۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
پرداخت ۳۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات صادراتی به ۲۱۳ بنگاه
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد

پرداخت ۳۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات صادراتی به ۲۱۳ بنگاه

با اینکه فرایند سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی در بانک‌های عامل دو ساله بود، اما فرایند درج درخواست و احراز اهلیت متوقف نشده و متقاضیان می‌توانند درخواست‌های خود را در سامانه‌های معرفی شده ثبت کنند.

به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی سازمان‌ توسعه تجارت ایران، معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ابلاغ دستورالعمل ماده ۳ بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۴۰۰در خصوص فرایند سپرده‌گذاری ریالی و ارزی صندوق توسعه ملی در بانک‌های عامل و همچنین پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی با نرخ‌های ترجیحی، از ارائه درخواست‌های بانکهای عامل برای سپرده‌گذاری منابع ریالی و ارزی صندوق توسعه ملی به همراه برنامه‌های خود برای نحوه مصرف منابع فوق‌الذکر به صندوق توسعه ملی و انتخاب بانک‌های سپرده‌پذیر در آینده نزدیک خبر داد.  

علیرضا پیمان پاک با اشاره به اهمیت ارزیابی‌های انجام شده توسط سازمان توسعه تجارت ایران از عملکرد بانک‌های عامل در سال ۱۳۹۹به عنوان یکی از معیارهای احراز اهلیت بانک‌های عامل جهت سپرده‌پذیری منابع صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: انتخاب بانک‌های عامل و تعیین میزان سپرده‌گذاری در آنها پس از تایید برنامه پیشنهادی بانکها در کمیته‌ای متشکل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه تجارت ایران و صندوق توسعه ملی اتجام می‌شود.

وی افزود: در سال ۱۳۹۹ مجموعا ۱۲بانک عامل نسبت به سپرده‌پذیری منابع صندوق توسعه ملی اقدام کرده که بر این اساس ۲۰۰۰میلیارد تومان توسط صندوق توسعه ملی سپرده‌گذاری ریالی صورت گرفت.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: کلیه فرایندهای درخواست تسهیلات توسط متقاضیان و در نهایت احراز اهلیت صادراتی به صورت برخط بوده و بر این اساس از اواخر خردادماه سال ۹۹تا کنون ۶۰۷صادرکننده نسبت به ثبت درخواست دریافت تسهیلات در سامانه‌های بهین‌یاب و سپیدار اقدام کرده‌اند.

پیمان پاک ادامه داد: از مجموع درخواست‌های ثبت شده در سامانه، اهلیت صادراتی ۵۰۹ صادرکننده با بیش از ۴میلیارد دلار صادرات مورد بررسی قرار گرفته و اهلیت صادراتی ۴۲۲صادرکننده که مجموعا ۷۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات درخواست کرده بودند، جهت احراز اهلیت اعتباری از طریق سامانه هماهنگ به بانکهای عامل ارجاع شدند.

وی گفت: بر این اساس بیش از ۳۷۰۰میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک‌های عامل به ۲۱۳بنگاه پرداخت شد. همچنین مبلغ ۳۳۶میلیارد تومان به ۴۱صادرکننده و خارج از چارچوب تعریف شده، توسط بانکهای عامل پرداخت شده که با احتساب این آمار در مجموع ۴۰۳۶میلیارد تومان به ۲۵۴صادرکننده پرداخت شده است.  

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه فرایند سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی در بانک‌های عامل دو ساله بوده لذا فرایند درج درخواست و احراز اهلیت متوقف نشده و متقاضیان می‌توانند نسبت به ثبت درخواست‌های خود در سامانه‌های معرفی شده اقدام کنند.

پیمان پاک، در پایان اظهار کرد: در سال‌های گذشته استفاده از منابع ارزی صندوق توسعه ملی به علل مختلف به حداقل رسید اما در سال جاری تلاش می‌شود با تخصیص این منابع، فرایند پرداخت تسهیلات در قالب اعتبار خریدار و اعتبار فروشنده اجرایی شود.

کد خبر: ۱۱۰٬۱۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha