به گزارش بازار به نقل روابط عمومی اتاق اصناف تهران، ابراهیم محمدولی، افزود: برای ساخت طلا و فروش آن باید استاندارد مشخصی رعایت شود. این مسئولیت را رسته عیارسنجی این اتحادیه بر عهده دارد. هر مصنوعی که ساخته و به فروش میرسد باید عیاری ۷۵۰ یا بالاتر داشته باشد و هیچ فروشندهای حق ندارد مصنوع طلا را با عیار پایینتر بفروشد؛ اما میتواند طبق قانون و اصول و قواعد تعریف شده آن مصنوع را از فروشنده خریداری کند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران تصریح کرد: تولیدکنندگانی که در شهرهایی همچون اصفهان، مشهد، تهران، زنجان، تبریز، مرکزی و ... مشغول تولید هستند توسط اتحادیههای مربوطه و اداره استاندارد کد شناسایی دریافت و برروی مصنوع ساخته شده باید کد و عیار ۷۵۰ را حک کنند
وی ادامه داد: اداره استاندارد سالی یک یا دو بار و بازرسان اتحادیه طلا و جواهر هر ماه به طلاسازیها و فروشندگان این مصنوعات مراجعه و پس از نمونه برداری از مصنوعات و تحویل رسید طبق وزن و دیگر مشخصات به تولیدکننده یا فروشنده، مصنوع را به اتحادیه برای مراحل دیگر میسپارند. در ادامه اتحادیه با تغییر پاکت و نام، با ثبت در سیستم و درج در دفتر و ثبت و ضبط آن در اتحادیه به اعضای عیار سنج میسپارد که پس از سه چهار روز کاری به صاحب مصنوع برگردانده میشود.
محمد ولی افزود: اگر موارد غیر استاندارد در ساخت و عیار طلا دیده شود در موارد جزئی تذکر لازم داده میشود؛ اما در خطاهای بزرگتر با طی مراحل اداری به مراجع قضایی سپرده میشود. این دقت نظر در اتحادیه موجب شده اعضا در کار و ساخت مصنوعات خود رعایت اصول استاندارد را داشته باشند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در رابطه با استاندارد جواهر و سنگهای قیمتی بیان داشت: شناسایی سنگهای قیمتی کاملاً تخصصی است؛ اما آن مقدار طلا بر پایه اصلی که جواهر بر آن ساخته شده است را اتحادیه بررسی میکند.
نظر شما