به گزارش بازار ، «محسن زرندی مقدم» ضمن پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا نظام بانکداری جمهوری اسلامی ایران ربوی است، افزود: در این حوزه اختلاف نظرهای متعددی هم از سمت فقها و هم از سمت کارشناسان پولی وجود دارد.
وی همچنین اظهارداشت: بطورکلی از نوع بسندگی قوانینی که دارند هرکدام قابل دفاع است.
این مدرس دانشگاه و کارشناس ارشدپولی و بانکی گفت: بانکداری اسلامی چه در ایران و چه در هر کشوری زمانی موفق خواهد بود که اقتصاد آن کشورهم به معنای واقعی اسلامی شود.
وی افزود: اقتصاد ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا به اکنون دستخوش اتفاقات بزرگی از جمله جنگ تحمیلی، تحریم ها، سوء مدیریت ها و نظایر این بوده است.
زرندی مقدم اظهارداشت: تمامی این موارد دست به دست هم داد و اقتصادی تحت عنوان «اقتصاد نامولد» ایجاد کرد.
وی ادامه داد: وقتی اقتصاد مولد نباشد در حوزه تورم و رکود به چالش برمی خورد.
این مدرس دانشگاه و کارشناس ارشدپولی و بانکی گفت: خود تورم و رکود به خودی خود اشکالاتی دارند.
وی افزود: مدینه فاضله در اقتصاد از لحاظ تعریف خود اکونومیک بحث اقتصاد رونق یا دوره رونق اقتصادی است.
زرندی مقدم بیان داشت: اگر دوره تورم به تنهایی بود نسخه پیچیدن در اقتصاد راحت تر بود باز هم اگر دوره رکود به تنهایی بود نسخه پیچیدن در اقتصاد راحت تر بود.
وی ادامه داد: در حوزه رکود یک اتفاق خوبی که مردم می توانند ببینند با همه اشکالاتی که دارد ارزانی است یعنی با ایجاد رکود قیمت کالا ها کاهش پیدا می کند.
این مدرس دانشگاه و کارشناس ارشدپولی و بانکی گفت: با ایجاد تورم قیمت ها افزایش پیدا می کند اما تولید وجود دارد.
وی افزود: در اقتصاد ایران هم قیمت ها بالاست و هم تولید نیست که طبق تعریف به چنین اقتصادی گفته می شود دچار رکود تورمی شده است.
زرندی مقدم با بیان اینکه اسلام دین اخلاق است، اظهارداشت: وقتی پایه اقتصاد کشور به معنای واقعی اسلامی، پویا و به یک معنا مولد نیست به احتمال زیاد در چنین اقتصادی بانکداری اسلامی موفق نخواهد شد چون بانک در دل اقتصاد رشد می کند.
وی ضمن اشاره به اینکه قیمت تمام شده در سیستم بانکی کشور بالاست، گفت: برای مثال برای بانکی توجیه ندارد وقتی ۲۰، ۱۸، ۱۷ و ... درصد نرخ عقود مبادله می دهد یا در حوزه سود انتظار مشارکتی نرخ ۲۰ درصد را مطرح می کند از همان ابتدا یک تقابلی بین وام گیرنده و بانک ایجاد می شود.
این مدرس دانشگاه و کارشناس ارشدپولی و بانکی افزود: برای اینکه بانکداری اسلامی ثمر بخش باشد نخست باید در حوزه اقتصاد کارهای اساسی انجام گیرد.
وی اظهارداشت: از اساسی ترین کارهای که باید در حوزه اقتصاد انجام شود بحث تولید در کشور است.
زرندی مقدم یادآورشد: تا زمانی که تولید راه نیفتد و دست سوداگران و سفته بازان بسته نشود بی تردید نمی توان کار اساسی انجام داد.
نظر شما