۲۱ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۰
لیدری فلزات اساسی در بازار| تأثیر مهم پتروشیمی‌ها روی روند معاملات
تحلیل روزانه بورس؛

لیدری فلزات اساسی در بازار| تأثیر مهم پتروشیمی‌ها روی روند معاملات

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقش مهم صنایع پتروشیمی در بورس، مطرح کرد: فلزات اساسی و صنایع کامودیتی‌محور باعث رشد بازار خواهند شد.

بازار؛ گروه بورس: در جریان معاملات امروز، شاخص کل با حمایت سهامداران و تشکیل صف‌های خرید برای برخی از سهم‌های بزرگ نیمه اول معاملات را با رنگ سبز گذراند و محدوده مقاومت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را گذراند، اما در نیمه دوم معاملات، این مقاومت بود که تشدید شد و شاخص کل پایین آمد، اما در کل، بازار مثبت بسته شد. کارشناسان بازار سرمایه علت اصلی کاهش شاخص کل و بیشتر شدن فروش را کمرنگ شدن مذاکرات برجام می‌دانند.

با وجود اینکه شاخص کل در اواخر معاملات کمی کاهش یافت، تا انتهای معاملات ۱۹ هزار و ۷۵ واحد رشد داشت و به یک میلیون و ۳۰۴ هزار و ۳۳۱ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۳ هزار و ۴۹ واحدی نسبت به روز قبل، روی ۴۰۰ هزار و ۶۴۹ واحدی ایستاد. شاخص فلزات اساسی هم امروز رشد خوبی داشت و ۱۹ هزار و ۹ واحد بالا آمد تا مرز یک میلیون واحدی را رد کند و رقم یک میلیون و ۵ هزار و ۷۶ واحدی را نشان دهد.

امروز، نمادهای «ولکار»، «ومدیر»، «شستا»، «برکت»، «فولاد»، «فملی» و «شپنا» پرتراکنش‌ترین‌های بازار بودند. سه گروه فلزات اساسی، شیمیایی و بانک‌ها هم برترین گروه‌های صنعت در معاملات امروز بودند که ارزش معاملاتی بالایی داشتند. نمادهای «فولاد»، «کگل»، «پارسان»، «فارس»، «وغدیر»، «شپدیس» و «شتران» هم بیشترین تأثیر را روی شاخص داشتند.

فولادی‌ها در معاملات امروز به طور متعادل پیشروی کردند، اما نمادهای «فولاد»، «فولاژ»، «فنورد» و «فجر» بیشترین رشد را داشتند. نماد «کگل» هم در معدنی‌ها معاملات خوبی را پشت سر گذاشت و ۴.۲ درصد رشد کرد.

محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بازار در رابطه با روند معاملات بورس اظهار کرد: به نظر می‌رسید با کمرنگ شدن مذاکرات برجام ریسک اصلاح در بازار سهام بالا برود، اما در این روزها به دلیل برگزاری پرقدرت مجامع و تقسیم سودهای معقول شرکت‌های بورسی روند اصلاحی در بازار منتفی شده و گروه‌های مهمی چون پتروشیمی‌ها و نمادهای بانکی متأثر از سیگنال‌های مثبت، مسیر بازار را تغییر داده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: گزارش‌های سه ماهه منتشر شده توسط برخی از شرکت‌ها نشان می‌دهد که تورم ۴۵ درصدی سال گذشته میزان فروش محصولات و سود شرکت‌های بورسی را تا چندین برابر هم بیشتر کرده است. البته، در این میان افزایش هیجانی دلار هم دلیل محکمی بوده تا حاشیه سود شرکت‌های کامودیتی‌محور در بازار سهام بالا برود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه فاکتورهای بنیادی بازار سهام از شرایط خوبی برخوردار هستند، گفت: اگر بخواهیم یک صنعت را به عنوان صنعتی مهم و پیشرو در نظر بگیریم، باید فلزات اساسی و پتروشیمی‌ها را در رسته گروه‌هایی قرار بدهیم که در سال گذشته به دلیل بالا رفتن قیمت نفت و کامودیتی‌ها توانستند در گزارشات سه ماهه سال جاری سود و درآمدهای قابل توجهی را شناسایی کنند.

شفیعی ناطق درباره تأثیر گزارش‌های مالی شرکت‌ها بر روند پیشرفت سهم‌ها در بازار سهام بیان داشت: سال گذشته شرکت‌های بورسی با افزایش نرخ دلار و فروش خوبی که داشتند به لحاظ ریالی سود خوبی را کسب کردند و متأثر از افزایش قیمت کامودیتی‌ها و قیمت‌های داخلی عمده این شرکت‌ها از این وضعیت منتفع شدند.

وی افزود:  پتروشیمی‌ها یکی از مهم‌ترین صنایع بورسی هستند و در گزارشات این شرکت‌ها تمام نرخ‌های اعلامی برای محصولات پایه پتروشیمی بستگی به شرکت پالایش و پخش دارد و با وجود آنکه بازار به سمت فضای تحلیل پیش می‌رود، اما هنوز خبری از گزارشات ۱۲ ماهه پالایش‌ها به دلیل آنکه نرخ خوراک این شرکت‌ها را هر سه ماه یکبار اعلام می‌کنند، نیست اگر این نرخ‌ها را هر ماه پالایش و پخش منتشر کند به احتمال زیاد قدرت تحلیل بازار هم افزایش پیدا می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: اگر حمایت‌ها در آغاز معاملات فردا ادامه داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که شاخص کل به روند مثبت خود ادامه دهد، اما اگر سهامداران به فکر خروج از بازار سرمایه باشند، این روند شکسته می‌شود و مقاومت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی کار خود را انجام خواهد داد.

کد خبر: ۹۸٬۵۳۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha