به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، قیمت روز آهن آلات در روز دوشنبه با توجه به تعطیلی روز گذشته، تمایل بیشتری به ثبات داشت و نوسانات چشمگیری مشاهده نشد، اگرچه کماکان برخی آهنفروشان افزایش جزئی نرخ اهن الات را در پیش گرفتند.
بازار ارز نیز مانند بازار آهن و فولاد نوسان اندکی را تجربه کرد به طوری که پس از بازگشت دلار به کانال ۲۷ هزار تومانی، تغییر قیمت جزئی را تجربه کرد و در پایان روز دوشنبه در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۳۳۰ تومان به فروش رسید.
تحلیل روزانه قیمت آهن
با توجه به ثبات نسبی که روز دوشنبه در بازار آهن و فولاد حاکم بود غالب مبادی فروش تغییر چندانی در قیمتها اعمال نکردند، به طوری که قیمت میلگرد آجدار که سردمدار افزایش قیمت مقاطع فولادی است و گاه مسیری جدا از سایر مقاطع طی میکند، عمدتا ثابت اعلام شد، اگرچه افزایش جزئی ۵۰ الی ۷۰ تومانی نرخ این محصول نیز مشاهده شد.
اما قیمت روز پروفیل و انواع لوله صنعتی، مانیسمان، داربستی و... بر خلاف غالب محصولات، تقریبا در اکثر مبادی فروش با افزایش قابل توجهی روبهرو بودند و به طور میانگین حدود ۳۰۰ الی ۴۵۰ تومان افزایش قیمت داشتند.
به تبعیت از جو غالب بازار قیمت نبشی و ناودانی ایرانی نیز نوسان چندانی نداشت و غیر از یک شرکت که کاهش ۲۵۰ تومانی داشت و یک شرکت که با افزایش ۵۰ تومانی اعلام قیمت کرد، مابقی با ثبات قیمت همراه بودند.
قیمت تیراهن نیز هم در بخش کیلوفروشی و هم در بخش شاخهفروشی با ثبات همراه بود، همچنین نرخ ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی نیز بدون تغییر بود در حالی که قیمت ورق سیاه به طور میانگین با افزایش ۲۰۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام شد.
در بررسی علل ثبات نسبی حاکم بر بازار روز دوشنبه عوامل متعددی را میتوان دخیل دانست که از جمله آنها میتوان به قیمت شمش عرضه شده در بورس کالا اشاره کرد.
طبق آمار نرخ شمش عرضه شده در تالار صنعتی تقریبا ثابت بود و در مقایسه با آخرین عرضه حدود ۰/۴ درصد افزایش داشت که با قیمت پایه ۱۳ هزار تومانی تقاضای بالایی را ثبت کرد.
امروز نیز تا ساعتی دیگر حدود ۲۳۸ هزار تن مقاطع فولادی در بورس کالا عرضه خواهد شد که شامل محصولاتی اعم از آهن اسفنجی، میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی، انواع ورق و ... است. نرخ پایه تعیین شده برای میلگرد اجدار حدود ۱۳ هزار و ۹۵۷ تومان است که ۹۹/۱ درصد قیمت کشف شده آخرین عرضه است.
مورد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، جریان مذاکرات برجام است که با کشدار شدن آن اخبار ضدونقیضی منتشر میشود که به شدت غالب بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گزارش آهن پرایس، آنچه از مذاکرات وین به گوش میرسد علیرغم امیدوارکننده بودن روند این نشستها، فعلا در گردنه مرحله نهایی متوقف شده است و گویا هنوز دو مسأله حلنشده وجود دارد که مانع از حصول توافقات است.
یکی از این موارد درخواست تعهد و تضمین ایران از امریکا مبنی بر عدم خروج از تعهدات توسط دولتهای بعدی است، مورد بعدی نیز درخواست خروج مسئولان تحریمشده از لیست تحریم حقوق بشری است که ارتباطی با برنامه برجام ندارد.
با این اوصاف نتیجه مذاکرات فعلا در این مرحله متوقف شده و گشایش این گره نیز گویا به دست جمهوریخواهان آمریکایی است که در حال حاضر مانع از حصول توافقات نهایی است.
افت تولیدات فولادی در سالجاری
از ابتدای سالجاری صنایع فولادی با مشکلات متعددی اعم از قطعی برق و کمبود گاز مواجه شدند که موجب شد فولادسازان برخلاف انتظار، برنامه تولید فولاد سالیانه را نتوانند عملی کنند و با کاهش تولید مواجه شوند.
طبق گفته بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد مشکلاتی که در سالجاری در زمینه تأمین انرژی صنایع فولادی داشتیم حل نشده و ممکن است در سال آینده نیز به چالش بزرگی برای فولادسازان تبدیل شود.
از سوی دیگر تعیین قیمت محصولات فولادی و موانعی که در صادرات این محصولات وجود دارد و همچنین مشکلات زیرساختی صنایع تولیدی، همگی موانع بزرگی است که میزان تولید فولاد را در سال آینده نیز تحتالشعاع قرار میدهد.
احرامیان در پایان به کاهش میزان تولید در سالجاری اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، صنایع فولادی به طور میانگین با ۷۰ درصد پتانسیل خود تولید داشتهاند که این میزان بیانگر کاهش ۲۰ درصدی تولید است که این امر در نهایت آسیبهای مالی هنگفتی برای شرکتها در پی خواهد داشت.
نظر شما