به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، روز گذشته قیمت روزانه آهن آلات در کلیه مبادی فروش در حالی میل به ثبات و سکون داشت که قیمت میلگرد آجدار چار نوسان افزایشی بود و رشد محسوسی را تجربه کرد.
در همین اثنا بازار ارز نیز مجددا نوسانات کاهشی را تجربه کرد به طوری که نرخ دلار در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۵۶۰ تومان به فروش رسید.
تحلیل روزانه قیمت آهن
روز گذشته قیمت اهن الات اگرچه تقریبا در کلیه اهن فروشیها ثابت بود اما گویا به تأثیر از بورس کالا، نرخ میلگرد روندی رو به رشد طی کرد و تا حدود ۵۰ الی ۲۰۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد.
اما برخلاف قیمت میلگرد سایر محصولات تقریبا تغییر قیمتی نداشتند به عنوان مثال قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی تقریبا در همه شرکتها ثابت اعلام شد. قیمت پروفیل و انواع لوله صنعتی، داربستی، مانیسمان و... نیز به تبعیت از جو غالب تغییر قیمت محسوسی نداشت البته کاهش قیمت ۵۰ تومانی این محصولات نیز مشاهده شد.
نرخ تیراهن نیز تقریبا در همه بخشها با ثبات همراه بود، به این صورت که در بخش کیلوفروشی در کنار کاهش قیمت ۲۰۰ تومانی در یک شرکت مابقی مبادی فروش بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند. در بخش شاخهفروشی نیز اگرچه کاهش قیمت ۱۰ الی ۵۰ هزار تومانی نیز مشاهده شد اما غالب مبادی فروش تمایل بیشتری به حفظ قیمتها داشتند.
در این میان انواع ورقها نیز روند کاهشی طی کردند به طوری که قیمت ورق سیاه حدود ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان و قیمت روز ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشتند.
همانطور که احتمال میرفت در پی تحریک بورس کالا، قیمت روزانه آهن تحت تأثیر قرار گرفت اما گویا این اثربخشی بیشتر در زمینه میلگرد آجدار مشهود بود و سایر محصولات به آنچه در تالار صنعتی رخ داد بیتفاوت بودند.
طبق آمار موجود از ۱۲۰ هزار و ۸۳۸ تن محصولات عرضه شده در بورس کالا حدود ۱۶۲ هزار و ۸۶۲ تن تقاضا وجود داشت که از این میان میلگرد بالاترین رقابت را ثبت کرد به طوری که قیمت پیشنهاد شده برای آن حدود ۱۴ هزار و ۱۶۲ تومان بود که این رقم بیانگر رشد ۲/۵درصدی قیمت میلگرد بود.
گفتنی است پایینترین نرخ میلگرد اجدار در بازار آزاد ۱۵ هزار و ۲۵۰ تومان بود و سقف قیمتی آن نیز حدود ۱۶ هزار و ۳۵ تومان بود. نرخ تعیین شده برای تیرآهن نیز حدود ۱۳ هزار و ۸۸۲ تومان بود که بیانگر رشد ۰/۷درصدی این محصول بود.
میزان خرید اهن الات عرضه شده در بورس یکی از اثرگذارترین عوامل نوسان قیمت مقاطع فولادی در بازار آزاد است از همین روز آنچه از بورس کالای روز گذشته به بازار اهن مخابره شد افزایش قیمت میلگرد آجدار را در پی داشت.
اما واقعیت امر این است که دو کفه تقاضا و عرضه تناسب چندانی باهم ندارند و نامتعادل هستند زیرا همچنان کمبود تقاضای مصرفی و سرمایهای یکی از مهمترین چالشهای بازار آهن و فولاد در این روزها به شمار میرود که با همه تلاشها و هیجاناتی که برای شکستن این رکود صورت میگیرد در نهایت به نتیجه مطلوبی نمیرسد و پای خرید آهن سنگ شده و بدون رونق است.
به گزارش آهن پرایس، نوساناتی که در دو هفته اخیر در بازار آهن مشاهده شد به تأثیر از بورس کالا برای برونرفت از رکود بود اما هفته دوم بهمن درحالی پایان یافت که قیمت روزانه آهن در مقایسه با هفته اول که روندی افزایشی داشت، نوسانات متعددی را تجربه کرد به طوری که در کنار افزایش جزئی قیمتها، کاهش و ثبات قیمت نیز به طور گسترده در بازار آهن حاکم بود.
علاوهبر این خبرهای خوشایندی از مذاکرات وین به گوش میرسد که گویا هم در بازار آهن و هم در قیمت دلار اثرات مثبتی گذاشته است. شنیدهها حاکی از آن است که زمینه توافقات مطلوب برای دو طرف فراهم شده است و باقریکنی معاون سایسی وزیر امور خارجه در نشستی روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و از عدم مذاکرات مستقیم با آمریکا خبر داده است.
وی همچنین در میان گفتوگوهای خود اظهار کرد که اگر غربیها حسن نیت داشته باشند شرایط برای یک توافق خود و بُردبُرد مهیا است.
حذف لوله و پروفیل از بورس کالا
براساس گزارشها طبق درخواست سندیکای لوله و پروفیل مبنی بر حذف عرضه این محصولات در بورس کالا، طی موافقت مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با این پیشنهاد، تولیدکنندگان دیگر ملزم به عرضه لوله و پروفیل در بورس کالا نیستند.
یکی از علل این درخواست تنوع محصولات و گستردگی دامنه مصرفکنندگان بود که عرضه این محصولات در بورس کالا را با دشواریهایی مواجه میکرد که در نهایت با تأیید کمیته عرضه در بورس کالا، تولیدکنندگان لوله و پروفیل طی نامهای از اجبار و الزام به عرضه محصولات خود در بورس کالا معاف شدند.
نظر شما