به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بارها از وضعیت استثنایی اقتصاد در کشور گفتهاند و در طول این مدت، چندین بسته اصلاح سیاستگذاری اقتصادی در کشور از سوی اتاق ایران ارائه شده است. در آن گزارشها عنوان شده که اقتصاد در چند دهه اخیر بهویژه ده سال اخیر با تورم بسیار بالا، رکود اقتصادی و اشتغالزایی بسیار پایین و بیکیفیت و گسترش فقر و نابرابری مواجه است و معمولاً سیاستگذار اقتصادی با اتخاذ سیاستهای مُسَکنگونه، علاج ریشهای مشکلات را به آینده موکول کرده است. برونرفت از این شرایط نیازمند اصلاحات اساسی در سیاستگذاریها و ساختارها است.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به «پایگاه خبری اتاق ایران» میگوید: کاری که آقای ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری در چیدن تیم اقتصادی انجام داده، متفاوت از گذشته است. او از دایره بسته دائمی بیرون آمده و این اقدامی کاملاً مثبت است. برای همین میتوانیم امیدوار باشیم که گرفتار دور باطل چرخه مشکلات نشویم.
رئیس اتاق ایران میگوید: مهمتر از انتخاب افرادی که آقای رئیسی در کابینه خود معرفی کرده، اصلاح ساختار اقتصادی در کشور است. اگر ساختار اقتصادی کشوراصلاح نشود، افراد توانمند هم در آینده نمیتوانند انتظارات اقتصاد را برآورده کنند. ما امیدواریم رئیسجمهور در این حوزه هم اقدام متفاوت از گذشته انجام دهد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی درباره وزرای اقتصادی دولت سیزدهم معتقد است: وزرایی که برای بخش اقتصادی کشور انتخاب شده، تیم خوبی هستند ولی موفقیت اینها زمانی میتواند کاملتر شود که همزمان اصلاح ساختاری هم در دستور کار قرار گیرد در آن صورت است که هماهنگی و همدلی باهم سبب موفقیت افراد خواهد بود.
او ادامه میدهد: همدلی و هماهنگی زمانی میتواند رخ دهد که هدفهای اقتصادی مشخص شود. ما الان به اشتباه بعضی از ابزارهایی که برای رسیدن به هدف لازمند، را هدف قرار دادهایم اما خود هدف مشخص نیست.
او به نرخ مالیات و ارز اشاره میکند: مثلاً نرخ مالیات، نرخ ارز، و غیره ابزاری برای توسعه اقتصادی و در خدمت اقتصاد هستند. اینها به ذات خود هدف نیستند. اما به اشتباه و خیلی وقتها در کشور ما، سیاستگذاران فکر میکنند اگر نرخ مالیات پایین باشد، همه مشکلات حل میشود و وسیله جای هدف را میگیرد.
شافعی تاکید میکند: اهداف اقتصاد کشور باید مشخص باشد، ساختارها براساس هدف کلی تغییر کند و درنهایت آدمهای توانمند و دانایی برای رساندن کشور به آن هدف انتخاب شوند.
او درباره «احسان خاندوزی»، گزینه وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم میگوید: آقای خاندوزی خیلی از نشانههای مورد تقاضای فعالان اقتصادی را دارد. او جوانی است که انرژی کافی برای کار دارد. جسارت لازم را برای ایجاد تغییر دارد. خاندوزی مدتی در مرکز پژوهشهای مجلس کار کرده و خودش هم کار کارشناسی انجام داده است.
شافعی ادامه میدهد: حضور یک کارشناس در وزارت امور اقتصادی و دارایی حداقل استفادهای که دارد این است که به نظر کارشناسان دیگر اهمیت میدهد و با آنها مشورت میکند و نظرات کارشناسی را قبول میکند. در جایی که نظر کارشناسی حاکم باشد، حتماً توفیق لازم به دست خواهد آمد. اهمیت و لزوم مشورت با کارشناسان را بارها و بارها بخش خصوصی تاکید کرده است.
رئیس اتاق ایران تصریح میکند: خاندوزی در قوه مقننه هم مدتی به عنوان نماینده مجلس مشغول به کار بود. بنابراین به رابطه مطلوب دولت و مجلس و لزوم آن آگاهی دارد و این حتما نقطه مثبتی خواهد بود.
شافعی گفت: خاندوزی اهل تعامل و گفتوگو است و این خصیصه، امیدواری زیادی را در بین فعالان اقتصادی ایجاد میکند که تیم اقتصادی دولت یعنی وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر ارکان اقتصادی، هماهنگی لازم به وجود بیاید و خود همین مسئله بسیار قابل اهمیت است.
رئیس اتاق ایران تاکید میکند: شناخت وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی از مشکلات اقتصادی کشور برای فعالان اقتصادی و اتاق ایران بسیار مهم و تعیین کننده است. آقای خاندوزی در مرکز پژوهشهای مجلس هر فصل از سال یک بار فضای اقتصاد کشور و محیط کسبوکار را رصد و معیارهای اثرگذار را سنجش کرده و گزارش ارائه میداد. بنابراین به مشکلات محیط کسب و کار و لزوم اصلاح آن آشناست و این مشخصه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی میتواند نتایج مثبتی برای فعالان اقتصادی داشته باشد.
نظر شما