۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۷
محافظت از پا با کفش ایمنی عایق برق

محافظت از پا با کفش ایمنی عایق برق

کفش عایق برق که دارای رتبه خطر الکتریکی (EH) است کفش های ایمنی ایزوله کننده هستند. این بدان معنی است که آنها یک لایه ی ثانویه برای محافظت از شما در برابر شوک الکتریکی یا برق گرفتگی فراهم می کنند.

بازار: کفش عایق برق که دارای رتبه خطر الکتریکی (EH) است کفش های ایمنی ایزوله کننده هستند. این بدان معنی است که آنها یک لایه ی ثانویه برای محافظت از شما در برابر شوک الکتریکی یا برق گرفتگی فراهم می کنند. عملکرد این کفش های ایمنی دارای رتبه EH بسیار ساده است. تمام سطح کفش ایمنی از مواد غیر رسانا ساخته شده است و در نتیجه هیچ بار الکتریکی از بدنه عبور نمی کند، زیرا شما اساساً کاملاً از زمین جدا هستید. کفش عایق برق که دارای رتبه خطر الکتریکی (EH) است، به این معنی بوده که توسط انجمن تست و مواد آمریکا (ASTM) برای محافظت از پوشنده در برابر شوک الکتریکی آزمایش شده است.

علل اصلی آسیب الکتریکی یا برق گرفتگی

تماس الکتریکی می تواند به روش ها و موقعیت های مختلفی رخ دهد از جمله:

  • ابزار معیوب یا آسیب دیده یا تجهیزات بد نگهداری شده
  • سیم کشی نامناسب و اتصال زمین نامناسب
  • روش ها یا محیط های کاری ناامن
  • مواجهه غیرمنتظره با قطعات الکتریکی
  • تماس با خطوط برق هوایی یا مدارهای ولتاژ بالا
  • مدارهای اضافه بار و نامناسب

محافظت از پا با کفش ایمنی عایق برق

کفش عایق برق دارای رتبه EH

در برخی موارد، کفش‌های ایمنی دارای رتبه EH می‌توانند تحت تأثیر عوامل خاصی قرار بگیرند که پتانسیل آن‌ها را برای ایمن نگه داشتن پوشنده کاهش می‌دهد. سایش بیش از حد زیره کفش یا قرار گرفتن در معرض شرایط مرطوب یا هر دو می تواند اثربخشی کفش های EH را کاهش دهد. کفش های ایمنی دارای رتبه EH معمولاً هنگام کار در مناطق خشک که احتمال برق گرفتگی در آنها زیاد است پوشیده می شوند. این کفش ها را در مناطق مرطوب، خطرناک یا انفجاری نپوشید! کفش‌های ایمنی EH به گونه‌ای طراحی شده‌اند که منبع ثانویه محافظت در برابر ضربه‌ها را برای پوشنده فراهم کنند. آنها تا ۱۸۰۰۰ ولت تست شده اند و باید عایق الکتریکی برای یک دقیقه ارائه دهند.

کفش ضد الکتریسیته ساکن و ESD

تفاوت بین کفش ایمنی آنتی استاتیک و ESD می تواند باعث سردرگمی زیادی شود. کفش های ایمنی ضد الکتریسیته ساکن دارای مقاومت الکتریکی پایینی بین ۰.۱ تا ۱۰۰۰ هستند که طبق استاندارد EN ISO ۲۰۳۴۴: ۲۰۱۱ ۵.۱۰ اندازه گیری شده است. کفش های ضد الکتریسیته ساکن با ارسال این بارها به زمین از تجمع بارهای الکتریکی ساکن در بدن انسان جلوگیری می کنند. آنها همچنین برای محافظت از تجهیزات الکتریکی حساس در برابر آسیب ناشی از شوک استاتیک، شارژ یا جرقه طراحی شده اند.

کفش های ایمنی ESD دارای مقاومت الکتریکی بین ۰.۱ تا ۱۰۰ هستند که طبق استاندارد BS EN IEC ۶۱۳۴۰-۴-۳:۲۰۱۸ اندازه گیری می شود. کفش ESD دارای مقاومت الکتریکی بسیار کم است تا از بار الکتریکی قوی و کنترل نشده جلوگیری کند. کفش ایمنی ESD و ضد الکتریسیته ساکن در صنایع مختلف از جمله هوافضا و مخابرات برای محافظت از تجهیزات یا قطعات حساس در برابر تخلیه الکترواستاتیک استفاده می شود.

انتخاب کفش عایق برق

کارگران برقی که در معرض ولتاژ بالا هستند نیاز به محافظت کامل از جمله کفش دی الکتریک دارند. در حالی که دستکش‌های عایق لاستیکی محافظت اولیه در برابر خطرات شوک را ایجاد می‌کنند، کفش‌های دی الکتریک محافظت ثانویه را در برابر پتانسیل گام و لمس در کل منطقه کار، نه فقط در ناحیه کار محدود، فراهم می‌کنند. کفش دی الکتریک در مواردی استفاده می شود که خطر برق گرفتگی ناشی از ولتاژ بالا وجود دارد.

