به گزارش بازار، امیر یاقوتی از در دسترس نبود بخشی از نیروگاه های آبی برای تولید برق خبر داد و این رقم را بسیار بالا تخمین زد.
وی افزود: از دیگر عوامل تاثیر گذار در کمبود برق، گرمای بسیار بالای هواست که موجب شد بخشی از نیروگاه های ما از مدار خارج شود.
یاقوتی با اعلام اینکه از ابتدای سال امیدواری هایی نسبت به بارش های بهاره وجود داشت، ادعا کرد: ما نیز تلاش کردیم با راهکارهای جایگزین بخشی از کمبودها را جبران کنیم و از ابتدا شرایط برای استفاده مینیموم از منابع آبی صورت گرفت.
مدیرکل امور مشترکین توانیر اضافه کرد: شروع شدن زودهنگام گرما سبب افزایش مصرف و بخشی از نیروگاه ها نیز در پایان اردیبهشت ماه وارد مدار شدند.
یاقوتی به زعم خود از برنامه ریزی های روزانه ای در حوزه وزارت نیرو سخن گفت و ادامه داد: شرایط کنکور و انتخابات نیز جزء اساسی ترین موضوعات در تامین برق بود و باید از آن استفاده می کردیم که نیازمند برنامه ریزی میان مدت بود.
یاقوتی در پاسخ به سوال مجری برنامه نسبت به آمار استفاده برق در حوزه استخراج بیت-کوین اظهار کرد: ۳۰۰ مگاوات برق برای استخراج قانونی رمز ارزها استفاده می شود؛ یعنی استخراج کنندگان مطابق مجوز صادر شده از سوی وزارت صمت مجاز به استفاده از این میزان برق هستند.
وی ادامه داد: ما نسبت به ماینرهای غیر مجاز بی اطلاع هستیم که در منازل، ادارات، صنایع و... کشفیات داشتیم و حتی در مراکز فرهنگی و بخش هایی که کسی بدان فکر هم نمی کند، استخرج رمز ارز اتفاق افتاده است.
یاقوتی همچنین درباره آمار ۲ هزار مگاواتی اعلام شده گفت: این آمار بر اساسِ میزان رمز ارز استخراج شده و نسبتِ برق موردِ نیاز به دست آمده است و در کشورمان این تخمین عددی در خوشبینانه ترین حالت ۲ هزار مگاوات است.
وی در مصاحبه با رادیو گفتوگو خاطرنشان کرد: این آمار ۶ ماهه است و روی همین ۲ هزار مگاوات مانده است.
یاقوتی در بخشی دیگر از این گفتگوی رادیویی در شبکه گفتوگو، در واکنش به سخنان مهمان برنامه که از مجلس در استودیو حاضر بود، گفت: کسی منکر کمبودها نیست ولی در این شرایط بحث راه حل های آنی مطرح است تا مشکلات را به حداقل برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: امروزه ادارات به خوبی با ما همکاری می کنند و روشنایی معابر و آب کشاورزی و صنایع بخش دیگر برنامه هایی است که دنبال می کنیم.
یاقوتی افزود: سعی داشتیم با جا به جایی بار مشترکین، بخشی از کمبودها را جبران کنیم و طبیعت تداوم گرمایی، می توانستیم منابع بیشتری آب در اختیار داشته باشیم.
نظر شما