به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، محمد امین خانلرخانی، در خصوص نرخ برابری دلار اظهار کرد: با توجه به شرایط بینالمللی، انتظار میرود بحث صادرات رونق گرفته و به دنبال آن تراز تجاری ایران روند مثبتی به خود بگیرد. از طرفی احتمال آزادسازی منابع مسدود شده، منابع ارزی در دسترس کشور را افزایش خواهد داد؛ براین اساس میتوان استنباط کرد که در نتیجه این دو رویداد هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ عملی، زمینه کاهش ارزش برابری دلار فراهم شود؛ هرچند با توجه به تورم موجود در حوزه اقتصادی آستانه پایینتری از ۲۰ هزار تومان برای دلار در نظر گرفته نمیشود.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: با توجه به کاهش شاخص بورس در پاییز گذشته و کاهش حجم فروشندگان، به نظر میرسد بازار در راه رسیدن به یک ثبات نسبی است. از طرفی به دلیل رکود حاکم در سایر بازارهای مشابه از جمله مسکن، دلار، طلا و خودرو کاهش جذابیت این بازارها انتظار جذب منابع در آن ها را نسبت به گذشته کاهش داده است. با توجه به مسائلی مثل سهولت معامله در بازار بورس و وجود نقدینگی به نظر میرسد بازار سرمایه میتواند دوباره به گزینه اصلی سرمایهگذاران بدل شود.
خانلرخانی با اشاره به صنایع برتر افزود: با توجه به روند نرخ ارز به نظر میرسد سرمایهگذاری در شرکتهای صادرات محور به نسبت پرریسک تر بوده و حرکت به سمت شرکت هایی که متاثر از نوسانات ارزی نیستند از مطلوبیت بالاتری برخوردار باشد. در این میان گروه بانکی با توجه به نزولی که تجربه کرده است و همچنین پتانسیلهای موجود بیشتر مورد توصیه هستند. در کنار گروه بانکی صنایع مبتنی بر فناوری اطلاعات نیز با توجه به افق توسعهای توان رشد بهتری نسبت به سایر گروهها دارند.
یک پیشبینی
وی در پیشبینی از آینده بازار عنوان کرد: همانطور که در بالا اشاره شد با توجه به روند نزولی احتمالی دلار، کاهش ریسک های سیاسی و همچنین رکود حاکم بر بازارهای موازی و تأثیر پذیرفتن بازار سرمایه از این حوزهها انتظار میرود سال آتی بازاری آرام و کم نوسان را شاهد باشیم؛ همچنین سال آتی با انتخابات ریاست جمهوری نیز مواجه هستیم که سابقه تاریخی شاخص بورس همواره در این دوره زمانی نشاندهنده آرامش و رکود نسبی در بازار است. البته تورم مورد انتظار و همچنین روند بودجهریزی میتواند زمینهساز رشد برای بازار باشد. بنابراین، با توجه به شرایط حاکم به نظر میرسد تحولات سیاسی عمدهترین ریسک مترتب بر بازار در نظر گرفته شود.
این کارشناس بازارسرمایه ادامه داد: تحلیلهای انجام شده نسبت به «شاخص مدیران خرید» نشان میدهد، روند نزولی پاییز به اتمام رسیده و اکنون بهبودی نسبی در این شاخص داشتیم؛ ادامه این روند می تواند نوید بخش رشد اقتصادی در دنیای واقعی و بهبود شاخص بورس باشد. لازم به توضیح است که در اکثر مواقع همبستگی معناداری میان رشد شاخص مدیران خرید و رشد شاخص وجود داشته است.
چرا گزارشهای ۹ ماهه مثبتند؟
خانلرخانی در خصوص گزارشهای ۹ ماهه شرکت ها عنوان کرد: بررسیهای انجام گرفته در رابطه با عملکرد شرکتها در گزارشهای ۹ ماهه حاکی از رشد مناسب و قابلتوجه است، این اتفاق به چند دلیل رخ داده است. نخست اینکه وضعیت مبارزه با بیماری کرونا در سراسر دنیا در چند ماهه گذشته زمینه رونق تولید در جهان و به دنبال آن زمینهساز رشد قیمتها شده است؛ لذا قیمتهای جهانی موجب افزایش سود شرکت ها شده است. دوم اینکه افزایش قیمت نرخ ارز در این بازه زمانی موجب افزایش سودهای ناشی از تسعیر ارز بوده که سود آوری شرکت ها را افزایش داده است.
نظر شما