حمیدرضا پیرهادی ؛ گروه بورس: بازار سهام در پایان معاملات امروز، ۱۷ آبان ماه با بیش از ۲ درصد افت شاخص کل بورس همراه بود و بازار در شاخص کل ۱ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۸۷۰ واحد به کار خود خاتمه داد. همچنین در پیش گشایش بازار از ۶۲۵ نماد، حدود ۵۱ نماد با صف خرید و حدود ۳۶۷ نماد نیز با صف فروش روبهرو بودند.
گزارش نیمه اول بازار: (ساعت ۹:۰۰ تا ۱۰:۴۵) / ارزش و حجم معاملات
بهاینترتیب، در پایان دادوستدهای نیمه اول امروز بورس، در ۳۰۸ هزار و ۳۳۴ نوبت معاملاتی، ۴ میلیارد و ۱۸۱ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۲۶ هزار و ۹۵۳ میلیارد ریال در بورس معامله شد.
نمادهای تأثیرگذار
۷ نماد تأثیرگذار بر شاخص کل بورس در نیمه اول بازار در روز جاری عبارت بودند از: فولاد، فملی، کچاد، پارس، شتران، وغدیر و شبندر.
همچنین در تشریح تعداد صفهای خریدوفروش در نیمه اول بازار امروز از ۵۹۶ نماد حاضر، ۴۰ نماد در صف خرید و ۴۰۴ نماد در صف فروش بودند. ۶۸ درصد نمادها در صف فروش و ۸ درصد در صف خرید هستند و در گروه برترین عرضه و تقاضا نیز ۷ نماد کدما، ولپارس، کسرام، یاقوت، خرینگ، کپارس و قزوین، برترین تقاضا در بورس در نیمه اول بازار امروز را به خود اختصاص دادند و ۷ نماد دیگر ازجمله فولاد، وملی، فملی، ثشاهد، کسعدی، شبندر و نوری برترین عرضه در بورس در نیمه اول بازار امروز را کسب کردند.
بیشترین و کمترین قیمت
۷ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس در نیمه اول بازار امروز: کساوه، لسرما، قزوین، فاما، دشیمی، غدام و کپارس.
۷ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس در نیمه اول بازار امروز: پارس، کاما، شبندر، اخابر، جم پیلن، خراسان و کرماشا.
گزارش نیمه دوم بازار: (ساعت ۱۰:۴۵ تا ۱۲:۳۰) / ارزش و حجم معاملات
در نیمه دوم دادوستدهای امروز بورس، در ۴۳۱ هزار و ۷۵۳ نوبت معاملاتی، ۶ میلیارد و ۱۳۸ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۳۹ هزار و ۴۶۳ میلیارد ریال در بورس معامله شد و نمادهای تأثیرگذار بر شاخص کل بورس در نیمه دوم بازار در روز جاری عبارت بودند از: فولاد، فملی، کگل، کچاد، پارس، شتران و وغدیر.
تعداد صفهای خریدوفروش چقدر و برترین عرضه و تقاضا متعلق به کدام نمادها بود؟
همچنین تعداد صفهای خریدوفروش در نیمه دوم بازار امروز از ۶۱۱ نماد حاضر، ۴۸ نماد در صف خرید و ۴۴۲ نماد در صف فروش بودند. ۸ درصد نمادهای بازار در صف فروش و ۷۲ درصد در صف خرید قرار داشتند.
۷ نماد کدما، ولپارس، یاقوت، کسرام، سصفها، پکرمان و کپارس نیز برترین تقاضا در نیمه دوم بازار امروز و ۷ نماد فولاد، فملی، وملی، ثشاهد، شبندر، کسعدی و نوری برترین عرضه در پایان بازار امروز را به خود اختصاص دادند
بیشترین و کمترین قیمت
۷ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس در پایان بازار امروز: کپارس، خرینگ، فاما، رکیش، کساوه، لسرما و قزوین و نمادهای پارس، فسازان، قنیشا، نوری، کاما، فخوز و شبندر ۷ نمادی بودند که با بیشترین کاهش قیمت در بورس در پایان بازار امروز معامله شدند.
شوک سیاسی و واکنش احساسی بازار، فرصت خرید سهامی که p/e آن ها کاهش داشته را ایجاد کرده است
مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در واکنش به روند امروز و ریزش حدود ۲۸ هزار واحدی شاخص کل بورس به «خبرنگار بازار» می گوید:این روزها روند بازار برعکس است. اگر دوباره برجام احیا شود و آمریکا به این توافق بازگردد به نفع بازار خواهد بود و ریسک ایران کاهش پیدا میکند. اما امروز برداشت غلطی در بازار اتفاق افتاد و جریان متأثر از ریزش دلار و سکه رقم خورد و شاخص و فعالیت سهامداران نیز منفی شد. اما این در حالی است که تحلیلهای اینچنینی ربطی به بازار سرمایه ندارد.
وی با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا تصریح کرد که انتخاب مجدد ترامپ ریسک ایران را افزایش میداد و اکنون ریسک سرمایهگذاری کمتر شده است. بنابراین میتوان گفت که علت منفی بودن امروز بازار احساسی عمل کردن است. درحالیکه حاضر بازار واکنش احساسی به شوک سیاسی نشان میدهد. اما زمانی که مواضع ایران و آمریکا بهصورت رسمی اعلام شود، بازار به روند اولیه و باثبات خود بازخواهد گشت.
صفاری ادامه داد: اکنون دلار ۲۵ هزارتومان است و کاهشهای اخیر آن، طوری نبوده است که فکر کنیم ریزش زیادی داشته است. از طرف دیگر جو بایدن نیز ۳ ماه دیگر سرکار میآید و اینطور نیست که فردا بر صندلی کاخ سفید بنشیند. درنتیجه منفی بودن امروز بازار کوتاهمدت است.
این کارشناس بازار سرمایه ابراز کرد: تازمانی که دولت جدید آمریکا سرکار بیاید و صحبتهای احیای برجام از سر گرفته شود ما در آستانه سال ۱۴۰۰ خواهیم بود، اما اکنون مردم و بازار زودتر عکسالعمل نشان دادهاند.
او با اشاره به تأثیر انتخابات ریاست جمهوری کشور بر بازار تشریح کرد که انتخابات ایران نیز بهطور حتم بر بازار سرمایه مؤثر است و اینکه نامزدها چه موضعی نسبت به این بازار بگیرند نیز مهم است و وضعیت متأثر بورس از انتخابات، در اسفندماه مشخص میشود.
صفاری به تحلیلهای موجود مبنی بر خروج سهام دولتی با پایان کار دولت دوازدهم از بازار سرمایه انتقاد کرد و گفت: دولت در شرایطی که صفهای خرید سنگینی به وجود آمده بود نتوانست سهامش را بفروشد و برای فروشی اقدامی انجام دهند. بنابراین دلیلی ندارد که دست به فروش بزند. اکنون داراییهایی که دولت یک سال قبل اعلام کرده است با تأخیر عرضه میشود و به این معناست که واگذاریها اتفاق نیفتاده است که فکر کنیم در آستانه انتخابات سهامش را خارج خواهد کرد. بنابراین تمام این مسائل جو روانی است.
فعال بازار سرمایه اظهار کرد: در چنین شرایطی معتقدم احتمال اینکه جو بایدن به برجام بازگردد زیاد است. به همین دلیل ریسک ایران کم شده و تمام تحلیلگران اقتصادی دنیا همین نظر را دارند. درنتیجه روند فعلی بازار نشان میدهد که تحلیل درستی در بازار سرمایه حاکم نیست.
سهامی که اکنون p/e هایشان کاهش زیادی داشته و سود عملیاتی دارند، برای خرید مناسب هستند
او در انتها خطاب به سهامدارانی که اکنون در ضرر هستند ، می گوید که صدردصد دست نگهدارند. زیرا زمانی که ریسک کاهش پیدا کند قیمتها افزایش خواهند داشت. بنده اکنون سهامی که p/e آن ها کاهش زیادی داشته و سود عملیاتی خوبی دارد را خرید میکنم. بنابراین سهامی که صادراتی هستند و سودهای عملیاتی مناسبی دارند فرصت خرید بسیار خوبی محسوب میشوند.
نظر شما