به گزارش بازار، رسول جاویدی با بیان اینکه دو رکن بازار مالی، بازار سرمایه و پول است افزود: بطوریکه این دو بازار در حالت عادی در تعادل به سر میبرند، اما در صورتیکه رویدادهای اقتصادی باعث شود این تعادل از بین برود سبب کوچ سرمایه از یک بازار به بازار دیگر میشود.
وی ادامه داد: امروزه با بهاء دادن به بازار بدهی، تامین نقدینگی در این بازار صورت میگیرد، در صورتیکه در بازار سرمایه اینگونه حمایتی وجود ندارد.
جاویدی تاکید کرد: باید به این نکته اشاره کرد وقتی اوراق بدهی منتشر میکنیم یعنی بار مالی ایجاد میشود و با توجه به اینکه نقدینگی تامین میشود باید هزینه آن هم پرداخت شود نه اینکه بدهی آن بر دوش آیندگان قرار گیرد.
وی گفت: اگر با دید بلند مدت به بازار نگاه کنیم بازار از کمبود نقدینگی و اعتماد از دست رفته، رنج میبرد.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: سهامداران، نسبت به قیمت گذاری دستوری ترس و نگرانی دارند و این موضوع بارها در بازار بیان شده است.
جاویدی افزود؛ نزدیک بودن ارائه لایحه بودجه به مجلس، یکی دیگر از ابهاماتی است که سهامداران با آن روبرو هستند، زیرا سهامداران باید ببینند در لایجه بودجه، ارز چه نرخی پیش بینی شده است. علاوه بر آن باید تاثیر سایر فاکتورهای اقتصادی را در سایر بازارهای مهم بررسی کرد بطور مثال در بحث مالیاتی باید دید قوانین به چه صورتی خواهد بود آیا دوباره با افزایش مالیات، بازارها در رکود خواهند رفت؟
وی اضافه کرد: نرخ خوراک پتروشیمی، تعیین تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی و واردات خودرو، از جمله ابهامات و نگرانی هایست که سهامداران با آن مواجه هستند و باعث شده تا سرمایه گذاران نتوانند تصمیم مناسبی برای سرمایه گذاری بگیرند.
جاویدی گفت: افرادی که مردم را دعوت به بورس کردند در ریزشها از سهامداران حمایت نکردند به همین دلیل است که اکنون شاهد کاهش نقدینگی در بازار هستیم.
نظر شما