۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۴
جوسازی سازندگان برای بازار مسکن سال ۹۹/ رکود تورمی در انتظار است
بازار گزارش می دهد

جوسازی سازندگان برای بازار مسکن سال ۹۹/ رکود تورمی در انتظار است

در حالیکه برخی نهاده های تولید مسکن در ماههای گذشته در کنار برخی عوارض مربوط به ساخت و ساز رشد پیدا کرده اما اکثر فعالان بازار مسکن معتقد هستند بازار مسکن دیگر کشش رشد قیمت ندارد و حربه روانی برخی سازندگان کارساز نخواهد بود.

بازار-این روزها بر خلاف سال های قبل که با نزدیک شدن به پایان سال بازار مسکن دچار رونق معاملاتی از ترس اینکه قیمت ها سال آینده رشد کند مواجه می شد اما گزارشها از بازار حاکی از این است که شیوع ویروس کرونا باعث شده تا معاملات رو به رشد مسکن در بهمن ماه در ماه جاری به یکباره افت کند.هر چند رکود معاملات را نباید تنها به پای ویروس کرونا نوشت چرا که رشد قطره چکانی قیمت مسکن از ابتدای سال و در اوج آن در دی ماه و بهمن باعث شد تا بازار مسکن دچار یک رکود شدید شود.

اگر بررسی اجمالی از بازار مسکن سال گذشته صورت بگیرد متوجه خواهیم شد که در اسفند ماه پارسال خرید و فروش مسکن رونق خوبی داشت و اتفاقا قیمت ها نیز رشد داشته است.

مطابق آمارهای وزارت راه و شهرسازی که در انتشار آن از آمارهای سامانه املاک و مستغلات استفاده شده حاکی از آن است که در اسفند ۹۷ قیمت مسکن نسبت به ماه پیش از آن و ماه مشابه سال قبل(۹۶) به ترتیب ۹.۳ درصد و ۹۵.۵ درصد افزایش یافته است.اما بازار مسکن این روزها تحت تاثیر انتشار ویروس کرونا و کاهش قدرت خرید به شدت مراجعه متقاضیان مسکن را به بازار کاهش داده است.

البته تنها دلیل افت مراجعه متقاضیان مسکن به بازار مسکن را نباید به تنهایی شیوع ویروس کرونا تلقی کرد چرا که افت قدرت خرید متقاضیان را نیز باید به این رکود معاملات اضافه کرد.

اما موضوعی که این روزها بخش مسکن را با خود همراه کرده و اذهان برخی فعالان مسکن را با خود مشغول کرده است این است که وقتی بازار مسکن کشش رشد قیمت ندارد و قدرت خرید متقاضیان پایین است چرا باید برخی سازنده ها به فکر رشد قیمت مسکن در سال آینده باشند.

رشد نهاده های تولید مسکن از یک سو و افزایش عوارض و ۳۰ درصدی صدور پروانه ساختمانی نشان می دهد که قیمت تمام شده مسکن افزایش خواهد داشت.اما برخی فعالان مسکن و نمایندگان مجلس بر این باور هستند که حربه جدید سازندگان مسکن این روزها بر رکود معاملات مسکن و کاهش قدرت خرید متقاضیان چربیده است.

جوسازیهای برخی سازندگان مسکن و برخی بسازبفروش ها

سعید سعیدیان رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه اگر چه افزایش ۳۰ درصدی صدور پروانه ساختمانی بر روی قیمت مسکن تاثیرگذار است اما اینکه این برنامه بلافاصله باشد باید گفت که این جوسازیهایی است که برخی سازندگان مسکن و برخی بسازبفروش ها راه انداخته اند.

مسکن کشش رشد قیمت ندارد

از سوی دیگر فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان در گفت و گو با خبرنگار بازار در پاسخ به این سئوال که گفته می شود برخی سازندگان حربه جدیدی به راه انداخته اند تا بگویند قیمت تمام شده مسکن در حال افزایش است گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی در پاییز و حتی زمستان تهدیدی بر قیمت تمام شده مسکن خواهد بود پس رشد قیمت مسکن دور از انتظار نیست.

وی افزود:مسکن کشش رشد قیمت ندارد اما به هر حال نهاده های تولید مسکن روز به روز با این شرایط اقتصادی و تورم موجود در حال افزایش است.

رکود تورمی شدید در انتظار بازار مسکن

وی تاکید کرد:قطعا با رشد قیمت تمام شده مسکن از یک سو و کاهش بیشتر قدرت خرید مسکن از سوی دیگر باید در سال آینده شاهد یک رکود تورمی شدیدی در بازار مسکن باشیم.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت ساخت و ساز چندان مناسب نیست می افزاید: هر روز با اقدامات جدیدی شاهد بالا رفتن قیمت تمام شده مسکن هستیم که رشد قیمت فولاد و انواع مصالح ساختمانی یکی از دلایل است.

به نظر می رسد یک حربه ای در بازار مسکن از سوی سازندگان مسکن در حال انجام است و برخی دوست دارند قیمت ها افزایش یابد و متاسفانه دولت نیز هیچ تلاشی برای اینکه این روند افزایش قیمت مصالح ساختمانی را کنترل کند نمی کند.

دولت بازار مصالح ساختمانی را رها نکند

اما صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بازار با اشاره به اینکه برخی سودگران و دلالان به صورت هماهنگ بازی روانی جدیدی را در جامعه به راه انداخته اند گفت: این که بگوییم سازندگان در مسیر رشد قیمت مسکن حرکت می کنند شاید خیلی هم درست نباشد اما برخی سوداگران حربه جدیدی به راه انداخته اند که قیمت مسکن به تأثیر از بازارهای اقتصادی دیگر در سال آینده افزایش خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد تنش در بازار مسکن از سوی سوداگران و بروز تلاطم می تواند به نفع آنها باشد گفت:اتفاقا اگر قیمت مسکن رشد کند بازار مسکن دچار رکود شدید شده و قدرت خرید متقاضیان افت می کند پس به نظر می رسد سازنده های مسکن دوست دارند از یک سود معقولی بهره مند شوند تا اینکه سرمایه آنها به دلیل رکود معاملات مسکن ماهها فریز شود.

بدری ادامه داد:دولت باید از هم اکنون به فکر این باشد که اگر می خواهد تولید مسکن روال عادی خود را بگیرد باید به فکر کاهش قیمت تمام شده مسکن باشد و بازار مصالح ساختمانی را رها نکند.

اما این روزها که قیمت تمام شده مسکن در حال افزایش است هنوز وعده وزارت راه و شهرسازی که ماهها است وعده اعطای کارت مصالح ساختمانی به سازندگان را داده هنوز عملیاتی و محقق نشده است. متاسفانه به نظر می رسد هیچ اراده ای هم در کنترل رشد قیمت نهاده های تولید مسکن که اتفاقا هیچ ارتباطی به تحریم ها ندارد وجود ندارد.پس اگر دولت بازار مسکن و در کنار آن بازار مصالح ساختمانی را رها کند بدون شک حتی اگر سازندگان هم نخواهند سال آینده قیمت مسکن رشد کرده و شاهد یک رکود تورمی بالایی در بازار مسکن خواهیم بود. 

کد خبر: ۸٬۲۴۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha