به گزارش بازار به نقل از شانا، عبدالعزیز بن سلمان روز جمعه (۲۲ فروردینماه) اعلام کرد که توافق نهایی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک در قالب توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) برای کاهش عرضه روزانه ۱۰ میلیون بشکه در گرو پذیرش مکزیک و پیوستن این کشور آمریکای جنوبی به این تصمیم است.
توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای مجموع کاهش تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکهای از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی برای یک بازه زمانی اولیه بهمدت دو ماه آغاز میشود و پایان این بازه ۳۰ ژوئن امسال خواهد بود.
کشورهای تولیدکننده نفت حاضر در توافقنامه همکاری سپس برای یک بازه زمانی ۶ ماهه دیگر از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ روزانه ۸ میلیون بشکه کاهش عرضه خواهن داشتد بود، همچنین در بازه زمانی سوم از یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ بهمدت ۱۶ ماه نیز کاهش عرضه روزانه ۶ میلیون بشکه میشود.
در همین حال، خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای تولید همه کشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی خواهد بود، در حالی که مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه در نظر گرفته شد.
براساس بیانیه پایانی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، توافق نهایی برای کاهش روزانه ۱۰ میلیون بشکه منوط به امضای مکزیک و محق شدن این کشور خواهد بود.
قرار است گفتوگوها میان وزیران نفت و انرژی کشورهای عمده تولیدکننده نفت امروز (جمعه، ۲۲ فروردینماه) ازسرگرفته شود.
عبدالعزیز بن سلمان در گفتوگوی تلفنی با خبرگزاری رویترز اظهار کرد: امیدوارم مکزیک با پیوستن به توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک از منافع آن بهرهمند شود، زیرا منافع این توافق تنها برای مکزیک نیست بلکه برای کل جهان است.
وی ادامه داد: کل توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک در گرو پذیرش و الحاق مکزیک به آن است.
تقاضای جهانی سوخت حدود ۳۰ میلیون بشکه در روز یا ۳۰ درصد عرضه جهانی، کاهش یافته است، زیرا اقدامهای پیشگیرانه و قرنطینه در سراسر جهان سبب کاهش رفتوآمدها و سفرهای هوایی شده و این شراط به شدت شرایط اقتصادی را تحت فشار گذاشته است.
وزیر انرژی عربستان درباره پیوستن کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و برزی به توافق کاهش تولید نفت اوپک پلاس، گفت: آنها به روش خود این کار را انجام میدهند ووظیفه من دیکته کردن به دیگران نیست، آنها بر اساس شرایط ملی خود اقدام میکنند.
وی افزود: انتظار میرود دیگر تولیدکنندگان نفت جهان به این تلاش جهانی برای کاهش عرضه نفت با هدف بازگرداندن ثبات به قیمت و بازارهای جهانی نفت خام بپیوندند.
یک منبع مطلع گفت: انتظار میرود دیگر تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان در کنار توافق کاهش تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکهای کشورهای عضو غیرعضو اوپک موسوم به اوپک پلاس، ۵ میلیون بشکه نفت از تولید خود بکاهند.
نظر شما