۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱
ترامپ و دو رقیب سرسختش؛
بلومبرگ و کرونا!
آیا شیوع ویروس کرونا شانس ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ را کم می کند؟

ترامپ و دو رقیب سرسختش؛ بلومبرگ و کرونا!

کمپین های انتخابات ریاست جمهوری امریکا در شرایطی برگزار می شود که اولین قربانی ویروس کرونا در امریکا جانش را از دست داد و سازمانهای بهداشتی هم هشدارهایی در مورد عدم حضور مردم در گردهمایی ها ارایه دادند. به همین دلیل است که گفته می شود نتیجه انتخابات سال جاری تحت تاثیر ویروس نوظهور covid-۱۹ قرار خواهد داشت.

بازار-مونا مشهدی رجبی: در شرایطی که دنیا درگیر یک ویروس ناشناخته است و تلاشهای زیادی برای ممانعت از گسترش این ویروس در میان مقامات و مردم دنیا انجام می شود، انتخابات ریاست جمهوری در امریکا جریان دارد. انتخاباتی که قرار است در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ مردم را  روانه صندوق های رای در امریکا کند و رییس جمهوری که چهار سال آینده سکان سیاست امریکا را در دست دارد، را انتخاب کند. اما به نظر می رسد انتخابات سال جاری با انتخابات دوره های قبلی تفاوتهای زیاد خواهد داشت و علاوه بر سیاستهای کاندیدها و نظراتشان در مورد مسایل مختلف که در مناظرات تلویزیونی بیان می شود، عکس العملشان در مقابل مسایل این روزهای جهان هم در تصمیم گیری مردم نقش داشته باشد.

 سی ان ان در این مور نوشت: «تلاش کاندیدها برای پیروزی در ایالتهای مختلف  امریکا بالا گرفته است و در بازه های زمانی از پیش تایید شده کمپین های انتخاباتی کاندیدها با حضور شمار زیادی از طرفداران آنها برگزار می شود. سیاستی که شاید در این روزها چندان معقول به نظر نرسد.»

دونالد ترامپ یکی از کسانی است که شرایط کنونی را به تمسخر گرفته است. البته این سیاست توسط وی بارها استفاده شده است. مثلا در جریان صحبت در مورد گرمایش زمین و اثرات منفی تغییرات جوی و در هنگام مواجهه با سوال دنیا در برابر سیاست افزایش تعرفه تجاری امریکا که بستر ساز جنگی در عرصه تجارت دنیا شد.

رسانه های امریکا از شرایط کنونی امریکا به عنوان مانعی برای پیروزی دونالد ترامپ نام می برند. سی ان ان در این مورد نوشت: «کاهش نرخ رشد اقتصادی امریکا در کنار شیوع ویروس کرونا در کشور مانع از پیروزی ترامپ در انتخابات خواهد شد. از یک طرف نرخ رشد اقتصادی امریکا پایین است و نرخ ایجاد فرصتهای شغلی در این کشور کمتر از نیاز است. از طرف دیگر ورود کرونا به کشور و مرگ یک نفر به دلیل ابتلا به این ویروس باعث شد تا  شوک دیگری به کمپین ترامپ وارد شود.»

دونالد ترامپ اخیرا در سخنرانی خود انتشار ویروس کرونا را مساله ای بی اهمیت برای امریکا اعلام کرده است و به تمسخر گرفتن روش انتقال این ویروس و تبعات آن توسط وی موضوع اصلی رسانه های امریکایی شد. او اخیرا اذعان کرد  به احتمال زیاد شمار مبتلایان به این ویروس در امریکا در روزهای آتی بیشتر می شود ولی افرادی که در سلامت کامل هستند، نباید از ابتلا به این ویروس هراسی داشته باشند.

 از طرف دیگر او در یکی از سخنرانی هایش در جریان کمپین های انتخاباتی از انتشار کرونا به عنوان یک هجمه رسانه ای و سیاست حزب دموکرات برای خدشه وارد کردن به ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ نام برد.