چکمه‌ها و کفش‌های ایمنی دارای رتبه خطر الکتریکی (EH) چکمه‌های ایمنی ایزوله‌کننده هستند. این کفش های دارای استاندارد عمومی، ASTM F۲۴۱۳ هستند، این بدان معناست که کفش های دارای رتبه EH از مواد غیر رسانا ساخته شده اند. فقط زیره و پاشنه کفش های دارای رتبه EH برای تحمل ولتاژ نامی به مدت یک دقیقه بدون خرابی یا جریان نشتی بیش از یک میلی آمپر در شرایط خشک تست شده است. استاندارد ASTM F۲۴۱۳ تست های مورد نیاز و درجه بندی مقاومت در برابر ضربه (I) و مقاومت فشاری (C) را پوشش می دهد. تست های اختیاری ASTM F۲۴۱۳ شامل حفاظت در برابر خطر الکتریکی (EH)، حفاظت متاتارس (Mt)، حفاظت رسانا (Cd)، حفاظت اتلاف استاتیک (SD) و مقاومت در برابر سوراخ شدن (PR) است.

انتخاب کفش دی الکتریک با این استاندارد ها منجر به انتخاب محصولات باکیفیتی می شود که می توانند روی کفش کار یا روی پا پوشیده شوند. در حالی که کفش های دارای رتبه بندی ASTM F۲۴۱۳ EH دارای رتبه بندی هایی برای حداقل مقاومت در برابر ضربه و فشار هستند، کفش های دارای رتبه بندی ASTM F۱۱۱۷ به طور کلی به عنوان یک تست دی الکتریک سطح بالاتر و استاندارد پذیرفته شده اند. برای حداکثر محافظت، بسیاری از محصولات دارای استاندارد ASTM F۱۱۱۷ را می‌توان روی کفش‌ها و چکمه‌های کار استاندارد پوشید و خواص عایق الکتریکی را برای محافظت در برابر ضربه و فشرده‌سازی و اغلب در برابر سوراخ شدن اضافه کرد.

کفش عایق برق را بر اساس خطر انتخاب

مانند همیشه قبل از خرید کفش عایق برق باید مواردی ماند ارزیابی خطر، شرایط کار و قرار گرفتن در معرض را بررسی نمایید و سپس اقدام به انتخاب محصولات بر اساس آن نمایید. در مواردی که خطرات فیزیکی نیاز به محافظت در برابر ضربه و فشردگی تنها با قرار گرفتن محدود در معرض خطرات الکتریکی احتمالی دارند، کفش‌های دارای رتبه‌بندی ASTM F۲۴۱۳ با درجه‌بندی اجباری C و I به اضافه رتبه EH ممکن است مناسب باشند. با این حال، تکنسین های برق معمولاً با پاهای خود در گل و لای، آب، علف‌های بلند و سایر شرایط مختلف کار می‌کنند که در آن قرار گرفتن در معرض خطر می‌تواند وجود داشته باشد. به همین دلیل است که استانداردهای ASTM F۱۱۱۶ و F۱۱۱۷ برای ارائه سطح بالاتری از حفاظت عایق الکتریکی ایجاد شدند.

محافظت از پا با کفش ایمنی عایق برق

بازرسی کفش عایق برق

مانند همیشه، تجهیزات حفاظت فردی باید در شروع هر شیفت کاری و بلافاصله پس از هر اتفاقی که ممکن است باعث آسیب به محصول و کاهش ایمنی شود، بازرسی شود. آج‌ها و کفی‌ها با استفاده مکرر از بین می‌روند و سوراخ‌ها و سایش و بریدگی‌ها به وضوح محافظت را کاهش می‌دهند. اگرچه در حال حاضر هیچ استاندارد ASTM یا نظارتی بر بازرسی دوره ای آزمایشگاهی و آزمایش دی الکتریک کفش های حین خدمت وجود ندارد، بسیاری از شرکت ها حداقل به صورت سالیانه نیاز به آزمایش مجدد کفش های عایق برق خود دارند.

با استفاده گسترده از برق در جامعه مدرن، تجهیزات حفاظتی الکتریکی به عنوان یک عامل مهم می‌باشد. برق علاوه بر فواید بی شماری که دارد، جنبه مخربی نیز دارد که در صورت عدم رسیدگی در حال حاضر باعث صدمات، خسارات مالی و حتی تلفات جانی می شود. هر گونه هادی برقی یا تجهیزاتی که دارای بار انرژی هستند ممکن است منجر به شوک الکتریکی پیش‌بینی نشده و دیگر حوادث برق‌گرفتگی شود. بنابراین، هر فردی که ممکن است به طور عمدی یا تصادفی با محیط های زنده در تماس باشد، باید با ابزارهای ایمنی الکتریکی و الزامات PPE برای کارهای الکتریکی به ویژه دستکش ها و چکمه های عایق الکتریکی محافظت شود.

