به گزارش بازار، امروز (چهارشنبه) روند اجرایی شدن قانون جمعیت و تعالی خانواده و موانع و مشکلات موجود در نخستین جلسه ستاد ملی جمعیت به ریاست رئیس جمهور مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس جمهور در این جلسه ضمن تشکر از تلاشها و گزارشهای ارائه شده دستگاههای مسئول در اجرای «قانون جمعیت و تعالی خانواده»، گفت: همه دستگاهها موظف هستند طبق مصوبات قانونی اقدامات خود را برای عملیاتی کردن "قانون جمعیت و تعالی خانواده" انجام دهند و گزارش فعالیتهای خود را به دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ارائه کنند. همه دستگاهها موظف به اجرای قانون جمعیت و تعالی خانواده اند
سید ابراهیم رئیسی افزود: در گام اول تمامی دستگاهها و نهادها موظف هستند قرارگاههای مربوط به جمعیت را در مجموعههای خود تشکیل دهند و هرچه سریعتر آییننامههای مرتبط با آن را آماده و به دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ارسال کنند.
رئیسی با مرور مشوقها و پیش نیازهای فرزندآوری در خانوارها، به اهمیت موضوع مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: دبیرخانه ستاد ملی جمعیت موارد مرتبط با مسکن که در قانون جمعیت و تعالی خانواده آمده است را برای اجرایی شدن پیگیری کند. چراکه مسکن از عوامل اصلی تشویقکننده خانوادهها برای فرزندآوری است.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت پرداخت تسهیلات بانکی برای کمک به فرزندآوری گفت: باید آییننامههای مربوط به پرداخت تسهیلات برای بانکها آماده و هر چه سریعتر اجرایی شود.
رئیسی با تأکید بر اهمیت برگزاری جلسات ستاد ملی جمعیت از آمادگی خود برای برگزاری منظم این جلسات و پیگیری مصوبات آن در دستگاههای دولتی خبر داد.
رئیس جمهور کار کارشناسی و علمی را برای تبیین جایگاه خانواده و نیز اهمیت افزایش فرزندآوری ضروری دانست و در این باره گفت: باید برای افزایش و جوان سازی جمعیت کار دقیق انجام و از ظرفیت دانشگاهها در این موضوع استفاده شود و نباید کارهای موازی، اجرای این قانون را از مسیر اصلی خود خارج کند.
رئیسی با اشاره به برخی موانع و مشکلات در مسیر اجرای قانون جمعیت و تعالی خانواده، بر رفع ابهامات این قانون تاکید کرد و اظهار داشت: مجریان قانون اشکالات و تعارضات را به دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ارسال کنند تا برای رفع آنها تلاش شود.
رئیسی با اشاره به قرائت پیام رهبر معظم انقلاب در ابتدای نشست، تصریح کرد: پس از انتشار پیام رهبر انقلاب، توقع دلسوزان از دستگاههای مسئول در ستاد ملی جمعیت افزایش مییابد. همه رسانهها همت کنند تا این قانون به خوبی در جامعه انعکاس پیدا کند و مشوقها برای افزایش و جوانسازی جمعیت به روشنی برای مردم تبیین شود.
رئیس جمهور با تشریح ابعاد مختلف قانون جمعیت و تعالی خانواده این قانون را یک بسته تشکیلشده از اجزای مرتبط با یکدیگر دانست و گفت: اگر تنها برای تحقق یک بعد این بسته تلاش شود، به نتیجه نمیرسیم و باید همه ابعاد این بسته اجرایی شود.
رئیسی با مهم دانستن جایگاه استاندارن در اجرای قانون جمعیت و تعالی خانواده تأکید کرد: افزایش آمار ازدواج و کاهش نرخ طلاق از برنامههای مهم استانی است که به باید صورت ملی و منطقهای مورد بررسی قرار گیرد.
در ابتدای این نشست پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به فعالان حوزه جمعیت توسط دکتر فروتن دبیر ستاد ملی جمعیت قرائت شد.
نظر شما