۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۳
نفرین جدال عربی_ روسی بر سر بازار نفت
عربستان و روسیه همدیگر را متهم می کنند

نفرین جدال عربی_ روسی بر سر بازار نفت

در شرایطی که قیمت پایین نفت بلای جان اقتصادهای نفتی شده است، بازار اتهام زنی در مورد مقصر اصلی این وضعیت داغ کرد.روسیه کشور عربستان را متهم اصلی می داند و می گوید موافق تداوم سیاست قبلی کاهش تولید تا انتهای سال جاری بود .

خبرگزاری بازار- در شرایطی که قیمت نفت در بازار جهانی کاهش چشمگیری پیدا کرده است و کشورهای نفت خیز با چالش ناشی از افت درآمد نفتی روبرو شده اند، بازار اتهام زنی ها برای مشخص شدن متهم اصلی این وضعیت داغ است. طبق گزارش منتشر شده توسط اسپوتنیک نیوز از ابتدای ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی به دلیل عدم توافق اوپک و روسیه برای کاهش تولید نفت  و کاهش تقاضای نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا در بازار، قیمت نفت در بازار جهانی کاهش پیدا کرد. این رسانه به نقل از یکی از مقامات رسمی دولت روسیه نوشت اوپک قصد داشت تولید نفت را کاهش دهد ولی روسیه تمایل داشت سیاست کاهش تولید گذشته را برای دوره ای طولانی تر اجرا کند. او شرکای عرب روسیه را متهم اصلی کاهش قیمت نفت در بازار می داند و بر این باور است که این سیاست نه تنها به دلیل شرایط اقتصادی بلکه با اهداف سیاسی اجرا شده است.

 این رسانه روسیه بر این باور است هدف عربستان سعودی برای شروع این جنگ قیمتی در بازار نفت تلاش برای تصاحب سهم روسیه در بازار جهانی نفت است. عربستان در تلاش است تا بازار اروپا را از چنگ روسیه خارج کند و برای تحقق این هدف از سیاست تخفیف های زیاد استفاده می کند ولی این سیاست در شرایط فعلی بدون پاسخ نخواهد ماند.

 طبق گزارشهای رسمی از ماه آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی تا کنون، عربستان صادرات نفت خود را به ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز افزایش داده است که ۳۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه  تولید نفت این کشور بوده است.

روسیه خواستار تداوم سیاست قبلی بود

اسپوتنیک نیوز به نقل از سخنگوی کرملین نوشت: «روسیه اتهام  تلاش برای ایجاد جنگ قیمتی در بازار نفت را نمی پذیرد و مسولیتی در قبال کاهش قیمت نفت در بازار جهانی ندارد. دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین می گوید دلیل افت قیمت نفت شرایطی است که در اقتصاد دنیا ایجاد شده است و ارتباطی به توافق یا عدم توافق روسیه با اعضای اوپک ندارد.»

رویترز هم مصاحبه ای در این زمینه با اندری بلوسوف معاون اول نخست وزیر روسیه انجام داد و به نقل از او نوشت: «روسیه هیچ گاه تمایلی برای زمینه سازی در کاهش قیمت نفت در بازار نداشته است و تقصیر اصلی  این شرایط بر دوش شرکای عرب ما است.»

وی ادامه داد:« ما تمایلی برای برهم زدن همکاری خود با کشورهای عضو اوپک نداشتیم و بر این باور بودیم  طرح کاهش تولید که از مدتها قبل با همکاری اوپک شروع کرده بودیم باید ادامه یابد. ما پیشنهاد دادیم کاهش تولید برای یک فصل تا سه فصل دیگر همچنان ادامه پیدا کند ولی میزان این کاهش، بیشتر نشود. اما عربستان پیشنهاد داد کاهش تولید را افزایش دهیم. در این وضعیت اختلاف بین دیدگاه های دو قطب مهم  بازار نفت بالا گرفت و عربستان  تصمیم گرفت با افزایش تولید و دادن تحفیف های زیاد به خریداران نفت، این جنگ قیمتی را راه بیاندازد.»

رییس روزنفت روسیه: هدف اولیه کاهش تولید، باز کرن فضا برای شیل امریکا بود

البته در روسیه دیدگاه های مختلفی در زمینه کاهش قیمت نفت وجود دارد. ایگورسچین رییس شرکت نفتی روزنفت، بزرگترین شرکت نفتی کشور روسیه یکی از مخالفان اصلی طرح کاهش تولید نفت است. او در مصاحبه ای با خبر گزاری تاس روسیه گفت:« کاهش تولید نفت روسیه یعنی خالی کردن میدان برای تولید کنندگان دیگری مانند آمریکا. به نظر من اجرای سیاست کاهش تولید نفت توسط اوپک و روسیه برای بالغ بر سه سال( از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹) کار نادرستی بود زیرا به تولیدکنندگان غیر عضو اوپک  فرصت داد تا با هزینه ای که کشورهای نفت خیز متحمل شده اند، بازار تازه ای بدست  آوردند و رشد کنند.»

 او ادامه داد: «هدف اصلی از اجرای سیاست کاهش تولید، تنزل میزان عرضه نفت در دنیا است ولی آنچه ما شاهد هستیم این است که گروهی تولید را کم می کنند و کشورهای دیگر این کمبود را جبران می کنند. پس دلیل اجرای این سیاست چه بود و چرا اجرا شد؟ به نظر من این تصمیمات بیشتر از اینکه اقتصادی باشد، یک تصمیم سیاسی است که عربستان برای حمایت از نفت امریکا در بازار گرفته بود و شاید از این طریق امتیازاتی هم می گرفت. به همین دلیل است که من با طرح کاهش تولید از ابتدای امر مخالف بودم و هم اکنون نیز با این سیاست مخالف هستم.»

رییس شرکت نفتی روزنفت  در پاسخ به این سوال که قیمت نفت تا چه زمانی در سطح کنونی باقی می ماند گفت:«به نظر من قیمت نفت در بازار جهانی به تدریج افزایش خواهد یافت و تا انتهای سال جاری به مرز ۶۰ دلار می رسد. البته این پیش بینی در صورتی محقق می شود که ما بتوانیم نفت شیل امریکا را از بازار خارج کنیم و اجازه عرضه آن به بازار نفت را ندهیم.در صورتی که نفت شیل امریکا همچنان در بازار حضور داشته باشد، متوسط قیمت نفت در سال جارب در مرز ۳۵ تا ۴۰ دلار امریکا قرار می گیرد که برای تامین هزینه های جاری اغلب کشورهای نفت خیز کافی نیست و می تواند بحران اقتصادی بزرگی در این کشورها ایجاد کند.

کد خبر: ۱۰٬۵۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha