۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴
یک میلیون خانوار واجد شرایط وام ودیعه مسکن
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد

یک میلیون خانوار واجد شرایط وام ودیعه مسکن

اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: از ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار مستاجر در کشور به یک میلیون خانوار واجد شرایط وام ودیعه اجاره مسکن پرداخت خواهد شد.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، پروانه اصلانی با اشاره به اینکه دسترسی به اینترنت در برخی نقاط وجود ندارد و برای تسهیل ثبت نام ابتدا به صورت پیامکی ثبت نام می‌کنیم، افزود: از ساعت ۱۰ امروز (چهارم مرداد) ۳۲۵ هزار و ۶۳۰ پیامک، به سرشماره ۳۰۰۰۷۳۶۴۰ برای ثبت نام دریافت وام ودیعه مسکن، ارسال شده است.

وی با اشاره به افزایش اجاره بهاء و کاهش درآمد برخی از سرپرستان خانوار به دلیل شرایط کرونایی گفت: دولت تصمیم به حمایت مستاجران گرفته و مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از این گروه در نظر گرفته است.

اصلانی افزود: با توجه به محدودیت منابع، نمی‌توانیم از همه مستاجران و متقاضیان حمایت کنیم به همین دلیل، اولویت بندی در شناسایی متقاضیان انجام شده، که براساس آن، کسانی که تازه ازدواج کرده اند، کسانی که سه فرزند و بیشتر دارند، خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، در اولویت قرار گرفتند.

وی گفـت: نخستین شرط اولویت برای این گروه ها، این است که براساس قانون ساماندهی، از هیچ گونه تسهیلات در بخش مسکن استفاده نکرده و هیچ گونه حمایتی در حوزه مسکن از سوی دولت در بخش زمین و مسکن دریافت نکرده باشند.

اصلانی افزود: شرط دیگر برای دریافت وام کمک ودیعه اجاره مسکن، این است که مالکیتی از سال ۸۴ نداشته باشند و خرید و فروش زمین و مسکن از این تاریخ تاکنون برایشان ثبت نشده باشد.
وی اضافه کرد: تاهل و سرپرست خانوار بودن، شرط دیگر وام کمک ودیعه اجاره مسکن است براین اساس زنان سرپرست خانوار جزو اولویت‌های دریافت ودیعه اجاره مسکن هستند، همچنین سابقه سکونت ۵ ساله در شهر محل سکونت، از دیگر شرایط دریافت این وام است.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: این وام به مستاجر داده می‌شود و وثیقه آن را نیز از مستاجر دریافت می‌کنند، اما در قالب چک در وجه موجر قابل صدور است در واقع مسئول پرداخت اقساط مستاجر است و دریافت کننده وام موجر است.

 اصلانی گفت: برای بازپرداخت وام، مستاجر با بانک طرف حساب است و باید سود و اصل وام را به بانک بازپرداخت کند.
وی افزود: تسهیلات کمک ودیعه اجاره مسکن به این ترتیب اعلام شده، در کلان شهر تهران ۵۰ میلیون تومان، سایر کلانشهرها ۳۰ میلیون و در شهرهای کوچک ۱۵ میلیون تومان با نرخ سود ۱۳ درصد و یک ساله خواهد بود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: افرادی که از این وام استفاده می‌کنند طی ۱۲ ماه، صرفا سود تسهیلات را پرداخت می‌کنند و هنوز تصمیمی مبنی بر این که افرادی که تمایل دارند اصل وام را به همراه سود پرداخت کنند، گرفته نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا ابتدا ثبت نام پیامکی انجام می‌شود و سپس بعد از تایید می‌توانند متقاضیان در سامانه www.tem.mrud.ir ثبت نام کنند گفت: دسترسی به اینترنت و اینترنت پرسرعت در برخی نقاط وجود ندارد و این تجربه در طرح اقدام ملی مسکن باعث شد تا چنین تصمیمی گرفته شود به همین دلیل برای تسهیل ثبت نام ابتدا به صورت پیامکی ثبت نام می‌کنیم.

اصلانی با اشاره به این که از امروز با استفاده از کدملی افرادی که از طریق پیامک ثبت نام شده اند استعلام‌های لازم از طریق سامانه رفاه ایرانیان آغاز می‌شود تا مشخص شود مشمول دریافت این وام ودیعه اجاره مسکن هستند.

وی افزود: بنابراین تا پایان مهلت ثبت نام پیامکی صبر نمی‌کنیم و فرصت را از دست نمی‌دهیم.

اصلانی ابراز امیدواری کرد: تا دو هفته آینده، استعلام متقاضیان به پایان برسد و منجر به پرداخت وام شود به همین دلیل از متقاضیان درخواست کردیم کد ملی را با شماره همراه خودشان اعلام کنند تا همه استعلام‌ها سریعتر انجام شود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: بعد از استعلام، به متقاضیان از طریق پیامک اعلام می‌شود تا در سامانه ثبت نام کنند و کسانی که به صورت پیامکی ثبت نام کردند امامشمول دریافت وام نیستند نیز پیامک داده می‌شود.

اصلانی گفت: اولویت بندی استانی در پرداخت این وام نداریم، اما سهمیه استانی براساس اجاره نشینی استان‌ها خواهیم داشت.

وی همچنین افزود: این میزان اعتبار (۲۰ هزار میلیارد تومان) و افزایش سهم تعداد متقاضیان (یک میلیون متقاضی) , قابل تمدید نیست.

کد خبر: ۳۱٬۸۵۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha