به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو اظهار کرد: با توجه به کسری تولید برق نسبت به تقاضای آن، ضرورت داشت که برای تامین بخشی از این کسریها برنامهریزی کنیم و بر این اساس برنامهای که طی چهار سال آینده پیش بینی کردیم، افزایش ۳۰ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور است به گونهای که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را در سطح کشور به بهرهبرداری برسانیم.
وی افزود: برای تابستان سال آینده برنامهریزی کرده بودیم تا ۵ هزار مگاوات برق به ظرفیت تولید کشور بیفزاییم اما با تلاشهای انجام گرفته توانستیم که یک هزار مگاوات را هم به این برنامه اضافه کنیم. این ۶ هزار مگاوات شامل ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی، ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۰۰۰ مگاوات هم ارتقای توان تولید یا بهروز کردن نیروگاههای موجود است.
وزیر نیرو ادامه داد: تا به این لحظه در مجموع چهار واحد با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات به بهرهبرداری رسیده و به شبکه سنکرون شده است. در طول ماههای آینده نیز یکی پس از دیگری این واحدها به بهرهبرداری میرسند البته امیدواریم در تامین منابع آنها بر اساس پیشبینیها شاهد کمک دولت و مجلس باشیم تا این منابع به موقع تزریق شوند.
محرابیان گفت: با بسیج منابع داخلی کشور شامل اعتبارات بودجهای و سرمایه های سرمایه گذاران، بانکها، صندوق توسعه ملی و روشهای مختلفی که برای تامین مالی وجود دارد میتوانیم برنامهها را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به تولید ۹۰۰ مگاوات برق در نیروگاههای تجدیدپذیر کشور، افزود: این ظرفیت محصول سالها سرمایه گذاری است اما برای تابستان سال آینده پیش بینی کردیم که ۵۰۰ مگاوات دیگر را به ظرفیت نیروگاهها تجدیدپذیر کشور اضافه کنیم.
وی ادامه داد: نیروگاه های تجدیدپذیری که برای تابستان پیشبینی کردیم، انواع مختلفی دارد و شامل نیروگاه های خورشیدی، بادی، زیست توده و نخستین نیروگاه زمین گرمایی است که این نیروگاه زمین گرمایی در منطقه مشگین شهر به بهره برداری میرسد.
وزیر نیرو بیان کرد: امیدواریم این نیروگاه زمین گرمایی را که از خیلی سال پیش عملیات آن شروع شده اما به بهرهبرداری نرسیده بود، طی سه ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
نظر شما