به گزارش بازار، حسین شیرزاد رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در سال جاری کشاورزان الگوی کشت ارائه شده از جانب وزارت جهاد کشاورزی را رعایت نکرده و مبادرت به کشت گسترده محصول گوجه فرنگی نمود که نتیجتا عرضه بالای این محصول در مقابل تقاضای ثابت باعث شد تا در تابستان گذشته با کاهش شدید قیمت این محصول در بازار مواجه شویم . بگونه ای که قیمت گوجه در بازار پایین تر از قیمت تمام شده برای کشاورزان گردد و می رفت تا پایداری تولید این محصول در سال های آتی را دچار مخاطره نماید. ناگزیر این سازمان در اجرای سیاستهای حمایتی دولت از کشاورزان بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار کشور و ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت مبادرت به خرید حمایتی گوجه فرنگی مازاد بر نیاز صنف و صنعت در تابستان امسال نمود .
وی با اشاره به اینکه در این طرح مجموعا حدود ۳۳۵ هزار تن گوجه فرنگی مستقیماً از کشاورزان خریداری و در صنایع تبدیلی به رب گوجه فرنگی با کیفیت و واجد استانداردهای مربوطه گردید که در مجموع بالغ بر ۴۶ هزار تن رب گوجه فرنگی تولید شده است افزود: تعداد کارخانه های طرف قرارداد تعاونی های روستایی را تعداد ۲۳ کارخانه مستقر در ۷ استان که تاکنون ۶۵ میلیارد تومان معادل ۸۷ درصد از مطالبات کارخانه های رب گوجه فرنگی پرداخت شده است.
شیرزاد افزود: تاکنون حدود ۱۲،۵۰۰ تن از این رب در بازار فیزیکی بورس کالا عرضه و بفروش رسیده است.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران شفافیت، دسترسی آسان به اطلاعات و ایجاد فرصت مساوی برای خریداران را از ویژگی های فروش این کالا در بازار بورس اعلام کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: این رب پشتوانه ای جهت تعدیل قیمت این محصول در بازار می باشد که در راستای سیاست های تنظیم بازاری این سازمان به مرور از طریق بورس در بازار عرضه خواهد شد.
نظر شما