بازار؛ گروه بین الملل: ۲۶ اوت، کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین (CSRC) و وزارت دارایی آمریکا یک توافقنامه همکاری نظارتی برجسته با هیئت نظارت بر حسابداری شرکت های دولتی ایالات متحده آمریکا (PCAOB) امضا کردند.
این قرارداد به عنوان یک گام بزرگ در جهت گسترش همکاری حسابرسی دوجانبه عمل می کند و به کاهش تنش ها در مورد اختلاف حسابرسی یک ساله کمک می کند که به طور نامتناسبی بر شرکت های چینی مطابق فهرست شده در ایالات متحده تاثیر گذاشته است.
کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین در بیانیه عمومی خود گفت: حسابرسان، از منافع مشروع سرمایهگذاران محافظت میکنند و یک محیط نظارتی بینالمللی سالم را برای پیگیری امور شرکتها به شیوهای قانونی و منطبق ایجاد میکنند.
توافق چین و آمریکا در این زمینه، انگیزه لازم را برای حل یک موضوع حسابرسی مورد علاقه دوجانبه ارائه می دهد. نقش توافقنامه را در همسویی شیوه های حسابرسی شفاف با اصول برابری و تقابل در نظر بگیرید.
این امر حفاظت از ده ها شرکت چینی فهرست شده در ایالات متحده را گسترش می دهد، زیرا بازرسی های حسابرسی مطابق با قوانین و مقررات در هر دو کشور انجام خواهد شد. با توجه به اینکه شرکتهای مستقر در چین مجموعاً ۱.۳ تریلیون دلار ارزش بازار دارند، این مهم پیامی مطمئن برای سرمایهگذاران آمریکایی نیز ارسال میکند.
امضای این توافقنامه همچنین فرصت جدیدی را برای واشنگتن فراهم می کند تا قوانین حسابرسی ایالات متحده و چین را به طور مساوی در کوتاه مدت لحاظ کنند. اتکای بیش از حد به قاونین حسابرسی امریکا منجر به هدفگیری ناعادلانه شرکتهای چینی در گذشته شده است که باعث سوء استفاده از امنیت ملی و ناسازگاری با قوانین بازار قابل قبول دوجانبه شده است.
این توافق به دور شدن از مضامین سیاسی قوت میبخشد و اجازه میدهد تا بازرسیها از مؤسسات حسابرسی مربوطه «در صلاحیت هر دو طرف» انجام شود و به طور مؤثر خطر آسیبهای ناروا به حقوق و منافع شرکتهای چینی فهرستشده را کاهش دهد.
تعداد زیادی از شرکت های چینی با اعتماد سرمایه گذاران زیادی در وال استریت مواجه شده اند. فشار مستمر چین برای رشد اقتصادی باثبات یکی از عوامل کلیدی در خوشبینی سرمایهگذاران بوده است و شرکتهای چینی با افزایش میلیاردها دلار از بازارهای سهام ایالات متحده با سرعتی بیسابقه، ارزش بالایی را ارائه کردهاند.
همه این موارد نیاز به همکاری آینده چین و ایالات متحده آمریکا را برجسته می کند. نیاز به نظارت بر حسابرسی به روشی که با قوانین بازار مطابقت داشته باشد و کاملاً مطابق با استانداردهای بازرسی مشابهی باشد که برای سایر شرکتهای فهرستشده در ایالات متحده اعمال میشود، معامله روز جمعه چین و ایالات متحده را پیش برد.
بنابراین، برای واشنگتن ضروری است که فشار مداوم چین برای مدیریت اختلافات نظارتی را مورد توجه قرار دهد و اطمینان حاصل کند که با انجام اقدامات متقابل در آینده به نتیجه خواهد رسید. تنظیم کننده های ایالات متحده باید با شرکت های چینی مطابق با استانداردهای شفافیت حسابرسی رفتار کنند که برای شرکت های ثبت شده در بیش از ۵۰ کشور دیگر اعمال می شود.
جالب توجه است که فقدان یک چارچوب همکاری به طور رسمی ایجاد شده، تلاش های نظارتی برون مرزی را در گذشته پیچیده کرد. به عنوان مثال، عدم وجود این چارچوب، اختلاف طولانی مدت حسابرسی را برای شرکتهای چینی فهرستشده طولانیتر کرد، زیرا «ترتیبات خاص برای انجام بازرسیها» بهطور کامل شناخته نشده بود.
این ترتیبات شامل جزئیاتی در مورد نحوه به اشتراک گذاشتن جزئیات حسابرسی توسط شرکتهای حسابداری با تنظیمکنندههای چینی و ایالات متحده بوده و همچنین انطباق کامل با حوزههای قضایی «برون مرزی» و اینکه «محیط نظارتی بینالمللی سالم» برای شرکتهای فهرستشده ایالات متحده چگونه باید باشد را شامل میشود.
در نتیجه، معامله روز جمعه تلاشی مثبت برای رفع این ابهام است. این توافق به تنظیمکنندگان چینی و ایالات متحده اجازه میدهد تا بازرسیهای خود را با «وظایف قانونی» شرکتهای مربوطه در کشور مربوطه تنظیم کنند.
همچنین با یادآوری اینکه مقامات اوراق بهادار چینی از حقوق کامل برای تحقیق در مورد شرکت های حسابرسی جهانی در این فرآیند برخوردارند، زمینه را در فضای حسابرسی هموار می کند. تمام وعده های این توافق نامه برای افزایش همکاری حسابرسی آمریکا و چین در آینده سازگارتر و نتیجهگراتر پیش بینی شده است.
نظر شما