به گزارش بازار، مهدی جودی افزود: اگر ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به بنیاد مسکن واگذار شود سهم ما از برنامه دولت برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی به حدود از ۴۰۰ هزار واحد خواهد رسید.
سرپرست معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به این که با تایید هیئت وزیران در چند ماه گذشته وام روستایی از ۵۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون افزایش یافت و با استقبال مردم مواجه شده است گفت: ۷ بانک عامل اعتبارات استانی را ابلاغ کردند و ما حدود ۵۳ هزار واحد را به بانکهای عامل معرفی کردیم وحدود ۸ هزار و ۵۰۰ واحد نیر منجر به عقد قرارداد شد.
وی افزود: امیدواریم در دولت جدید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی حتما اجرایی شود البته بر اساس قانون ۲۰۰ هزار نفر نیز برای شهرهایی با جمعیت زیر ۱۰۰ هزار نفر پیشبینی شده است که شرایط وام روستایی را دارند و احتمالا مسوولیت آن به بنیاد مسکن محول خواهد شد.
علاوه بر ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در سال، ۲۰ تا ۳۰ هزار واحد مسکونی نیز بر اثر سانحه یا بلایای طبیعی تخریب میشوند که بازسازی و بهسازی آن را بنیاد مسکن انجام میدهد.
بر اساس این گزارش پیش از این هم معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفته بود: برای ساخت ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار واحد مسکونی در سال در قالب طرح اقدام ملی و طرحهای جدید در قالب ساخت یک میلیون واحد مسکونی آمادگی داریم.
جواد حق شناس افزود:در طرح اقدام ملی مقرر شد دولت ۴۰۰ هزار واحد مسکن بسازد که سهم بنیاد مسکن ۱۳۸ هزار واحد تعیین شد و تاکنون برای ۷۳ هزار واحد؛ زمین از سازمان ملی زمین ومسکن گرفتیم.
لزوم تسریع در اجرای طرحهای ساخت مسکن در سیستان وبلوچستان
جودی سرپرست معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: از نظر کاربردی، وضعیت مسکن در سیستان و بلوچستان مطلوب نیست البته طرحهای مختلفی نیز تاکنون برنامه ریزی شده و در دست اجراست که امیدواریم با سفر اخیر رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به منطقه اجرای آنها سرعت بیشتری بگیرد.
جودی افزود: برای وام مسکن شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر که هم اکنون ۱۰۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد است و با تصویب شورای پول و اعتبار تعیین شده است پیشنهاد میکنیم این رقم به ۲۰۰ یا ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یابد.
جودی تصریح کرد: اگر دولت بخشی از سود این تسهیلات را به عنوان یارانه در نظر بگیرد استقبال خوبی از آن خواهد شد.
وی افزود: زاهدان از نظر حاشیهنشینی از شهرهای پرمعضل است که براساس مصوبههای دولت دوازدهم، در دو شهر زاهدان و چابهار طرحهایی را از پارسال شروع کردیم.
وی تصریح کرد: ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی را در حاشیه شهر زاهدان پیشبینی کرده بودیم تا مناطقی که مردم تصرف کرده بودند و در شرایط نامناسب سکونت قرار داشتند ساماندهی شود.
سرپرست معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به این که مدت زمان ساماندهی این تعداد مسکن ۳ سال پیش بینی شده است تصریح کرد: بیشتر زمینهای اطراف شهر زاهدان زمینهای خالصه است یعنی این زمینها در اختیار شهرداری زاهدان قرار دارد و باید به مردم فروخته و درآمد حاصل از آن در عمران شهری استفاده شود.
وی گفت: از آنجایی که مردم توان خرید این زمینها را نداشتند به همین دلیل سالها این زمینها بلا تکلیف مانده بود، که پارسال، ۱۰۰ میلیارد تومان در اختیار شهرداری زاهدان قرار گرفت تا زمین و پروانه ساخت به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد.
جودی افزود: همچنین ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی در اختیار ما قرار گرفت تا نسبت به ساماندهی معابر اقدام شود بطوریکه همزمان با ساخت خانهها بافت شهر و حاشیه نیز متحول شود.
وی گفت: با توجه به این که در روزهای ابتدایی اجرای طرح مردم خیلی تمایل به ساخت وساز نداشتند طرحهای محرکی در قالب ۱۲ طرح بهسازی معابر در حاشیه شهر زاهدان اجرا شد که موجب بالا رفتن قیمت زمینهای حاشیه شهر شد.
جودی با اشاره به این که اجرای این طرحها موجب افزایش تمایل مردم برای ساخت و ساز شد گفت: متاسفانه شهرداری زاهدان با واگذاری ۵۰۰ قطعه زمین به مردم، سرعت کار را کم کرد و موجب دلسردی مردم شد، که امیدواریم با بازدید وزیر راه و شهرسازی این مشکل حل شود تا صدور پروانه ساخت سرعت بیشتری بگیرد.
وی با اشاره به این که استقبال مردم خوب شده است تصریح کرد: بیشتر افرادی که پروانه ساخت گرفته بودند (۵۰۰ قطعه زمین) شروع به ساخت وساز کردند بنابراین نیاز است تا صدور پروانه ساخت افزایش یابد، چون معابر بهسازی و آماده شده است تا مردم برای دریافت تسهیلات مراجعه کنند و شروع به ساخت و ساز کنند.
سرپرست معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: به هر واحدی در حاشیه شهر زاهدان وام ۱۰۰ میلیونی با نرخ سود ۵ درصدی ۱۵ ساله و ۳۰ میلیون کمک بلاعوض پرداخت میکنیم البته این پرداختها به صورت مرحلهای ومتناسب با پیشرفت کار است.
وی تصریح کرد: براساس برنامه تدوین شده و اعتبار مصوب، ساخت حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در استان سیستان و بلوچستان برنامهریزی شده که اغلب درحال اجرا است.
جودی در زمینه دیگر طرحهای در دست اجرا در زاهدان گفت: از زمان وقوع سیل سال ۹۸ در این استان، ۱۶ هزار واحد مسکونی با پیشرفت ۷۵ درصدی و ۱۲ هزار واحد مسکن روستایی برای سال جاری با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی در دست اجرا داریم.
وی افزود: در حاشیه شهر زاهدان ۱۰ هزار واحد و در حاشیه شهر چابهار ۲ هزار واحد پیشبینی کردیم که در سال جاری همه آنها عملیاتی خواهد شد.
نظر شما