چکمه عایق برق چیست؟

چکمه های دی الکتریک مخصوصاً برای جلوگیری از رسانایی از طریق پاها طراحی شده اند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که در برابر ولتاژهای بالا محافظت شده با موادی که از اتصال زمین فعلی جلوگیری می کنند محافظت می کنند. جریان الکتریکی به اندازه کافی بزرگ می تواند سیستم قلبی و عصبی را تخریب کرده و باعث سوختگی بافت شود. با استفاده از کفش‌ها و چکمه‌های ایمنی دارای رتبه‌بندی الکتریکی می‌توان از چنین حوادث و تلفاتی جلوگیری کرد. کفپوش مرطوب یکی از دلایل اصلی حوادث برق گرفتگی است که با استفاده از یک جفت چکمه ایمنی دی الکتریک به راحتی می توان از آن جلوگیری کرد.

محافظت از پا با کفش ایمنی عایق برق

کاربرد کفش عایق برق

اغلب تلفات الکتریکی مستند اغلب به دلیل کفپوش مرطوب، حفاری و تعمیر و نگهداری اطراف کابل های بزرگ برق با دخالت تصادفی یا قطع کردن خط، تعمیر و نگهداری نیروگاه و موارد مشابه ثبت می شود. در اینجا برخی از مشاغل و کاربردهای صنعتی وجود دارد که از چکمه‌های لاستیکی و کفش‌های عایق‌دار استفاده می‌کنند.

  • نیروگاه های تولید برق
  • ایستگاه های تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی برقی؛ راه آهن، اتوبوس های شهری
  • شرکت های تاسیساتی که کابل ها را در زیر زمین نگهداری می کنند
  • پست های برق مستعد قوس فلاش مانند فرستنده های رادیویی، شرکت های حمل و نقل و غیره
  • نیروگاه های توربین بادی
  • شرکت های خدمات تست فعلی
  • ژنراتورهای برق سکوهای نفت و گاز

مشخصات کلیدی کفش عایق برق

کفش‌ها و چکمه‌های کار عایق برق تحت ملزومات ایمنی الکتریکی علامت‌گذاری شده‌اند و از پوشنده آن در طول یک روز کاری محافظت می‌کنند. آنها با مواد سبک وزن برای استفاده در ساعات طولانی با ویژگی های کاملاً عایق از برق، آب و دما طراحی شده اند. کفی های بالشتکی احساس راحتی در اطراف پاشنه برای کاهش خستگی و آسیب ساختاری ایجاد می کنند. مشخصات کلی کفش عایق برق و چکمه های عایق برق شامل موارد زیر است:

  • بدون درز و راحت
  • کاملا ضد آب
  • مقاوم در برابر لغزش و سقوط
  • انطباق با استانداردهای بین المللی
  • عایق حرارت و سرما
  • ارگونومیک

کفش عایق برق مطابق با استاندارد اروپایی

کفش عایق برق دارای استانداردهای مختلفی از جمله استاندارد EN اروپایی است. کفش عایق برق مطابقت شده با استاندارد EN ISO ۲۰۳۴۵:۲۰۱۱ دارای ویژگی های زیر است.

  • پاشنه جاذب انرژی برای کاربرد ارگونومیک
  • خواص عایق حرارتی
  • مقاومت در برابر سوخت و روغن برای جلوگیری از سقوط
  • ساختار قوی برای استفاده قابل اعتماد
  • مهندسی کلاهک برای مقاومت در برابر ضربه
  • زیره زیرین مستحکم برای اصطکاک
  • آستر نایلونی ضد حساسیت
  • مقاوم در برابر برش، سایش و سوراخ شدن
  • کفی جذب رطوبت

کفش ایمنی ضد برق باید چه داشته باشد؟

  • ماندگاری

برقکارها باید وظایف خود را در بسیاری از محیط های کاری انجام دهند. برخی از آنها در شرایط سختی کار می کنند و می توانند در کمترین زمان به یک جفت چکمه کار آسیب برسانند. به همین دلیل باید کفش عایق برقی را انتخاب کنید که ویژگی های ماندگاری لازم را داشته باشد.

  • حفاظت قابل اعتماد

برقکارها بیشتر از سایر کارگران در معرض خطر آسیب هستند زیرا آنها برای مدت طولانی با برق کار می کنند. سوزاندن سیم ها و سایر عناصر خطرناک در کارهای روزمره برقکارها بسیار رایج است. به همین دلیل است که هنگام تجزیه و تحلیل بهترین چکمه های کاری برای یک برقکار، باید بدانید که دو ویژگی اساسی وجود دارد: رتبه بندی خطر الکتریکی و پنجه ایمنی مناسب

این دو ویژگی به طور خاص در ساخت برخی از چکمه‌های کار عایق برق گنجانده شده‌اند تا از شما محافظت کنند تا از خطر برق گرفتگی در حین کار جلوگیری شود، زیرا برای جلوگیری از جریان الکتریکی در داخل چکمه طراحی شده‌اند.

  • حداکثر راحتی

راحتی یک نکته مهم در انتخاب کفش ایمنی برقی است و البته هر کفشی باید راحت باشد. دوره های طولانی ناراحتی یا درد می تواند بر سلامت پاها تأثیر منفی بگذارد و باعث ناراحتی کارگران در محل کار شود.

کد خبر: ۲۰۷٬۱۳۶

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha