۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷
کف قیمت آهن شکسته شد!

کف قیمت آهن شکسته شد!

روز گذشته به دنبال نوسانات نرخ دلار بین دو کانال ۶۰ و ۶۱ هزار تومان قیمت آهن آلات نیز نوسانات متعددی را تجربه کرد به طوری که قیمت‌ها به کمترین میزان خود در چند ماه گذشته رسید.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، روز گذشته به دنبال نوسانات نرخ دلار بین دو کانال ۶۰ و ۶۱ هزار تومان قیمت آهن آلات نیز نوسانات متعددی را تجربه کرد به طوری که قیمت‌ها به کمترین میزان خود در چند ماه گذشته رسید.

به این صورت که قیمت میل‌گرد در برخی کارخانه‌ها ثابت ماند، اما برخی دیگر کاهش ۵۰ تا ۲۰۰ تومانی را تجربه کردند. قیمت میلگرد نیشابور به کف قیمت میلگرد بازار که در کانال ۲۵.۵۰۰ تومانی قرار دارد نزدیک شده است و فاصله هزار تومانی دارد در واقع هر کیلو میلگرد نیشابور ۲۶.۴۱۰ تومان معامله می‌شود.

قیمت میلگرد ۱۶ ذوب آهن که درحال حاضر ۲۷.۵۰۰ تومان اعلام می‌شود در ابتدای اسفند سال گذشته نیز در همین کانال قیمتی معامله می‌شد درحالی که در نیمه‌های فروردین قیمت این محصول از کانال ۳۰ هزار تومان هم عبور کرد؛ قیمت میلگرد امیرکبیر هم ۲۶.۸۰۰ تومان اعلام شد.

اکثر کارخانه‌های تیرآهن قیمت ثابتی داشتند، به جز قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان و فولاد یزد که ۱۰ تا ۷۰ هزار تومان کاهش داشتند.

قیمت روز ورق سیاه st۳۷ و st۵۲ در فولاد مبارکه و کاویان ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومان ارزان‌تر شد، اما قیمت محصولات اکسین ثابت ماند؛ همچنین قیمت ورق آلومینیوم، قیمت ورق گالوانیزه و روغنی در اکثر کارخانه‌ها ۵۰۰ تومان کاهش داشتند.

قیمت پروفیل ساختمانی، قیمت پروفیل سبک، قیمت پروفیل در و پنجره و سایر قوطی پروفیل‌ها در برخی کارخانه‌ها ثابت بود، اما برخی دیگر ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان ارزان‌تر فروختند. به همین ترتیب قیمت لوله آهنی، قیمت لوله داربستی و سایر لوله‌های درزدار و بودن درز در اکثر کارخانه‌ها ثابت ماند.

قیمت پروفیل جهان ضخامت ۲ میل ۴۶ هزار تومان به فروش می‌رسد، در ابتدای اسفند سال گذشته هر کیلو از این محصول ۴۵ هزار تومان اعلام شد و در اوایل سال جاری هم از کانال ۴۸ هزار توموانی عبور کرد در واقع قیمت هر کیلو پروفیل در یک ماه گذشته بین ۲ تا ۳ هزار تومان کاهش یافته است.

اکثر تولیدکنندگان قیمت روز نبشی و ناودانی را ثابت اعلام کردند، اما قیمت نبشی نستا و منظومه ۲۰۰ تومان افزایش داشت.

آنطور که از نوسانات بازار آهن برمی‌آید قیمت میلگرد و تیرآهن به پایین‌ترین سطح خود در چند ماه گذشته بازگشته است؛ به این صورت که میلگرد به قیمت ۲۵۵۰۰ تومان و تیرآهن به قیمت ۳۰.۰۰۰ تومان معامله شد درحالی که این ارقام آخرین بار در زمستان ۱۴۰۲ دیده شده بود.

عوامل متعددی در این افت قیمت نقش داشته‌اند که از جمله آنها می‌توان به کاهش تقاضا به دلیل رکود اقتصادی، افزایش عرضه به دلیل واردات و تولید داخلی و کاهش قیمت جهانی فولاد اشاره کرد.

با توجه به این افت قیمت، پرسش مهمی که مطرح می‌شود این است که آیا بازار باید منتظر کف‌های قیمتی جدید باشد یا به ثبات نسبی رسیده است؟ درواقع باید گفت پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد؛ برخی کارشناسان معتقدند که قیمت‌ها ممکن است به کاهش خود ادامه دهند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که بازار به زودی به ثبات خواهد رسید.

عوامل متعددی وجود دارد که بر روند آینده بازار آهن تأثیر خواهد گذاشت؛ وضعیت اقتصادی کلان، نرخ ارز، سیاست‌های دولت و تقاضای جهانی برای فولاد از جمله متغیرهایی است که بر وضعیت قیمت آهن آلات اثرگذار خواهد بود.

با این اوصاف پیش‌بینی دقیق روند آینده بازار آهن دشوار است اما به نظر می‌رسد که عوامل نزولی در حال حاضر بر بازار حاکم است از همین رو خریداران باید با احتیاط عمل کرده و به دقت تحولات بازار را رصد کنند.

بازار شمش فولاد در رکود عمیق
روز گذشته شاهد یکی از نادرترین روزهای معاملاتی در بورس کالا بودیم، به طوری که عرضه‌های اعتباری بدون هیچ رقابتی معامله شدند. این اتفاق نشان‌دهنده وخامت اوضاع بازار و فشار روانی منفی حاکم بر آن است.

دلایل متعددی را می‌توان به این افت تقاضا نسبت داد که از مهمترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

کاهش نرخ دلار: ریزش اخیر قیمت دلار در بازار آزاد و جو روانی منفی به تقاضای داخلی ضربه زده است.

پیش‌خور شدن تقاضا: در ماه‌های گذشته به دلیل افزایش نرخ دلار، تقاضا به شدت بالا رفته بود و انبارها پر شده‌اند. حال با ثبات نرخ ارز، تقاضای واقعی نمایان شده و افت کرده است.

فشار نرخ ارز: ناترازی نرخ دلار آزاد و مبادله، فعالیت‌های صادراتی فولادسازان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

کاهش تقاضای صادراتی: قیمت فولاد در بازارهای صادراتی در حال کاهش است.

رکود اقتصادی: سیاست‌های انقباضی بازار پول و رکود اقتصادی، تقاضای کل را به شدت کاهش داده است.

افزایش نرخ سود بانکی: افزایش نرخ سود بانکی تا ۳۰ درصد، پول‌ها را از بازار مسکن و به تبع آن از بازار فولاد خارج کرده است.

گفتنی است روز دوشنبه در تالار صنعتی بورس کالا، ۱۳۵.۳۴۵ تن شمش بلوم فولادی از مجموع ۲۶۱.۷۱۹ تن حجم کل عرضه، معامله شد که این رقم معادل ۵۱ درصد از کل حجم عرضه را تشکیل می‌دهد.

قیمت میانگین موزون شمش فولاد ۲۱۱.۴۰۶ ریال (حدود ۲۳.۲۵۵ تومان به همراه مالیات بر ارزش افزوده) گزارش شد؛ این قیمت ۵ تومان پایین‌تر از نرخ متوسط پایه (۲۱۱.۴۶۲ ریال) و ۳۴۰ تومان پایین‌تر از قیمت معاملاتی میانگین موزون در ۱۰ اردیبهشت (۲۱۴.۸۰۵ ریال) برآورد شد.

کد خبر: ۲۸۶٬۰۹۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha