به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، «محمدرضا مهدیار اسماعیلی» در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: برای اینکه جایگاه بازار بورس و سرمایه را بهتر درک کنیم نخست باید سطح اثرگذاری این بازار را در بین بازارهای جهان و در کل اقتصاد بررسی کنیم.
وی اظهارداشت: تمامی اقتصادهای دنیا برای روند توسعه خود دو مسیر کلی را تجربه کرده اند و می کنند مسیر مبتنی بر توسعه به کمک ظرفیتهای بانکی که گفته می شود «بانک پایه» و مسیر مبتنی بر توسعه به کمک ظرفیتهای بورسی و سهامی، شرکت های سرمایه گذاری مختلف و سرمایههای خرد که «بورس پایه» گفته میشود.
این استاد دانشگاه گفت: هریک از این مسیر ها تجارب موفقی در سطح دنیا داشته اند برای مثال اقتصاد آلمان و ژاپن اقتصاد بانک پایه هستند مشابه آن چه که ایران در طول ۴۰ سال گذشته عملکرده، عملکرده اند یعنی از منابع بانکی خود را توسعه داده اند.
وی افزود: کشورهای مثل انگلستان، آمریکا و سایر ممالک دیگر از مسیر بورس پایه اقتصاد خود را به سمت جلو حرکت می دهند.
مهدیار اسماعیلی بیان داشت: کشور ایران هم تاکنون بانک پایه جلو رفته که این روش مزیتها و محدودیتهای مختص به خود را دارد اما سئوال مهم اینکه ورود به این عرصه بورسی که امروز همه در جامعه شاهد هستند یک مقطع کوتاه مدت است یا تغییر سیاست؟
وی توضیح داد: اتفاقی که ۲۰ سال پیش در کشور شدت پیدا کرد و آن عبارت بود از توجه جدی وضعیت و ظرفیتهای اقتصادی به بانک.
مدیر شبکه رادیویی اقتصاد گفت: در آن مقطع همه شاهد تاسیس بانک های مختلف و توسعه شعب را در کشور شاهد بودند به عبارتی ظرفیتهای بانکی روز به روز رشد پیدا میکرد بعضی ها مفسده داشت و برخی بصورت عادی به پیش می رفت ولی مهم این بود که ظرفیت مزبور هم به دلیل منافعی که در درون خود داشت و هم به خاطر اینکه ظرفیت که برای کشور درست میکرد، بسیار جذاب بود.
وی افزود: یکباره مسیر بانک پایه به شدت پر رونق شد و این روند ۲۰ ساله که اکنون به نظر می رسد به دلائل مختلفی به انتهای آن در حال نزدیک شدن هستیم یا حداقل به مقاطع آلارم دارآن داریم نزدیک می شویم با این اتفاقات، بازار سرمایه میتواند جایگزین شود که اگر این اتفاق بیفتد یعنی در آغاز یک نقطه عطف جدید در اقتصاد ایران هستیم یعنی تغییر جهت از مسیر بانک پایه به سمت مسیر بورس پایه.
مهدیار اسماعیلی اظهارداشت: اگر مبتنی بر این دیدگاه به سمت جلو حرکت کنیم و قبول داشته باشیم قصه این هست به یقین آینده روشن است و هر آنچه اکنون التهاب در این بازار می بینیم هیجانات آغاز یک ماه عسل برای یک دوره جدید در اقتصاد ایران است.
وی ادامه داد: اگر معتقد باشیم این یک بازی کوتاه مدت است بی تردید نگران کننده است و امکان دارد بعدا خسارت هایی برای کسانی که شتاب زده وارد این بازار می شوند، ایجاد کند.
این استاد دانشگاه گفت: من تا یک حد زیادی منوط به یکسری شروطی اعتقاد دارم کشور در حال ورود به این دوره جدید یعنی حرکت از بانک پایه به سمت بورس پایه است.
وی به رادیو افزود: حداقل استعدادهای زیادی در این زمینه فعال شده است.
مهدیار اسماعیلی تصریح کرد: اگر این مسیر عوض شود و بخواهیم در آن فعال باشیم باید این مسیر را به دقت بشناسیم و با آگاهی و دانش وارد شویم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که افرادی در جامعه سرمایههای کمی دارند و برای شان سئوال است که آیا این سرمایه را در بورس سرمایه گذاری کنند یا نه گفت: برای سرمایههای خرد دو ملاحظه وجود دارد و ناظر به این دو افراد می توانند تصمیم گیری کنند که وارد بورس شوند یا خیر؟
وی افزود: ملاحظه نخست اینکه عددی که میخواهند وارد بازار سرمایه کنند عددی نباشد که به هر دلیلی بازار دچار ریزش و عدد آن ها دچار زیان شد روند و روال عادی زندگی شان بهم بخورد.
مهدیار اسماعیلی بیان داشت: ملاحظه دوم اینکه اگر کسی بخواهد وارد بازار سرمایه شود نباید کوتاه مدت به این بازار نگاه کند.
وی ادامه داد: به قولی گفته میشود بازار سرمایه بازی بزرگان است یعنی افرادی که میخواهند وارد بازار سرمایه شوند باید نسبت به همان عددی که می آورد بلند منشانه رفتارکنند.
مدیر شبکه رادیویی اقتصاد تصریح کرد: اگر کسانی با این فرمان وارد بازار سرمایه شوند چنانچه در کوتاه مدت بازار ریزش های بزرگی هم داشته باشد و دارایی شان دچار آسیب شود در بلند مدت عدد شان جبران میشود و این افراد زیان نمی کنند.
وی ادامه داد: بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی مثل مسکن، طلا، سکه، خودرو، ارز و غیره میتواند جذاب تر باشد.
۱۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۸
مدیر شبکه رادیویی اقتصاد مطرح کرد
ورود به بازار سرمایه نیازمند شناخت و آگاهی
مهدیار اسماعیلی، مدیر شبکه رادیویی اقتصاد گفت: اقتصاد ایران تاکنون بانک پایه به سمت جلو رفته که این مسیر مزیت ها و محدودیت های مختص به خود را دارد.
کد خبر: ۲۸٬۴۸۲
نظر شما