بازار؛ امروز « کرونا» به عنوان یکی از بیماری های واگیردار، از ترسناک ترین واژه هایی است، که مردم ممکن است، بشنوند، اما این ویروس به اندازه ای که ترس ایجاد کرده است، بزرگ و خطرناک نیست. با این همه کرونا توانسته است، خسارات فراوانی به اقتصادهای بزرگ دنیا وارد سازد.
این ویروس، در کشور ما نیز توانسته است، به طور مستقیم و یا غیر مستقیم سبب ورود خسارات بر اصناف گوناگون شود، اما از سویی دیگر، محصولات غذایی و یا محلول های ضد عفونی، ژل ها و یا ماسک و دیگر ابزاری که مردم فکر می کنند، از آن ها در برابر ویروس کرونا محافظت می کند، با افزایش قیمت مواجه بوده و برخی از آن ها حتی نایاب شده اند.
لیمو ترش یکی از این مواد غذایی است، که دهه اخر بهمن ماه و پیش از شیوع ویروس کرونا با قیمت هایی حدود شش هزار و ۷۰۰ الی هفت هزار و ۲۰۰ تومان فروخته می شد، این روزها در اراک ۱۵ الی ۲۰ هزار تومان قیمت گذاری می شود و بر اساس گزارش میدانی خبرنگار بازار از محلات، قیمت لیمو ترش در این شهرستان حدود ۳۰ هزار تومان است و این افزایش ۲ الی ۴ برابری قیمت طی ۱۰ روز بسیار عجیب و غریب است.
سیر، زنجبیل، آویشن، شیرین بیان و دیگر داروهای گیاهی و یا صیفی جاتی که در روزهای اخیر در شبکه های اجتماعی به عنوان مواد غذایی برای افزایش مزاج گرم و یا تقویت سیستم ایمنی بدن پیشنهاد شده اند، نیز افزایش قیمتی شبیه به لیمو ترش را تجربه کرده اند، به طوری که مشاهدات میدانی خبرنگار بازار از « مامونیه» حکایت از اعلام قیمت کیلویی یکصد و ۲۰ هزار تومان برای زنجبیل تازه در میوه فروشی ها دارد.
خرده فروشان قیمت ها را بالا نمی برند؛ قیمت خرید بالا است
یک خرده فروش کمیجانی در گفتگو با خبرنگار بازار در این خصوص اظهار داشت: گران شدن قیمت محصولات ربطی به ما ندارد، قیمت این محصولات در روزهای اخیر در میدان مرکزی میوه و ترهبار بالا رفته است و زمانی که قیمت خرید ما بالا است، مجبوریم با قیمت بالا نیز محصولات را به فروش برسانیم.
وی اضافه کرد: قیمت زنجبیل در میدان مرکزی تره بار کیلویی یکصد هزار تومان است، حالا شما بگویید، این محصول پس از احتساب هزینه هایی مانند، کرایه حمل و نقل و نیز کرایه مکان و نیز هزینه آب و برق و گاز و احتساب حداقل سود، کیلویی چند باید به مشتری فروخته شود.
این فروشنده کمیجانی اضافه کرد: سیر نیز در میدان تره بار ۴۰ الی ۴۵ هزار تومان فروخته می شود و این افزایش قیمت در توزیع عمده این محصولات است و خرده فروشان تقصیری ندارند.
یک فروشنده پرندکی نیز نظری مشابه همکار کمیجانی خود داشت و به خبرنگار بازار گفت: علت افزایش قیمت محصولاتی مانند لیمو ترش، سیر و زنجبیل را باید از عمده فروشان و پخش کنندگان پرسید.
وی که خود را محمود معرفی کرد، اضافه کرد: درصد سود ما مشخص است و گران فروش و فرصت طلب نیستیم و فاکتورهای رسمی با قیمت خریدهای مشخص داریم، که نشان می دهد، تخلفی نکرده ایم و در این شرایط درصدد بهره برداری و منفعت طلبی نیستیم و در تعیین قیمت نقشی نداریم.
برخورد با گران فروشی و احتکار پشیمان کننده خواهد بود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با بیان این که نسبت به تولید کنندگان و عرضه کنندگان عمده کالا باید دقت لازم را به عمل آورد، به خبرنگار بازار گفت: هرگونه منفعت طلبی، احتکار، گران فروشی و سودجویی با جدیت مورد رصد و برخورد قرار می گیرد.
سعید فرخی اضافه کرد: هیچ افزایش قیمتی در خصوص لوازم بهداشتی مانند ماسک، حلول و ژل ضد عفونی کننده و یا لیمو ترش، زنجبیل، سیر و ... قابل قبول نیست و برخورد با هرگونه تغییر قیمت خودسرانه پشیمان کننده خواهد بود.
نظر شما