به گزارش بازار، احمد علیرضا بیگی اظهار کرد: تمام همت ما این بوده که اجازه ندهیم در معدن مسسونگون خام فروشی اتفاق افتد و فرآوری و تولید محصول نهایی همین جا صورت گیرد؛ در دولت دهم موفق شدیم خط تولید مولیبدن را به انجام رسانیم اما ظاهرا بعد از آن اقدام قابل توجهی صورت نگرفته و تمام منابع معادن ما فقط حمل میشود!
وی افزود: در آن مقطع وزارت صمت میزان ذخیره مسسونگون را ۴۰۰ میلیون تن اعلام کرده و مدعی شده بودند، احداث صنایع پاییندستی مس با این میزان ذخیره، صرفه اقتصادی نداشته و امکانپذیر نیست.
بیگی تصریح کرد: در حال حاضر طی اکتشافات جدیدی که صورت گرفته میزان ذخیره معدن مسسونگون از ۲ میلیارد تن فراتر رفته و در واقع ظرفیت این معدن حدود پنج برابر شده است.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: از معدن مسسونگون سالانه ۳۲۰ هزار تن کنسانتره و شمش تنی حدود ۱۰ هزار دلار به فروش میرسد؛ یعنی روزانه یکهزار تن کنسانتره به ارزش ۲ میلیون دلار از مسسونگون خارج میشود.
بیگی در مورد آخرین وضعیت احداث صنایع پاییندستی شرکت مسسونگون توضیح داد: متاسفانه از آنجایی که انگیزهای برای این امر وجود ندارد، تشریفات مربوط به مناقصه محصول نهایی ذوب و کاتد را هر سال برگزار و با ایجاد نواقصی عمدی و اعلام آن به دستگاه نظارتی مانع به سرانجام رسیدن مناقصه میشوند.
عضو کمسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس، اذعان داشت: دستگاه نظارتی به آخرین مناقصه هم ورود یافته و مانع اجرای آن شده است.
وی اضافه کرد: به هر حال تلاش کردیم شرکت ملی مس را وادار کنیم بخشی از درآمدهای خود را در استان آذربایجانشرقی هزینه کند و قرار است حدود ۲ هراز و ۵۰۰ میلیارد تومان را در بانکهای استان سرمایهگذاری کند اما این رقم در برابر سرمایهای که از استان خارج میشود، خیلی ناچیز است.
بیگی متذکر شد: شرکت ملی مس ایران در حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی دارد که در بانکها سپردهگذاری کرده؛ در حالی که اصلا دلیلی وجود ندارد این رقم کلان در بانکها سپردهگذاری شود بلکه باید در مسیر توسعه صنعت مس به کار رود.
نظر شما