کارشناسان هم تاثیر انتشار این ویروس در نتیجه انتخابات امریکا را متفاوت ارزیابی می کنند. مثلا کوین هیلی تحلیل گر مرکز مطالعات اقتصاد سیاسی در امریکا در مصاحبه ای با سی ان ان گفت: «به نظر من در صورت انتشار ویروس کرونا در امریکا و درگیر شدن مردم کشور، شانس ترامپ در انتخابات کم می شود. از زمانی که او در امریکا به عنوان رییس جمهور کارش را آغاز کرد چالشهای زیادی برای اقتصاد امریکا ایجاد شد که از جمله آنها می تواند به جنگ تجاری امریکا و چین و تاثیر این سیاست روی صنایع تولیدی در کشور اشاره کرد. از طرف دیگر او وجهه امریکا در عرصه سیاست خارجی را نیز تخریب کرده است. تحریم پی در پی ایران و ونزویلا و شمار دیگری از کشورها باعث شد تا  این کشور همراهی اروپا را از دست بدهد، درحالیکه پیشتر امریکا و اروپا شرکای مهمی در عرصه سیاست خارجی بودند.»

 اما مارک زندی تحلیل گر و پژوهشگر مرکز مطالعات مودی  نظر دیگری دارد. وی در مصاحبه ای که با شبکه سی ان بی سی انجام داد گفت: «به نظر من شیوع ویروس کرونا  به خودی خود تاثیری روی نتیجه انتخابات امریکا ندارد ولی عکس العملی که دولت به شیوع این ویروس نشان می دهد و تمهیداتی که می اندیشد تاثیر زیادی روی تصمیم گیری مردم خواهد داشت. اگر دولت ضعیف عمل کند یا مانند شرایط کنونی با به تمسخر گرفتن وضعیت و کوچک انگاری آن باعث شود تا بحرانی انسانی ایجاد شود، شانس ترامپ برای ورود به کاخ سفید در سال ۲۰۲۰ کمتر خواهد شد.»

 سی ان بی سی در گزارش دیگری با عنوان   «آیا ویروس کرونا انتخابات سال ۲۰۲۰ را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر» نوشت: «مهمترین مساله در مواجهه با این ویروس نوظهور، مقابله با انتشار آن از طریق عدم حضور در گردهم آیی ها است. در این شرایط باید کاندیدهای ریاست جمهوری برنامه های خود را کنسل کنند یا به تعویق بیاندازند تا ویروس در کمپین ها پخش نشود، ولی تا کنون چنین برنامه ای اعلام نشده است.»

سی ان بی سی در ادامه نوشت: «کاندیدها راه های زیادی برای انتقال پیامشان به مردم دارند. آنها به جای راه اندازی کمپین های بزرگ می توانند در بیمارستان ها یا مراکز مطالعاتی پزشکی حاضر شوند یا تبلیغات تلویزیونی داشته باشند. سیاستی که مایک بلومبرگ در پیش گرفته است و بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی هزینه کرده است. او در نظر دارد تبلیغاتش را در شبکه های مختلف تلویزیونی امریکا پخش کند و شعارش توجه به سلامت مردم در جریان بحران کنونی است.»

 این رسانه امریکایی بر این باور است که باید روش رقابت های انتخاباتی  سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا  تغییر کند و شاید زمینه ای برای تغییرات بزرگتری باشد. سی ان بی سی این تغییر را نشانه مسولیت پذیری کاندیدهای ریاست جمهوری امریکا در شرایط موجود معرفی کرد و تاکید کرد: «همین تصمیم می تواند جهت گیری انتخابات سال جاری را تغییر دهد و کاندیدهایی که تا دیروز پیروز اصلی انتخابات معرفی شده بودند را به انتهای فهرست انتخاب شدگان سال جاری ببرد.  »

کد خبر: ۷٬۳۷۱

اخبار رمزارزها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha