محسن عباسی: شاخص کل در سایه آرامش سیاسی و عدم ارسال اخبار متناقض اقتصادی در حال رشد است. الگوی رشد بازار کمی متفاوتتر از دورهی قبل شده است و گامهای صعودی بازار با احتیاط دنبال میشود و علت اصلی این موضوع هم حافظهی تاریخی بازار از ریزشهای سال قبل است.
بازار تحلیل میکند، تورم را میبیند، نمودار دلار را زیر نظر دارد و بورس را به عنوان سپر تورمی انتخاب کرده است اما سعی میکند هیجانی رفتار نکند. شاید در یکی از بهترین دوره های معاملاتی بورس قرار داشته باشیم، فرصت برای تحلیل و انتخاب سهم وجود دارد، زمان برای خرید سهم وجود دارد و در طرف دیگر هم همین است، به راحتی میشود از سهمی خارج شد و وارد سهمی دیگر شد. دیگر بازار تک سلیقه نیست و همهی بازار به سمت یک سهم یا صنعت هجوم نمیبرند. عده ای اعتقاد به چرخشی بودن بازار دارند و معتقدند گروهها به نوبت رشد میکنند. برای معاملهگران کوتاه مدتی شاید اینطور باشد اما یک پورتفوی متعادل در نهایت رشد را تجربه خواهد کرد.
بازار از گروههای بزرگ و بنیادی شروع کرده و گروه معدنی و فلزات و پتروشیمی رشد خوبی کرده اند و همچنان مورد توجه هستند. اگر پول جدیدی وارد بازار نشود طبیعی است که بعد از چند درصد رشد این نمادها عرضه شوند و گروه های جا مانده مانند پالایش و بانک و خودرو (گروه خودرو درگیر سقف روند نزولی است و نیاز به یک کندل بزرگ سبز برای رهایی از روند منفی دارد که دیر یه زود این اتفاق خواهد افتاد) شروع به حرکت کنند.
دقت کنید که ارزش معاملات در حال رشد است و ورود پول به بازار را شاهد هستیم بنابراین میبینید که سایر گروه ها هم کم کم به روند مثبت بازار میپیوندند. تعدادی از گروه ها و نمادها از سقف قبلی خود گذشتهاند و این پیغام خوبی برای کلیت بازار است زیرا تفکر ریزشی بازار در حال محو شدن است.
از نظر من تفکر چرخشی را فعلا کنار بگذارید و حد ضررهایتان را بالاتر بیاورید و با سهام برنده بمانید تا تارگتهای سهام فلزی و پتروشیمی و معدنی و پالایشی و ... زده شود. مقاومتها را مرتب چک کنید و واکنشها را بسنجید. از طرف دیگر گروه بانک و خودرو وتک سهمها را در واچ لیست نگه دارید تا جریان نقدینگی بازار وارد این سهمها هم شود. در زمان حرکت این گروه های جدید میتوانید در حجم و ارزش مناسب و در آعاز روند وارد این گروه ها هم بشوید.
این استراتژی برای معاملهگران کوتاه مدت است و برای میان مدتیها و بلند مدتیها استراتژی نگهداری یک پورتفوی متعادل و بنیادی از سهام بزرگ و کوچک کماکان توجیه دارد.
نظر شما