به گزارش بازار، سید محمدهادی سبحانیان معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: یکی از مسائل فعلی در اقتصاد کشور، رشد اقتصادی و سرمایه گذاری پایین در کشور است.
وی ادامه داد: طی دهه گذشته متوسط رشد اقتصادی صفر بود و در برخی از سالهای اخیر حتی میزان استهلاک از سرمایه گذاری بالاتر بود که دلایل مختلفی از جمله تحریم و کرونا داشت، ولی یک دلیل مهم موضوع مجوزها و سهولت ورود مردم به ویژه جوانان برای کسب و کار بود که متأسفانه بر اساس شاخصهای موجود در دنیا رتبه بسیار بدی داریم و عملاً خودمان با دست خود نمیگذاریم مردم وارد کسب و کار شوند.
سبحانیان گفت: با توجه به اینکه در این بخش قوانین مترقی داریم، اما چون دستگاههای صادر کننده مجوز، تعارض منافع و امضاء طلایی دارند دریافت مجوز بسیار سخت است و شفاف شدن فرآیند صدور مجوزها مشکل شده است.
وی خاطر نشان کرد: در اسناد تحولی دولت آمده که باید به سمت صدور مجوزهای کسب و کار برود تا مردم آثار خوب آن را در زندگی احساس کنند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته رویکرد مناسبی برای ساده سازی و شفاف سازی اتخاذ نشده بود تصریح کرد: در تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال در موضوع تسهیلات پرداختی به کسب و کارها که منجر به اشتغال میشود تقریباً در ۶ ماهه اول سال اتفاقی نیفتاد، ولی در ۶ ماهه دوم سال اقدامات بسیار گسترده توسط دستگاه انجام شد.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: حدود ۵ ماه است که مرکز پایش کسب و کار برای شفاف شدن مجوزها فعالیت میکنند.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:الکترونیکی شدن صدور مجوزهای کسب و کار، شرط لازم در قانون است همچنین دستگاهها باید درگاه های تخصصی وزارتخانه ها را به درگاه ملی متصل کنند.
سید محمدهادی سبحانیان افزود: الکترونیکی شدن صدور مجوزهای کسب و کار، شرط لازم در قانون است ولی شرط مکمل آن این است که از درگاه ملی این مجوزها به دست مردم برسد یعنی اینکه دستگاه ها باید درگاه های تخصصی وزارتخانه ها را به درگاه ملی متصل کنند چون بتوانیم گزارشی از تعداد درخواست مجوز در وزارتخانه ها همچنین گزارشی از تعداد مجوزهای صادر شده، صادر نشده و زمان اخذ مجوز داشته باشیم.
وی ادامه داد: کاربرگ هایی را به دستگاه های مختلف ارسال کردیم تا دستگاه ها نظراتشان را نسبت به شفاف سازی و تسهیل مجوز ها اعلام کنند ولی بعضاً اینجا مشکل داریم چون بعضی از دستگاه ها کاربرگ ها را برنگردانده اند یا مخدوش است همچنین دستگاه ها باید یک درگاه تخصصی برای اتصال به درگاه ملی داشته باشند بنابراین دستگاه ها باید بر اساس قانون این دو کار را انجام دهند.
سبحانیان گفت: بر اساس آمار در وزارت صمت ۵۹ مجوز شناسایی شده است که از این تعداد ۴۰ مورد تأیید محور و ۱۹ مورد ثبت محور است و از ۵۹ مجوز که به وزارت صمت ارسال کردیم ۸ مجوز را با کاربرگ برگرداندند و این ۸ مجوز هم مورد تأیید ما نبوده است یعنی مؤلفه هایی در کاربرگ ها وجود داشت که از شفافیت لازم برخوردار نبوده است.
وی خاطر نشان کرد: تمام مجوزهای کسب و کار را احصاء کردیم که باید شفاف سازی شود همچنین دستگاه ها درگاه های تخصصی شان را به درگاه ملی متصل کنند.
نظر شما