۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۵
اختصاص مشوق‌های صنعت برق برای ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی
معاون برق و انرژی وزیر نیرو اعلام کرد

اختصاص مشوق‌های صنعت برق برای ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی

معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: برای حداکثر بهره‌برداری از فرصت ارتقای توان و افزایش ظرفیت عملی نیروگاه‌های حرارتی، سه مشوق با تایید هیات تنظیم مقررات بازار برق، در نظر گرفته شده است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، همایون حایری در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری افزایش ظرفیت عملی در حوزه تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاه‌های تولید برق، افزود: ظرفیت نصب شده مجموع نیروگاه‌های ایران به ۸۶ هزار و ۲۱۵ مگاوات رسیده که از این میزان ۶۹ هزار و ۶۲۲ مگاوات آن سهم نیروگاه‌های حرارتی است.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا نیمه آذرماه ۹۵ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید شده است، گفت: در این بازه زمانی سهم این واحدها در تامین برق مورد نیاز مشترکان ۲۵۷ میلیارد کیلووات ساعت بوده است.

وی با تاکید بر اینکه تا پیک سال آینده در ۲۸۶ واحد نیروگاهی کشور طرح‌های ارتقای توان تولید به ظرفیت یک‌هزار و ۱۱۳ مگاوات اجرایی می‌شود، گفت: این طرح‌ها شامل نصب سیستم خنک‌کاری هوای ورودی توربین‌های گازی به روش مدیا و تراکم مرطوب، ارتقای توربین‌های گازی به روش‌های MAP۲b، CT۶۰ و نظایر آن‌ها، ارتقای واحدهای گازی به روش Maptune+EMS، افزایش توان واحدهای گازی به روش +IGV و افزایش تولید در واحدهای بخار سیکل‌ترکیبی به روش HRSG additional firing خواهد بود.

حایری با اشاره به مشوق‌های پیش‌بینی شده برای اجرای این طرح‌ها، افزود: به همه واحدهای نیروگاهی که نسبت به ارتقای پایدار ظرفیت تولید با استفاده از روش‌هایی مانند ارتقا و بهینه‌سازی پره‌های توربین، خنک‌کاری هوای ورودی و... اقدام کنند به تناسب افزایش ظرفیت مطمئن نیروگاهی، گواهی ظرفیت اعطا خواهد شد.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو با تاکید بر اینکه تا پیک سال آینده در ۲۸۶ واحد نیروگاهی کشور طرح‌های ارتقای توان تولید به ظرفیت یک‌هزار و ۱۱۳ مگاوات اجرایی می‌شود، تاکید کرد: همچنین در واحدهایی که توربین‌های گازی آن به روش‌های MAP۲b، CT۶۰ و نظایر آن‌ها ارتقا یابد، علاوه بر تخصیص گواهی ظرفیت مطمئنه به میزان افزایش ظرفیت ناشی از ارتقا، امکان فروش برق به صنایع با نرخ‌های مشابه از زمان اتمام پروژه تا انتهای سال ۱۴۰۱ فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: برای واحدهای نیروگاهی که تا ابتدای خردادماه ۱۴۰۱ نسبت به افزایش جزئی توان تولیدی از طریق روش‌های نظیر ارتقای واحدهای گازی به روش Maptune+EMS، افزایش توان واحدهای گازی به روش +IGV، افزایش تولید در واحدهای بخار سیکل‌ترکیبی موجود به روش HRSG additional firing و... اقدام کرده و تایید مربوطه را اخذ کنند، ضریب تشویقی بهای آمادگی در سه ماهه خرداد، تیر و مرداد سال آینده پس از تایید هیئت تنظیم بازار برق ایران اعمال خواهد شد.

حائری با اشاره به تلاش صنعت برق حرارتی برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق شبکه در پیک سال آینده از طریق اجرای طرح‌های افزایش ظرفیت نیروگاه‌های سطح کشور، تاکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده تا پیک تابستان سال آینده علاوه بر ارتقای توان واحدهای موجود حدود چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید حرارتی نیز وارد مدار شود.

کد خبر: ۱۲۴٬۴۸۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha