به گزارش خبرنگار بازار؛ معاملات امروز بورس تقریبا متعادل دنبال شدند. پس از رشد نرخ دلار در روز گذشته و همچنین، شاخص کل؛ معاملات روز جاری به گونهای رقم خورد که شاخص کل در روز پایانی معاملات این هفته مجدداً وارد فاز نزولی شد و افت کرد چراکه نرخ دلار در بازگشایی بازار ارز کاهش یافت و به گفته کارشناسان، سهامداران برای تهیه عرضه اولیه «فسبزوار» به فروش برخی سهمهای خود روی آوردند. به این ترتیب، شاخص کل امروز ۸ هزار و ۶۶۴ واحد افت کرد و به یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۲۹۸ واحد رسید.
شاخص کل هموزن نیز مانند شاخص کل حرکت کرد. این شاخص امروز یکهزار و ۴۴۸ واحد کاهش یافت و روی خانه ۴۵۰ هزار و ۴۶۰ واحدی ایستاد. در این میان، گروه فلزات اساسی هم با فشار عرضه در سهمهای خود روبهرو شد و با ریزش ۸ هزار و ۳۰۱ واحدی، در ارتفاع یک میلیون و ۱۴۹ هزار و ۵۷۰ واحدی قرار گرفت. به نظر میرسد که روند بورس همچنان به همین صورت ادامه داشته باشد تا زمانی که تکلیف مسائل جدید سیاسی مشخص شود.
در معاملات امروز، نمادهای «سپید»، «آبادا»، «ولکار»، «شستا»، «کیمیاتک»، «ومدیر» و «ثبهساز» بیشترین تراکنش را داشتند. «شستا»، «فولاد»، «اخابر»، «فملی»، «رمپنا» و «پارس» بیشترین اثر منفی را روی روند حرکتی شاخص کل داشتند و نماد «پارس» بود که کمی شاخص را بالاتر کشید. سه گروه خودرو، شیمیایی و فلزات اساسی مانند روزهای قبل بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
نمادهای فولادی امروز را با رنگ قرمز پشت سر گذاشتند و تنها نماد «فجر» بود که روز را سبز طی کرد. «فخوز»، «فنورد» و «فسازان» بیشترین ضرر را داشتند. «کچاد» و «کگل» هم امروز در میان نمادهای سرخ بازار بودند و نماد «ذوب» هم حدود ۱.۵ درصد ضرر کرد. هنوز خبری از عرضههای اولیه فولادی در بازار نیست، اما این سهمها میتوانند کمی بازار را تغییر دهند.
پوریا نوروزی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با روند معاملات بورس که امروز هم منفی بود، اظهار کرد: در حال حاضر، ابهامات زیادی در بازار سرمایه وجود دارد و محرک اصلی بازار همین ابهاماتی هستند که باید برطرف شوند، اما ابهام اصلی بازار سهام در حال حاضر مذاکرات برجام است که به دنبال سفر گروسی به ایران و اعلام توافق آژانس بینالمللی اتمی با ایران به وجود آمده است.
وی در ادامه مطرح کرد: در وهله بعدی اگر سیاستهای مربوط به قیمتگذاری دستوری حل و فصل شود، ابهام و بیاعتمادی در بازار کمتر میشود. در حال حاضر، موضوع قیمتگذاری دستوری در صنایع مختلف ایجاد شوک و هیجان کرده است و مهمترین صنایعی که از این مسائل رنج خواهند برد، سهام شرکتهای سیمانی و فولادی هستند که در حال حاضر، وزارت صمت دست به کنترل این بازارها زده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: انتشار اوراق بدهی و کسری بودجه عامل تهدید کننده اصلی بازار هستند. همچنین گمانههایی درباره انتشار اوراق بدهی با نرخ بالا زده میشود و همین موضوع بیاطمینانی را در بازار بالا برده است زیرا این بازار رقیب اصلی بورس به حساب میآید.
نوروزی در پایان خاطرنشان کرد: سهام عدالت موضوع دیگری است که اگر به صورت بلوکی یا به هر روش دیگری آزادسازی شود به بازار فشار فروش وارد میکند و باید با احتیاط و تأمل بیشتری نسبت به این موضوع تصمیمگیری شود. علاوه بر این، بحث آزادسازی خودرو وجود دارد که باعث خواهد شد خودروسازان داخلی کمی با ضرر مواجه شوند، اما این مسئله به تعدیل قیمتها در بازار این محصول کمک خواهد کرد.
نظر شما