به گزارش بازار، محمدرضا میرتاج الدینی با بیان این که دولت ادعا می کند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به مرحله اجتناب ناپذیر رسیده است، اظهار کرد: کارشناسان اقتصادی بدین مسئله اذعان دارند و نکته دوم این است که حذف ارز ترجیحی به معنای حذف یارانه نیست.
وی حذف این ارز را به منزله آشکار سازی و ساماندهی یارانه های پنهان و مستقیم کردنِ آن دانست و گفت: بنده به عنوان مسئول کمیته هدفمندی در کمیسیون تلفیق فعال هستم و آن جا ۱۰۶ میلیارد دلار برای دارو، نان و گندم اعتبار گذاشتیم و ۶۶ میلیارد دلار نیز برای نهاده دامی ولی این ها پیشنهاد دولت بوده و هنوز بسته نشده است و لذا در برخی قسمت ها افزایش پیدا می کند.
میرتاج الدینی ادامه داد: حذف ارز ترجیحی به معنای حذف سوبسید در کالاهاست؛ سوبسیدی که تفاوت قیمتی دولتی بودن و یارانه و قیمت کالاها را افزایش داده و بستری برای رانت، سوء استفاده و قاچاق ایجاد کرده است و لذا حذف ارز ترجیحی، از میان برداشتنِ این بسترِ رانت زا می باشد.
وی همچنین قاچاق و حیف و میل شدن ارز ترجیحی را یادآوری کرد و گفت: با حذف ارز ترجیحی به نوعی مدیریتِ مصرف نیز نهادینه می شود؛ به عنوان مثال نیاز واقعی به گندم ۸ میلیون تن است؛ حال آن که با ارز ترجیحی ۱۲ و نیم میلیون تن گندم خریداری می شد.
۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۹
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
حذف ارز ترجیحی، مساوی با قطع سوبسید دولتی است
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، حذف ارز ترجیحی را به منزله از میان رفتن یارانه ندانست و این سیاست را صرفا بهمعنای حذف سوبسیدی عنوان کرد که قیمت دولتی و بازار آزاد را دامن می زند.
کد خبر: ۱۳۱٬۷۴۱
نظر شما