به گزارش بازار، علیرضا مهاجر با بیان این که پیش بینی ما تولید ۹ میلیون تن گندم در سال جاری زراعی است، افزود: سال گذشته حدود چهار و نیم میلیون تن خرید تضمینی داشتیم و دو میلیون تن نیز صنوف، صنعت و کارخانجات ماکارونی خریداری کردند و حدود یک و نیم میلیون تن نیز کشاورزان برای کشت سال بعد ذخیره کردند.
وی گفت: با توجه به این که برای تأمین نیاز دو سال کشور باید گندم ذخیره داشته باشیم، بر اساس شرایط جدید ذخایرمان را افزایش دادیم که بخشی از واردات گندم در این جهت است.
مهاجر افزود: با توجه به گرانی گندم در سراسر دنیا و افزایش قیمتهای دستمزد و نهاده ها، دولت قیمت خرید تضمینی گندم را به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داد.
وی گفت: با توجه به کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی بارندگی در مقایسه با سال گذشته، فشار آبی بر مزارع زیاد است و در یکی دو سال اخیر نیز به دلیل گرانی، استفاده از نهادهها کاهش یافت، بنابراین دولت برای کاهش قیمت کودهای پایه کمک کرد و قیمت این نهادهها ۴۵ تا ۴۶ درصد کاهش یافت.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای سال آینده زراعی تلاش میکنیم با برنامه ریزی بهتر، عملکرد در واحد سطح را برای گندم افزایش دهیم.
مهاجر افزود: زمانی که بارندگی کاهش مییابد کشاورزان آب را به محصولاتی اختصاص میدهند که درآمد بیشتری دارند، بنابراین به رغم داشتن مزارع خوب گندم، تولید کاهش مییابد.
وی گفت: مشکل در حوزه دانههای روغنی اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی است، زیرا محصولی که با این ارز وارد میشود با محصول تولید داخل ۲۰ هزار تومان اختلاف قیمت دارد و کارخانجات ترجیح میدهند کالای وارداتی بخرند.
مهاجر افزود: این سیاست در سالهای اخیر موجب شد در تولید دانههای روغنی عقب بیفتیم در حالی که میتوانستیم در همه استانهای کشور کلزا که آب کمتری نیاز دارد و پاییز کشت میشود تولید کنیم.
وی با بیان این که برنامه وزارت جهاد کشاورزی در حوزه دانههای روغنی، توسعه کشت کلزا است گفت: کشت کلزا باعث پایداری تولید گندم میشود.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: برنامه ریزی مفصلی برای تولید کنجد انجام داده ایم، زیرا این گیاه در حالی که در تابستان کشت میشود، اما آب بسیار کمی نیاز دارد و درصد روغن آن بالای ۵۰ درصد و بسیار با کیفیت است.
مهاجر گفت: برای تأمین ۵۰ درصد نیاز کشور به دانههای روغنی در پنج شش سال آینده برنامه ریزی کرده ایم.
نظر شما