بازار؛ گروه آب و انرژی:محمدرضا زهیری مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی در نشستی خبری در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه این شرکت همه فعالیتهای فراساحل را اجرا می کند، افزود: این شرکت یکی از شرکتهای تجهیز محور است و بر خلاف شرکتهای پیمانکاری نفت کشور، تجهیزات وسیعی دارد.
وی ادامهداد: فاز ۱۶ پارس جنوبی به طول ۱۱۰ کیلومتر به موازات خط لوله قبلی کشیده خواهد شد و تا زمستان امسال آماده می شود و در حال پوشش در خرمشهر است و بخش زیادی پوشش داده شده است.
وی با اشاره به اینکه خط لوله کشی به عسلویه ۲۱۰ کیلومتر است، گفت: با توافق با شرکت ملی نفت، کارهای مهندسی در حال انجام است و خرید لولهها و عملیات آغاز میشود و تا زمستان ۱۴۰۲ بهره برداری میرسد.
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی درباره امضای قرارداد با یک شریک خارجی برای توسعه فاز ۲ لایه نفتی پارس جنوبی و چگونگی انتخاب این شرکت، افزود: این شرکت در گذشته انتخاب شده بود و ما در بخشهایی از قرارداد تغییراتی دادیم. این قرارداد زمانی نهایی خواهد شد که قرارداد بین ما و شرکت مذکور تبادل شود و با اجرای آن تولید نفت در این میدان مشترک ۱۰ هزار بشکه افزایش پیدا می کند.
انتقال گاز طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پیش از زمستان امسال به خشکی
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی درباره انتقال سکوی فرآورشی از فاز ۱۲ پارس جنوبی به فاز ۱۱ گفت: احتمالاً از اوایل شهریورماه این سکو با استفاده از شناورهای شرکت تأسیسات دریایی منتقل خواهد شد و پیش از نصب بعضی از تجهیزات آن تعویض و روی جکت جدید خود نصب خواهد شد، بر اساس برنامهریزی گاز طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را پیش از زمستان امسال به خشکی برسانیم.
زهیری درباره تأمین مالی پروژههای مالی این شرکت یادآور شد: در بیشتر پروژهها تأمین مالی از سوی کارفرمایان انجام میشود، از اواخر دهه ۸۰ تا کنون ۹۹ درصد فعالیتهای مربوط به ساخت، طراحی، حمل، نصب تأسیسات دریایی صنعت نفت بهدست متخصصان داخلی انجام میشود.
بهرهبرداری از خط لوله دریایی فاز ۱۶ تا پایان امسال
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضع کنونی خط لوله طرح توسعه فاز ۱۶ میدان گازی پارس جنوبی اظهار کرد: خط لوله ۱۱۰ کیلومتری جدید این فاز که موازی با خط لوله پیشین در دریا کشیده خواهد شد بر اساس برنامهریزیها تا پایان زمستان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید، ضمن آنکه عملیات پوششدهی لولههای مورد نیاز این طرح در حال اجرا بوده و لولهاندازی در دریا از اواخر خردادماه با کشتی لولهانداز «سی مستر» اجرا خواهد شد.
گاز کیش تا زمستان ۱۴۰۲ به عسلویه میرسد
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی در پاسخ به پرسشی درباره وضع خط لوله دریایی میدان گازی کیش تصریح کرد: این خط لوله ۲۲۰ کیلومتری ابتدا از میدان کیش به سمت جزیره لاوان و از آنجا به سمت پالایشگاه فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی کشیده خواهد شد، هماکنون عملیات طراحی این خط لوله ۳۲ اینچ در حال انجام است و براساس برنامهریزی تا زمستان ۱۴۰۲ روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب با این خط لوله انتقال داده خواهد شد.
بر اساس برنامهریزی قرار است تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی از ۳ هزار بشکه کنونی به ۱۳ هزار بشکه برسد
تغییرات در قرارداد شرکت آوانگارد همسو با منافع ملی
زهیری درباره مذاکرات شرکت تأسیسات دریایی و شرکت خارجی آوانگارد برای ساخت یک فروند نفتکش برای استفاده در لایه نفتی میدان گازی پارس جنوبی توضیح داد: قرارداد ما با این شرکت بهصورت آیپیسی و ۲۵ ساله بوده و قرار است این نفتکش در طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی استفاده شود.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی قرار است تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی از ۳ هزار بشکه کنونی به ۱۳ هزار بشکه برسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با بیان اینکه انتخاب شرکت آوانگارد بهعنوان شریک کاری در تأمین نفتکش در زمان مدیریت پیشین این شرکت انجام شده است، گفت: بنده در دوران مدیریت خود تنها همسو با منافع شرکت و کشور تغییرهایی را در قرارداد با این شرکت انجام دادهام.
متأسفانه در چند سال گذشته روند توسعه میدان مشترک نفتی فروزان متوقف شده بود. متاسفانه به هیچ عنوان نمیتوان عدمالنفع تولید از میدان مشترک فروزان در سالهای اخیر را جبران کرد
بیتدبیری در توسعه میدان نفتی مشترک فروزان
زهیری درباره وضع توسعه میدان مشترک نفتی فروزان با عربستان نیز گفت: متأسفانه در چند سال گذشته روند توسعه این میدان متوقف شده بود که خوشبختانه بهتازگی با تغییراتی که در طراحی و مهندسی سکوهای منتقل شده از کره جنوبی داده شده در حال پیگیری توسعه هر چه سریعتر این میدان هستیم.
وی به افزایش وزن سکوهای تولیدشده فروزان در کرهجنوبی اشاره کرد و گفت: برای نصب سکوهای جدید میدان نفتی فروزان نمیتوانیم از روش لیفت (بالا کشیدن) استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی تأسیسات دریایی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان نمیتوان عدمالنفع تولید از میدان مشترک فروزان در سالهای اخیر را جبران کرد، گفت: هماکنون این شرکت برای جبران عقبماندگی توسعه میدان فروزان را با سرعت بالا انجام میدهد.
زهیری درباره وضع توسعه میدان نفتی رسالت نیز گفت: بهزودی دکل حفاری شرکت تأسیسات دریایی برای حفاری ۶ حلقه چاه تعمیری و توسعهای در این میدان مستقر میشود، ضمن آنکه عملیات مهندسی این طرح در حال تکمیل است.
مذاکره با شرکتهای روسی برای نصب جکت و لوله گذاری شروع شده است. البته متعهدیم ابتدا فعالیتهای داخلی را اجرا کنیم تا کارهای کشور بر زمین نماند
فعالیت چراغ خاموش در پروژههای بین المللی
او همچنین گفت شرکت تأسیسات دریایی در حال انجام فعالیت در پروژههای بینالمللی بوده اما بهدلیل بعضی محدودیتها نمیتوان درباره جزئیات آن اطلاعرسانی کرد.
زهیری از مذاکره با شرکتهای روسی برای نصب جکت و لوله گذاری خبر داد و گفت: با این حال متعهدیم ابتدا فعالیتهای داخلی را اجرا کنیم تا کارهای کشور بر زمین نماند و پس از آن ظرفیت خالی را برای درآمدزایی در پروژههای بینالمللی لحاظ کنیم
نظر شما