به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز ۱۳ فروردین در جلسه هیات دولت با اشاره به مشکلاتی که برای برخی کسب و کارها در چند ماه اخیر ایجاد شده است اظهار کرد: برای این موضوع فکر کردهایم و با وجود این که در شرایط تحریم قرار داریم حدود ۱۰ میلیارد دلار برای رفع مشکلات کسب و کارهای که دچار مشکل شدهاند در نظر گرفتهایم که بخشی به عنوان تسهیلات و بخشی به عنوان کمکهای بلاعوض و بخشی به عنوان بستههای که به خانوادههای که دچار مشکل شدهاند پرداخت خواهد شد.
وی افزود: ما در همین شرایط تحریم تسهیلاتی که یک قلم آن ۷۵ هزار میلیارد تومان بود در نظر گرفتیم.
رئیس جمهور با اشاره به طرح فاصله گذاری اجتماعی یادآور شد: در طرح دوم فاصله گذاری اجتماعی ۳۰ درصد کاهش ابتلا داشتیم و طبق نظر کارشناسان هر دو طرح اول و دوم فاصله گذاری اجتماعی مفید بوده است. ما تلاش کردیم از تجربه همه استفاده کنیم ولی خودمان را اسیر تجربیات دیگران نکردیم.
وی اضافه کرد: از همان اسفند بعضیها طرح قرنطینه چینی را پیشنهاد میکردند که معنای آن این بود که همه مغازهها بسته، ماشینها متوقف و در خانهها بسته شود و غذای مورد نیاز ۲۴ ساعته توسط مامورین به داخل خانهها انداخته شود. هیچ کس در دنیا این طرح را نپسنیدید و اجرا نکرد؛ چراکه مخصوص خود چینیها بود و با توجه به شرایط در ایران امکانپذیر نبود.
روحانی افزود: یک مدلی را هم برخی اروپاییها شروع کردند که طرح امنیت جمعی بود و طبق آن همه چیز را رها میکردند تا عدهای مبتلا شوند؛ عدهای کشته شوند و عدهای بهبود پیدا کنند که خود آنها هم کم کم از این طرح عقب نشینی کردند و دچار مشکل شدند که ما از این طرح هم تبعیت نکردیم.
رئیس جمهور در ادامه عنوان کرد: طرحی که متخصصان ما طراحی کردند و قدم به قدم اجرا و پیاده کردیم و در این ۱۰ الی ۱۲ روز قدمهای بیشتری برداشتیم و کار را کمی سخت تر کردیم برای حفظ و سلامت همه مردم بود و ممکن است امروز سفر مردم و یا حضور آنها در طبیعت با مشکل مواجه شده باشد ولی این تصمیم برای سلامتی تمامی جامعه اتخاذ شده است.
وی همچنین یادآور شد: دیروز تصمیماتی گرفتیم که شاید کار را کمی سختتر کند و هر کس مبتلا شد باید به خود او خانوادهاش و محل کارش اطلاع داده شود و اگر کسی تخلف کند مشمول مجازات قانونی میشود. همه اینها برای این است که ما از این مرحله هم به خوبی عبور کنیم.
رئیسجمهور با تشکر از همه نیروهای که در اجرای این طرحها کمک کردند اظهار کرد: در کنار پزشکان، پرستاران و کادر درمانی که از لحظه اول پای کار بودند و ایثار کردند و کاری کردند که پیش بینیهای بدبینانه روزهای اول ما محقق نشود، نیروهای دیگری هم حضور داشتند ما از اوایل اسفند پیشبینی کردیم که همه امکانات نیروهای مسلح پای کار بیاید و هزاران تخت نیروهای مسلح آماده شد و مثل ۴ هزار تختی که دیدید به آن سرعت و زیبایی آماده کردند اما این تختها خالی مانده و یا تختهای بیمارستانی وزارت بهداشت خالی مانده است. طبق آمار وزیر بهداشت الان ۱۳ هزار تخت ما خالی است و نه تنها تختهای معمولی که از ۶۸۰۰ تخت آی سی یو فقط ۴ هزار تخت پر و بقیه خالی است.
وی ادامه داد: اینها به خاطر این است که طراحی ما با توجه به تجربیاتی که از دوران جنگ داشتیم بر مبنای بدبینی شدید صورت گرفت و تصمیم گیری شد به همین دلیل فروشگاهها و انبارهای ما اکنون پر هستند. در حالی که برخی کشورهای غربی با این که فرصت بیشتری داشتند هم تخت و هم وسایل تنفسی و مواد غذایی کم آوردند و حتی برای تهیه ماسک در بیمارستانها مشکل دارند. همین دیروز یک مقام آمریکایی که البته تخصصی هم ندارد گفته بود در بیمارستانها ماسکهای N۹۵ را ضدعفونی کنند و باز هم از آنها استفاده کنند. در این مدت دیدیم که کشورهای بزرگ و پر مدعا دچار مشکل شدند اما ملت ما به خاطر انسجام، مدیریت خوب، فداکاری کادر پزشکی و همه نیروها دست به دست هم دادند و دچار مشکل چندانی نشدیم.
نظر شما