به گزارش بازار، کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی گفت: از اسفند سال گذشته کار بروی کرونا آغاز شد و تصمیم گرفتیم از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید واکسن استفاده کنیم.
خاوازی هم در مراسم رونمایی از واکسن رازی کوو پارس، افزود: رازی سابقه طولانی در واکسن سازی دارد و هم اکنون ۶ نوع واکسن مهم را موسسه رازی در کشور تولید می کند.
وزیر کشاورزی افزود: از اردیبهشت ماه فرمولاسیون هم آغاز شد و بعد فاز حیوانی را برای بیش از ۵۰۰ حیوان انجام دادیم.
وی گفت: مجرب ترین دامپزشکان فاز حیوانی را انجام داده اند و دانشگاه علوم پزشکی ایران بعد از مرحله انسانی را هدایت خواهد
کرد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی یکی از مطمئنترین پلتفرمهای واکسن را برای تولید واکسن رازی کووپارس، نخستین واکسن تزریقی-استنشاقی کووید ۱۹ انتخاب کردهاست.
کاظم خاوازی در آیین رونمایی از این واکسن گفت: موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی در سال ۱۳۰۳ تشکیل شد و در سال ۱۳۲۱ اولین واکسن کزاز را به جامعه معرفی کرد و بعد از آن بسیاری از واکسنها، چون سرخک، سرخچه و اریون را تهیه کرد.
وی افزود: در طول ۹۶ سال از تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، این موسسه هر زمانی که یک بیماری عفونی در کشور بروز میکرد با امکاناتی که در اختیار داشت اقدام به بررسی و تهیه واکسن میکرد.
خاوازی گفت: در اوایل بروز بیماری کرونا در کشور در اسفند ۹۸، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی به ساخت واکسن ورود کرد و یکی از مطمئنترین پلتفرمهای واکسن را برای تولید واکسن انتخاب کرد.
وزیر جهادکشاورزی افزود: این واکسن ویژگیهای خوبی دارد و یک تیم قوی، متشکل از ۱۰۰ نفر از پزشکان، دامپزشکان و داروسازها و کلیه رشتههای مرتبط در ساخت آن حضور داشتهاند.
وی گفت: از اسفند تا فروردین کار طراحی واکسن به اتمام رسید و در اردیبهشت دوز سنجی شد و خرداد تزریق به حیوانات آغاز شد.
وی افزود: این واکسن روی بیش از ۵۰۰ حیوان از انواع موش، خوکچه، همستر، خرگوش و میمون آزمایش شد و امیدواریم آزمونهای بالینی ۱ و ۲ انسانی را هم پشت سر بگذاریم.
خاوازی تصریح کرد: ازآنجا که این واکسن تحت مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری سازمان غذا و دارو ساخته شده است، مردم به راحتی میتوانند به آن اطمینان کنند.
نظر شما