بازار؛ گروه صنعت: فولاد مبارکه از دو نگاه وارد سرمایه گذاری میادین گازی میشود. اول از منظر یکی از مصرف کنندگان گاز در کشور و از منظر دوم با نگاه سهامداری و سرمایه گذاری این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. نگاهی به ۲ سال اخیر نشان میدهد چالش انرژی توانسته میزان تولید و صادرات واحدهای تولیدکننده فولاد تحت تأثیر قرار دهد، در حالی که طرحهای توسعهای بسیاری در همین چند ساله اجرا یا در دست اجرا است.
ورود به حوزه نوآوری و تکنولوژیهای جدید به عنوان یک ضرورت و یک هدف دارای اولویت برای فولاد مبارکه تعریف شده و طی دو سال گذشته اتفاقات خوبی در این حوزه رقم زده است این مسأله در نتیجه نگاه مدیران فولاد مبارکه به حوزه نوآوری به وجود آمده است.
هرچند در نگاه اول به نظر میرسد که سرمایهگذاری در بحث گاز کمی شرایط متفاوتتری دارد و ورود شرکتهای فولادی چندان آسان نیست. اما ظرفیتهای فولاد مبارکه و در اختیار داشتن سرمایه مناسب سختیها کاهش میدهد.
بحث ورود فولاد مبارکه به سرمایه گذاری در میادین گازی تقریباً از ۲ سال قبل مطرح شد و این هلدینگ اعلام آمادگی کرد که میتواند برای توسعه میادین گازی وارد عمل شود. بر همین اساس فاز ۲ سال گذشته ۲ میدان گازی را برای مطالعات به وزارت نفت معرفی کردهاست و مجوز انجام مطالعات بر روی یک میدان را دریافت است.
مطالعات اولیه دو میدان گازی توسط فولاد مبارکه انجام شده اما چند ماه اخیر روند انعقاد قرارداد کمی کند شده و در حال حاضر مذاکرات نهایی شده تا کار عملیاتی را آغاز کند.
شرکت فولاد مبارکه در مقطع کنونی میتواند لولههای گاز مقاومت در برابر سایش، محافظت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر تماس با مواد شیمیایی تولید کند که بسیار مناسب برای ساخت لولههای گاز هستند. این موضوع نشان میدهد که فولاد مبارکه اصفهان در تأمین تجهیزات عمومی سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز خودکفاست و میتواند سازههای مورد نیاز بدون اتکا به شرکتهای خارجی بسازد
اما حالا فولاد مبارکه اصفهان پا را فراتر از سرمایه گذاری در حوزه برق گذشته است و اعلام آمادگی کرده که میتواند در صنعت نفت و گاز همکاری کند. این موضوع از آنجایی دارای اهمیت است که شرکت فولاد مبارکه در مقطع کنونی میتواند لولههای گاز مقاومت در برابر سایش، محافظت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر تماس با مواد شیمیایی تولید کند که بسیار مناسب برای ساخت لولههای گاز هستند. این موضوع نشان میدهد که فولاد مبارکه اصفهان در تأمین تجهیزات عمومی سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز خودکفاست و میتواند سازههای مورد نیاز بدون اتکا به شرکتهای خارجی بسازد.
از طرف دیگر شرکت فولاد مبارکه هم اکنون حدود دو میلیارد دلار صادرات دارد، به همین دلیل در واردات و تأمین تجهیزات تخصصی صنعت نفت مشکلی ندارد. همچنین از آنجایی که برخی از شرکتهای خارجی برای ساخت سازهای فراساحل به تجهیزات فولادی نیاز دارند برای سفارش محصولات خود به همکاری شرکتهای فولادی نیاز دارند. به همین دلیل فولاد مبارکه اصفهان به راحتی میتواند با شرکتهای نفتی به صورت جوینت ونچر همکاری کند یا در زمینه انتقال دانش فنی استخراج و فرآوری مشتقات نفتی از پیمانکاران خارجی مشاوره بگیرد.
فولاد مبارکه سبد کاملی از محصولات فولادی ردارد
فولاد مبارکه علی رغم اینکه سبد کاملی از محصولات فولادی را دارد و چند صد نوع محصول را به مشتریان ارائه میدهد، اما همچنان راهبرد اصلی فولاد مبارکه در چند سال اخیر تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر است، طی سه سال گذشته تاکنون ۳۷ محصول جدید به بازار عرضه کرده و تا پایان سال نیز ۵ محصول جدید را ارائه خواهد کرد.
در نیمه اول سال جاری بین شرکتهای فولادی تنها شرکت فولاد مبارکه است که ۱۴.۷ درصد افزایش سودآوری را داشته است، این در حالی است که از بزرگترین شرکتهای فولادی بعد از فولاد مبارکه تا شرکتهای کوچک در این حوزه همه ۶۰ تا یک هزار درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش سودآوری را داشتند و این امر به دلیل قطعیهای برق بود. علت موفقیت فولاد مبارکه در این زمینه راهاندازی نیروگاه سیکل ترکیبی بود. در کشور با ناترازی انرژی مواجه هستیم و روز به روز قیمت انرژی افزایش مییابد، پس سرمایهگذاری در بخش انرژی سرمایهگذاری خوبی خواهد بود.
دو نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار داد، تاکنون ۶۱۴ مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی و ۴۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی ماه گذشته وارد مدار شده است. فاز سوم نیروگاه سیکل ترکیبی حرارتی است و تا نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. این موضوع دستیابی به اهداف فولاد مبارکه در راستای تولید فولاد سبز را در دسترس تر کردهاست.
نظر شما