمله فرصتها به شمار میروند.
حسن خیریان پور یادآور شد: مجتمع تجاری، توریستی نیاوران ساری، مخازن روغن خوراکی، تولید البسه بدون درز نانو، مخازن فولاد شمش شمال از دیگر فرصتهایی است که پای سرمایهگذاران خارجی را به استان بازکرده است.
وی ادامه داد: مازندران در حوزه های صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری و غذایی قابلیت های زیادی برای سرمایه گذاری دارد و تنوع اقلیمی آن، سبب ترغیب به سرمایه گذاری در حوزه های مختلف در استان می شود.
حوزه انرژی پرجاذبه برای سرمایه گذاری
حوزه نیروگاه سازی و انرژی ازجمله بخشهایی است که سرمایهگذاران زیادی را جذب خودکرده است و به گفته مدیرعامل برق منطقهای مازندران و گلستان ۲۲ نیروگاه مقیاس کوچک با مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی در استان به سرانجام رسیده است.
حسین افضلی بابیان اینکه نیروگاه ۱۲ مگاواتی محمودآباد با سرمایهگذاری ۶.۲ میلیون دلاری و نیروگاه ۲۹ مگاواتی بابلسر به ارزش ۱۸ میلیون دلاری با مشارکت خارجیها اجراشده است، افزود: سرمایهگذاری از شرکتهای آلمانی و چین در این پروژهها واردشده است.
وی ادامه داد: برای نیروگاه گازی آمل نیز سرمایهگذاری ایرانی مقیم در خارج وارد شد و ماشینآلات این پروژه نیز از ترکیه واردشده است.
وی حوزه انرژی را حوزه پرجاذبه و باقابلیت بالا برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی برشمرد و گفت: از سرمایهگذاری در این حوزه حمایت میشود.
موانع سرمایه گذاری
علاوه بر حوزه انرژی پای سرمایهگذاران خارجی برای پرورش ماهی درقفس و حوزه تولیدات صنعتی و چوبی نیز به مازندران بازشده است. در کنار پرجاذبه بودن سرمایهگذاری در مازندران به اعتقاد علی احمدی فعال اقتصادی و کارآفرین مازندران، عدم ثبات نرخ ارز و واردات محصولات و فراهم نبودن زیرساختها از موانع سرمایهگذاری در استان بوده و به فرایند سرمایهگریزی در مازندران کمک کرده است و پنجره واحد هم تاکنون نتوانسته آنگونه که باید در تسهیل فرآیند سرمایهگذاری نقشآفرینی کند.
فراهم نبودن زیرساختها از موانع سرمایهگذاری در استان بوده و به فرایند سرمایهگریزی در مازندران کمک کرده است
به گفته وی، مازندران بهرغم همه مزیتها و توانمندیها از ضعف و فقر سرمایهگذاری رنج میبرد و پایبند نبودن دولت به تعهدات و رقابت مجموعههای شبهدولتی با سرمایهگذاران و بخش خصوصی چالشهای سرمایهگذاری در این استان را پررنگتر کرده است.
طبق اعلام امور اقتصاد و دارایی مازندران از مجموع چهار هزار و ۸۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی مصوب در استان ۳۳ پروژه از ۴۷ پروژه مصوب با سرمایه ۵۹۳ میلیون دلار همچنان پابرجا و فعال است.
مشکلات و موانع فراروی سرمایهگذاری در حالی است که مازندران با تولید بیش از ۷۰ نوع محصول رتبه برتر را در کشور دارد، رتبه چهارم تولید قطعات خودرو، رتبه اول حوزه گردشگری را به خود اختصاص داده و بهرهمندی از بنادر متعدد، فرودگاههای سهگانه، همجواری با کشورهای حاشیه دریای خزر، واقعشدن در کریدور شمال – جنوب و غیره موقعیتهای بیبدیلی را برای سرمایهگذاری در استان فراهم کرده است.
نظر شما