۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۱
«پساب» فرصتی برای ثروت‌سازی در بحران| تحقق شعار سال با بازچرخانی آب 
گزارش بازار؛

«پساب» فرصتی برای ثروت‌سازی در بحران| تحقق شعار سال با بازچرخانی آب 

احداث تصفیه‌خانه‌های مدرن و بازیافت آب نه‌تنها چالش کم‌آبی صنایع را حل می‌کند، که با فروش آب بازیافتی به سودآوری پایدار می‌رسد، این طرح به‌عنوان اولویت جذب سرمایه‌گذاری مطرح است.

بازار، گروه استان‌ها: استان سمنان را ششمین استان خشک کشورمان می نامند استانی که برای شرب، کشاورزی و صنعت آب می خواهد و تامین آب برایش به یکی از دشوارترین و سخت ترین چالش ها بدل شده است.

برای تامین آب در سمنان راهکارهای مختلفی عنوان می شود که یکی پس از دیگری تست شده و برخی شان جواب نداده و برخی دیگرشان هم نیازمند مدت زمان طولانی است و البته هزینه های هنگفت است در نتیجه باید آن را قدری بعید و دور دانست.

۳ راهکار تامین آب در استان سمنان

کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با خبرنگار بازار، می گوید: مشخصاً برای تامین آب مورد نیاز استان به ویژه در بخش صنعت و کشاورزی سه راهکار طی یک دهه اخیر اتخاذ شده که شامل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستند که کوتاه مدت شامل لایروبی قنوات و چاه ها و ... است .

استاندار سمنان: اجرای طرح‌های پساب (تصفیه و بازیافت فاضلاب) برای تأمین آب دارای فواید متعددی است که می‌تواند نقش مهمی در مدیریت منابع آبی، به‌ویژه در مناطق با کمبود آب، ایفا کند

حسین نیازیان با بیان اینکه راهکار میان مدت، طرح های آبرسانی مانند کالپوش، فینسک و حبله رود و ... هستند یعنی تامین آب و انتقال از حوزه های درون استانی، بیان کرد: راهکار بلند مدت نیز انتقال آب بین حوزه ای شامل حزر و عمان و ... به سمنان و دشت مرکزی ایران است که هم بعید و هم بسیار پرهزینه محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در این بین بازچرخانی آب و استفاده از پساب تولید شده از تصفیه آب در استان سمنان که به آن آب خاکستری هم می گویند و سه تا چهار دهه است که در کشورهای پیشرفته انجام می شود قرار دارد، بیان کرد: پساب در واقع راهکار کوتاه مدتی است که با توجه به شرایط بودجه ای، ترک فعل ها، اهمیت ندادن مدیران و ... به راهکار بلند مدت بدل شده است!

«پساب» فرصتی برای ثروت‌سازی در بحران| تحقق شعار سال با بازچرخانی آب 

تحقق شعار سال

با توجه به شعار سال یعنی سرمایه گذاری برای تولید به نظر می رسد که امسال مسئولان استان سمنان می بایست طرح های قابل سرمایه گذاری در زمینه بازچرخانی آب و تصفیه خانه ها را در استان پیشنهاد دهند تا هم بتوانیم به شعار سال جامه عمل بپوشانیم و هم آب خاکستری ارزشمند مورد نیاز استان را تامین کنیم.

تصفیه خانه‌های سمنان، دامغان و شاهرود آنطور که مسئولان پیش بینی می کردند پیش نرفته اند تصفیه خانه سمنان که قرار بود به کمک صنعت بیاید یک دهه بلاتکلیف ماند و سرمایه گذاران آن کار را رها کرده و کار به شهرداری سمنان سپرده و در نهایت آن بلایی سر تصفیه خانه سمنان آمد که سر دیگر طرح های نیمه تمام استان آمده است.

امسال اما به نظر می رسد حجم شدید خشکسالی استان سمنان و مسئولان آن را مجاب کرده که مجبور هستند بخش مهمی از آب مورد نیاز صنعت و کشاورزی این استان را از بازچرخانی آب تامین کنند زیرا منابع آبی استان به شدت افت کرده و طبق اعلام هواشناسی میزان بارش در استان هم ۴۰ درصد کمتر شده است.

عزم دولتی‌ها جزم شد

استاندار سمنان در نشست سازگاری با کم آبی استان از تدوین برنامه های مورد نیاز شهرستان های هشت گانه استان در زمینه کم آبی خبر داد و اعلام کرد: به شرکت‌های آب منطقه‌ای و آبفا ماموریت داده شده برای هر یک از شهرستانها برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت درخصوص تامین آب شرب تهیه، تدوین و ارائه کنند.

کارشناس اقتصادی: هزینه تصفیه و بازچرخانی آب و استفاده از پساب برای صنایع بسیار کمتر از انتقال آب است

محمد جواد کولیوند با بیان اینکه اجرای طرح‌های پساب (تصفیه و بازیافت فاضلاب) برای تأمین آب دارای فواید متعددی است که می‌تواند نقش مهمی در مدیریت منابع آبی، به‌ویژه در مناطق با کمبود آب، ایفا کند، ادامه داد: با تصفیه و استفاده مجدد از پساب، فشار بر منابع آب سطحی و زیرزمینی کاهش می‌یابد و آب شیرین برای مصارف حیاتی‌تر (مانند شرب) حفظ می‌شود.

وی با بیان اینکه از مدیران خواسته شده در جلسات مرتبط با تامین آب بیان نظرات و برآوردها بصورت دقیق و شفاف و کارشناسی باشد، تصریح کرد: در این جلسه تخصصی بدنبال کارهای نمایشی نیستیم بلکه باید با ارائه واقعیت‌های موجود و پذیرش مشکلات نسبت به یافتن راه حل کارشناسی بمنظور حل موضوع چاره اندیشی کنیم.

«پساب» فرصتی برای ثروت‌سازی در بحران| تحقق شعار سال با بازچرخانی آب 

باید در عمل ثابت کرد

این سخنان به نظر می رسد که نشان می دهد مسئولان ارشد استانی سمنان بالاخره مجاب شده اند که چاره ای جز حرکت عملی و با برنامه برای رفع مشکلات کم آبی استان ندارند اما ۱۳۰ عملکرد کولیوند در استان هم نشان داده که صحبت های او چندان عملی نشده و تنها وی بر روی برنامه تاکید دارد و فعلاً از اجرا خبری در استان نیست در صورتی که آب در استان نیازمند عزم جدی و عملی و فوری است.

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار، می گوید: ما برای تکمیل تصفیه خانه های استان سمنان نیازمند تامین سرمایه و جذب سرمایه گذار هستیم که باید طرح های مرتبط با این موضوع در استان تدوین شود امروز درست است که پساب در شهرک صنعتی سمنان استفاده می شود اما در قیاس با نیاز آبی صنایع و کشاورزی استان واقعا ناچیز است.

سید رضا طباطبایی با بیان اینکه پساب و بازچرخانی آب به واسطه اینکه مشتریان فراوانی دارد بهترین زمینه برای جذب سرمایه گذار در استان سمنان است، تاکید کرد: شهرک های صنعتی و نواحی صنعتی که ۱۸ مورد در استان هستند و دو هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی استان سمنان مشتریان پساب در استان سمنان محسوب می شود در نتجه پساب هنوز تولید نشده، مشتری خاص خودش را دارد.

کارشناس اقتصادی: باید استان سمنان به عنوان استانی که دارای تنش آبی است در زمینه جذب سرمایه گذار حوزه پساب معرفی شود

وی با بیان اینکه هزینه تصفیه و بازچرخانی آب و استفاده از پساب برای صنایع بسیار کمتر از انتقال آب است، افزود: در تمام این سال ها همه مسئولان از انتقال آب خزر، به مراتب بیشتر از بازچرخانی آب در استان سمنان صحبت کرده اند و این نشان می دهد که درک درستی از شرایط در استان از سوی مسئولان وجود نداشته است.

باید سرمایه گذار جذب کرد

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مسئولان ما باید از سرمایه گذاران بخواهند که در این زمینه ورود داشته باشند، تاکید کرد: باید پذیرفت که دولت به تنهایی امکان اجرایی ۱۰۰ درصد تصفیه خانه های استان را ندارد که اگر داشت تصفیه خانه سمنان یک دهه طول نمی کشید و تازه هنوز هم کامل نشده است.

طباطبایی با بیان اینکه باید استان سمنان به عنوان استانی که دارای تنش آبی است در زمینه جذب سرمایه گذار حوزه پساب معرفی شود و در تمام کشور اعلام شود که سرمایه گذاری در صنعت بازچرخانی آب در این استان با مشوق هایی همراه خواهد شد تا سرمایه گذاران جذب شوند، بیان کرد: مسئولان ما باید طرح ها و مشوق های خود را در زمینه احداث نصفیه خانه های جدید حتی در استان سمنان تدوین و ارائه کنند همچنین می توان از ظرفیت ورود سرمایه های مردمی در قالب های تعاونی و حتی کنسرسیوم های بین المللی به خصوص با چین استفاده کرد.

وی با بیان اینکه بازجرخانی آب دارای ریسک فروش کمتری است و می تواند سرمایه وارد شده را سریع تر باز گرداند زیرا از همین حالا مشتری آن مشخص است و قرار نیست تولیدکننده پساب به دنبال مشتری برود و اگر همین دو هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی نیازمند آب در استان مشتریان این آب خاکستری باشند سرمایه گذاری جواب داده است.

کد خبر: ۳۳۵٬۶۱۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha